Video/Film Express: DVD releases in juli - september 2007

Releaseladder Video Film Express periode juli- augustus -september 2007


Nobelity (release 30 juli 2007)

Nobelity is een documentaire waarin 9 Nobelprijs winnaars de problemen in de wereld bespreken. De film is door Turk Pipkin in de VS, Europa, India en Afrika gefilmd. Tijdens deze reis probeert hij de problemen in de wereld bloot te leggen en een oplossing te vinden voor deze problemen. De echte sterren in deze documentaire zijn de kinderen die Turk op zijn reis tegenkomt. Onze beslissingen en gedragingen bepalen in grote mate de toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen. Pipkin's remarkable new film, Nobelity... leaves you wanting more and thinking that if Pipkin's nine were in charge, we would leave a better world indeed. - Esquire - Met medewerking van: Wangari Maathai, Nobelprijswinnaar voor de vrede, 2004, Sir Joseph Rotblat, Nobelprijswinnaar voor de vrede, 1995, Amartya Sen, Nobelprijswinnaar voor economie, 1998, Rick Smalley, Nobelprijswinnaar voor scheikunde, 1996, Aartsbisschop Desmond Tutu, Nobelprijswinnaar voor de vrede, 1984, Harold Varmus, Nobelprijswinnaar voor fysiologie of geneeskunde, 1989, Steve Weinberg, Nobelprijswinnaar voor natuurkunde, 1979, Jody Williams, Nobelprijswinnaar voor de vrede, 1997, Ahmed Zewail, Nobelprijswinnaar voor scheikunde, 1999


Johnny Hoes Grote Concert des Levens 1 +2 (release 30 juli 2007)

Met het Grote Concert des Levens werd op het Lowlandsfestival een startsein gegegven voor de revival van het Nederlandse lied. Een keur aan aan uiteenlopende Nederlandse artiesten brachten een ode aan de koning van het levenslied: Johnny Hoes. In een volgepakte Alpha-tent ging het 20.000 koppige voornamelijk jonge publiek totaal uit zijn dak.



Cirkelientje de grote kleine muis (release 28 Augustus 2007)

Cirkelientje is terug! Samen met haar muizenvriendjes beleeft ze opnieuw een spannend avontuur. In dit derde avontuur over het poppenmuisje Cirkelientje, zien we hoe ze een reis maakt naar Turkije. Ze ontmoet een Turkse familie en ziet hoe twee broers hun zusje Oslem plagen. Oslem heeft er genoeg van en loopt weg. Ze komt vermomd als Ali op een boot terecht, waar ook Ingolf, Frederik en Victor op zitten. Deze drie muizenvriendjes van Cireklientje hadden geen zin om thuis te blijven en besloten om haar achterna te reizen! Zij ontmoeten grootvader muis in zijn kajuit, die niet erg gesteld is op het gezelschap van lawaaierige muizen. Voor ze het beseffen belanden de vier muizen in allerlei avonturen. Ondertussen zijn de ouders van Oslem ongerust en gaan ze op zoek naar hun dochtertje. Cirkelientje besluit hen te helpen.


In Voor en Tegenspoed seizoen 4 (release 28 Augustus 2007)


Fred Schuit (Rijk de Gooyer) woont nog steeds alleen in de oude volksbuurt in Amsterdam en hij is geen spatje veranderd. Fred is een rasmopperaar die het liefst iedereen voor zich laat lopen en niks anders wil dan af en toe zijn biertje halen in de kroeg. Hij is volgens zichzelf een verzetsheld uit de 2e wereldoorlog, maar niemand die hem daarvoor waardeert. Door zijn nukkige en mopperende gedrag ligt hij voortdurend in de clinch met de woningbouwvereniging, met zijn dochter, diens vriend, met zijn bovenbuurvrouw ... eigenlijk met iedereen die op zijn pad komt.
In dit deel kunt u weer genieten van bijna 6 uur aan afleveringen van Fred Schuit en zijn perikelen. De inhoud van deze box bestaat uit 3 DVD’s met in totaal 13 afleveringen met in totaal 13 afleveringen.


Wallander colelectie –box 2- (release 28 augustus 2007)

Kurt Wallander, de melancholische en cynische inspecteur, heeft net als zijn geestelijke vader, Henning Mankell, een voorliefde voor Italiaanse opera’s. Hij vertrouwt op zijn instinct en ervaring maar gebruikt soms onconventionele en illegale middelen om zaken op te lossen. Zijn dochter Linda, die net afgestudeerd is aan de politieschool, komt het politiecorps in Ystad vervoegen. Dit is niet altijd naar de zin van Kurt maar het geeft een extra dimensie en spanning aan de vader-dochter-relatie. Alle episodes zijn stuk voor stuk originele verhalen geschreven door de bestsellerauteur Henning Mankell en bewerkt door gekende Zweedse scenarioschrijvers.


A few days in September ( release 18 augustus 2007)

5 september 2001. Op de vooravond van de aanslagen op de WTC-torens en het Pentagon verdwijnt Elliot, een Amerikaanse spion die cruciale informatie bezit. Hij wil zijn dochter Orlando terugzien die hij 10 jaar geleden achterliet. Iréne, een Franse agente, en zijn geadopteerde zoon David, moeten in Venetië de ontmoeting tussen vader en dochter organiseren. Maar dat is wel buiten de poëet William Pound gerekend, een meedogenloze huurmoordenaar en arrtsrivaal van Elliot en Iréne.


Piet Bambergen Joost mag het weten (release 28 Augustus 2007)

Twee heren (Rudi Falkenhagen en Fred Velle) reserveren een kamer in een afgelegen hotelletje om daar de nacht door te brengen met hun vriendin. Het hotelletje heeft twee kamers (samen vier deuren) die voor twee nachten besproken zijn door twee heren die beiden onder de naam Jansen hebben geboekt. Beiden zijn van plan twee dagen te genieten van een vrouw die niet de hunne is. Aan Joost de taak om te voorkomen dat de echtgenotes iets in de gaten krijgen. Dat gaat lang goed totdat de ene meneer Jansen een dermate ingewikkeld voorstel doet om uit elkaars buurt te blijven dat zelfs Joost zich laat ontvallen: “ik word een beetje misselijk”.


Hannibal Rising (release 28 Augustus 2007)

”De Amerikaanse dvd is op 1 binnengekomen in de top 20 van nationale dvd verkoop”
Hannibal Rising vertelt het verhaal van de jonge Hannibal Lecter. De film is gebaseerd op het boek ‘Behind The Mask’ van Thomas Harris en speelt zich af in het Europa van de jaren ’40.
Het verhaal begint in een middeleeuws kasteel in Litouwen dat gebouwd is door Hannibal the Grim, een voorvader van Lecter. Tijdens de Tweede Wereld Oorlog wordt Hannibals gehele familie uitgemoord. De jonge Hannibal weet te ontsnappen uit het Sovjetrijk en vlucht naar Frankrijk. Samen met hem vlucht ook de weduwe van zijn oom, de mysterieuze maar beeldschone Lady Murasaki Shikibu (Gong Li). Haar vriendschap en wijsheid helpen de jonge Hannibal zijn traumatische oorlogsherinneringen te verwerken. Hierdoor vindt Hannibal de kracht om op zoek te gaan naar de gevluchte kannibalen die zijn leven destijds voor altijd veranderden en ontdekt hij zijn ware aard.


The Last Hangman (release 28 augustus 2007)

The Last Hangman vertelt het fantastische waargebeurde verhaal van Albert Pierrepoint, Engeland’s meest beruchte beul die in 1934 in de voetsporen van zijn vader trad. Albert leidt een dubbelleven: enerzijds is hij een uiterst vakkundige beul, anderzijds werkt hij voor een kruidenier. Hij is bezeten door een droom om de allerbelangrijkste beul van het land te worden maar het si net deze instelling die zijn anonimiteit vernietigt en van hem een beroemdheid maakt. Hij werkt zich op en wordt de meest gevreesde en gerespecteerde beul van het land tot de publieke opinie zich in 1950 tegen de doodstraf keert waardoor hij eraan denkt alles op te geven. Het lot heeft echter andere plannen voor hem klaarliggen.


Salvador ( release 28 Augustus 2007)

In het begin van de jaren ’70 pleegt de MIL (Movimento Iberico de Liberacion), een linkse groep van zeer jonge Spaanse en Franse militanten, een reeks overvallen in Catalonie om fondsen bijeen te brengen voor de arbeidsbeweging. In het begin geeft het succes van hun provocerende en spectaculaire acties de jonge leden van de MIL een gevoel van onkwetsbaarheid, maar dat eindigt abrupt in september 1973 als leden van de sociopolitieke brigade een val spannen voor twee militanten van de groep. Tijdens hun arrestatie sterft een jonge politie-inspecteur een raakt Salvador Puig Antich zwaargewond. Hij wordt van het ziekenhuis naar de Modelo gevangenis van Barcelona gebracht in afwachting van zijn proces van e krijgsraad. Vanaf dat moment begint voor zijn zussen, vrienden en advocaten een race tegen de klok om zijn leven te redden. Maar op 20 december 1973 doodt de ETA de voorzitter van de regering van Franco, admiraal Carrero Blanco. Het regime van Franco heeft een zondebok nodig. De krijgsraad is een farce…


La Melgio Gioventú 3 DVD box ( release 28 augustus)

Opmerkelijk, zeer succesvol zes uur durende epos in twee delen, oorspronkelijk voor televisie gemaakt. Het leven van de Italiaanse familie Carati is vier decennia lang onlosmakelijk verbonden met de politieke, sociale en culturele gebeurtenissen in Italië tussen 1966 en 2003. Twee Romeinse broers volgen na hun eindexamen al snel hun eigen weg. De idealistische Nicola ambieert een carriere in de psychiatrie, de meer getroubleerde Matteo gaat bij de politie. Familieomstandigheden, maar ook maatschappelijke en politieke gebeurtenissen zorgen ervoor dat de twee afwisselend naar elkaar toe worden getrokken of juist weer ver van elkaar verwijderd zijn.


Berlin Alexander Platz ( 30 september 2007)

In 1929 publiceerde dokter Alfred Doblin een roman waarin de Berlijnse Alexanderplatz het middelpunt was van een gistende en kolkende metropool waarin mensen, dieren, huizen en fabrieken, auto’s en trams als een mierenkolonie één collectief wezen vormden. In die gigantische machine wordt, na 4 jaar gevangenschap wegens moord op zijn vrouw, ex-transportarbeider Franz Biberkopf vrijgelaten. Hij zweert voor altijd op het rechte pad te
blijven. Berlin Alexanderplatz volgt hem op zijn-tevergeefse- zoektocht naar geluk en ver-
lossing. Het boek werd door de nazi’s verboden en verbrand. Doblin was op dat ogenblik het
land al uit en hij zou - op een kort verblijf na 1945- nooit meer naar Duitsland terugkeren.

Zestig jaar later realiseerde Rainer Werner Fassbinder een al ven kolossale en magistrale film waarin hij de lotgevallen van Franz Biberkopf in 13 delen én een epiloog aan de Duitse televisiekijker toonde. En opnieuw veroorzaakte Berlin Alexanderplatz controverse. Nog vóór de storm geluwd was, was Fassbinder het land uit, om nooit meer terug te keren.

Nooit werd het Berlijn van het interbellum zo treffend in beeld gebracht. Nooit werd een literair meesterwerk op een even persoonlijke als originele manier door een filmmaker tot een superieure televisieserie verwerkt. Alleen al voor Berlin Alexanderplatz mag Rainer Werner Fassbinder tot de meest opmerkelijke filmmakers uit de filmgeschiedenis gerekend worden.


Knallhart (release 30 september 2007)

Samen met zijn moeder verhuist de 15-jarige Michael Polischla naar een volksbuurt. De harde mentaliteit die er heerst verschilt sterk van die van de chique buitenwijk waar hij voorheen woonde. Agressie en afpersing maken zijn dagelijkse schoolleven tot een hel. Thuis is het al niet veel beter: om de paar dagen wordt hij weer geconfronteerd met een andere wildvreemde man die zijn wanhopige moeder ergens opgescharreld heeft. Zijn leven neemt echter een nieuwe wending wanneer de criminele Hamal hem onder zijn hoede neemt. Michael’s onschuldige voorkomen maakt van hem de geknipte persoon om drugs te leveren aan de plaatselijke dealers.


Louise Malle – collection 2- ( release 30 september 2007)

Volume 2 is een box met 2 bonusfilms, Le Feu Follet en Black Moon, die niet afzonderlijk te koop zijn!

Louis Malle was een regisseur die in zijn films de `grote onderwerpen' niet uit de weg ging. Malle maakte als een van de vertegenwoordigers van de Nouvelle Vague van de jaren '50 en '60 zowel films in zijn thuisland Frankrijk als in de VS. Hij ontpopte zich als een veelzijdig cinematograaf, die veel genres beheerste, geen vrees had om taboes te doorbreken en een aantal sterren aan hun doorbraak hielp (o.a. Jeanne Moreau, Susan Sarandon en Brooke Shields). Malle, die getrouwd was met actrice Candice Bergen, overleed in 1995 op 63-jarige leeftijd in Beverly Hills

- Le Feu Follet
Een van Malles beste films naar de roman van pierre Drieu La Rochelle. Maurice Ronet speelt een karakteristieke alcoholist die vast heeft besloten zelfmoord te plegen. Voor de geplande datum zoekt hij oude vrienden op, die hem niet kunnen helpen. Een sombere studie, met hier en daar wat lichtpunten, van een man die gebukt gaat onder zijn zelf verkozen isolement.

- Atlantic City
Sally is gevlucht van haar drugs-dealende man. Ze krijgt een baantje als croupier in een casino in Atlantic City. Lou is een kruimeldief maar hij denkt dat hij een groots crimineel verleden heeft. Hij ziet zijn buurvrouw Sally elke dag naar haar werk gaan en raakt geïnteresseerd in haar. Als Sally's ex en haar zusje voor haar deur staan, beginnen de problemen. De ex wil een cocaïne-deal sluiten, maar dat verloopt niet goed. Tijd voor Lou om zich te bewijzen.

- Lacombe Lucien
Het bezette zuidwesten van Frankrijk, juni 1944. de zeventienjarige Lucien Lacombe werkt in een verzorgingstehuis voor ouderen. Luciens vader zit in krijgsgevangenschap in Duitsland, zijn moeder heeft een verhouding. Het liefst verkent Lucien op zijn fiets de omgeving. Voor zijn plezier schiet hij vogels en konijnen dood. Lucien voelt zich voortdurend vernederd, wil zich graag aansluiten bij het verzet, maar zijn leraar Peyssac, de plaatselijke verzetsleider, vindt hem te jong en te dom. Op een dag wordt Lucien gearresteerd en dronken gevoerd door collaborateurs met de Duitsers. De dag daarna wordt Peyssac gearresteerd en gemarteld. Lucien besluit zich aan te sluiten bij de militie, die de fascisten steunt.

- Le Souffle au coeur
Dijon 1954. De vijftienjarige Laurent woont met zijn ouders en broers in een fraai huis. De vader van Laurent heeft een drukke dokterspraktijk, zijn moeder kan haar rebellerende zoons nauwelijks de baas. Als bij Laurent een hartruis wordt geconstateerd vertrekt hij met zijn beschermende moeder naar een rustoord. Laurent is de lieveling van zijn moeder. Groot is de schrik als hij haar op een dag betrapt met haar minnaar. Laurent voelt zich gekrenkt n verwond, maar er groeit tussen hem en zijn moeder ook een intieme band.

- Black Moon
Uitzonderlijke film binnen het oevre van Louis Malle is op het eerste gezicht een curieuze variant op het Alice in Wonderland-verhaal, maar vormt volgens de regisseur een exposé van zijn eigen dromen. Het verhaal draait om de blonde Lily die op de vlucht is voor een burgeroorlog- een strijd tussen de seksen- en in een ‘Wonderland’ terecht komt. Daar ontmoet ze een eenhoorn die meteen kritiek op haar heeft. Ze moet niet tegen bomen schoppen en op de bloemetjes gaan staan. Lily: ‘maar je eet ze zelf op’. De Eenhoorn: ‘Veranderen we soms van onderwerp’? Black Moon is een geestige en hoogstpersoonlijke film, met curieuze types, onder wie een bedlegerige dame, gespeeld door Therese Gieshe, har laatste rol.


Heimat 4 ( release 30 september)

HEIMAT 4 is het verhaal van Lulu, de 35-jarige dochter van muzikant Hermann Simon. De film bestaat uit 40 flash backs waarin je Lulu’s zoektocht volgt naar iets wat zij “de oude toekomst van de kindertijd “ noemt . Tegelijkertijd laat de film in iedere scène de levens en dromen van verschillende vrouwen van deze eeuw zien.
De geesten die Lulu oproept verschijnen. We zien oude en vergeten oorlogsscènes waarbij haar vaders broers waren betrokken; we beleven absurde scènes op markten; op Grootmoeder Maria’s boerderij wordt haar laatste koe afgenomen; en Hermann gaat terug naar zijn kindertijd en maakt nogmaals als klein jongetje in korte broek de schoonheid van zijn eerste liefde mee met kleine Klara. Lulu ervaart een stroom van nieuwe ontdekkingen: De scènes waarin zij zichzelf vindt zijn raar, hartverscheurend, wild, romantisch, magisch of zeer opwindend. Het is een stroom van oneindige romances, dromen over carrières en de strijd om een plek op de zonnige kant van het leven. Lulu wordt door deze magische wereld vervoerd in een kinderwagen, gedragen door Hermann of in een oude auto, soms als baby en soms als meisje met krullen. Wanneer Lulu eindelijk de uitgang vindt waardoor ze haar droomwereld verlaat is niets meer zoals het was geweest. De DVD bevat een ´making of Heimat ´ van 50 minuten
 

Our Italian husband ( 30 september 2007)

Maria leeft al geruime tijd gescheiden van haar charismatische echtgenoot, Vincenzo. Wanneer ze hem begint te missen verlaat ze samen met haar zoontjes Italië om Vincenzo op te zoeken in New York. Daar wacht haar een onaangename verrassing: haar man is een tweede keer getrouwd en bovendien blijkt dat zijn tweede vrouw Charlene zwanger is!~Maria ontsteekt van woede terwijl ook Charlene niet van plan lijkt Vincenzo te verlaten. De verwarring wordt nog groter wanneer Parmesan, een lokale beroemdheid, (Chevy Chase) zich met beide dames begint te bemoeien. Our Italian husband is een hilarische komedie over een onconventioneel huwelijk met o.a. Brooke Shields ( The Blue lagoon, Suddenly Susan), Maria Grazie Cucinotta (El diá de la Bestia, A Brooklyn State of Mind) en comedy-icoon Chevy Chase ( Caddyshack, National Lampoon’s Vacation, Saturday Night Live).
 

The incredible Mrs Ritchie (release 30 september 2007)

Charlie is een tiener die door omstandigheden in een verkeerd milieu terecht is gekomen. Als zijn vrienden de tas van Mrs. Ritchie (Gena Rowlands) stelen wordt hij gepakt door Mr. Dewitt, het schoolhoofd (James Caan), die alles gezien heeft. In een gesprek met de ouders van Charlie ziet Dewitt dat het vooral zijn thuissituatie is die hem op het slechte pad brengt. Dewitt weet een taakstraf te regelen voor Charlie waarbij hij moet gaan werken voor Mrs. Ritchie.

Dit is het begin van een nieuwe start voor Charlie waarbij hij al snel voor de keuze komt te staan, of terugkeren naar het slechte pad of het goede team kiezen. The Incredible Mrs. Ritchie is een hartverwarmend verhaal over liefde, vergeving en het benutten van nieuwe kansen.


Het Kleine huis op de prairie seizoen 8 ( release 30 september)

Het Kleine Huis op de Prairie debuteerde op 11 September 1974 op de Amerikaanse zender NBC. Het Kleine Huis op de Prairie is gebaseerd op de goedlopende boekenserie van Laura Ingalls Wilder, en was genomineerd voor 17 Emmy Awards en 3 Golden Globes. Het dramatische en pakkende verhaal van de jonge pioniersfamilie dat een leven probeert op te bouwen in het Amerika van 1870, sprak vele kijkers over de hele wereld aan. Het Complete Achtste Seizoen – 1981 – 1982. Nellie en Percival moeten naar New York verhuizen, Nancy gaat bij de familie Oleson wonen – Dr. Ledoux verhuist naar Walnut Groves en bewijst, zonder twijfel, dat hij het respect verdient van de gemeenschap - Charles en Nels zijn bezorgd als de kinderen van Walnut Grove beïnvloed worden door een waaghals die hen gevaarlijke stunts laat zien - Mr. Edwards verliest zijn zoon en roept Charles zijn hulp in om achter de werkelijke doodsoorzaak te komen – De Ingalls en de Wilders wisselen dierbare herinneringen uit als ze ingesneeuwd raken tijdens kerstmis - Charles en Caroline riskeren James en Cassandra te verliezen als een oom de voogdij opeist - Laura’s en Almanzo’s huwelijk komt in zwaar weer terecht als Almanzo getroffen wordt door een verschrikkelijke ziekte - Als James getroffen wordt door een geweerschot en in een coma beland doet Charles er alles aan om zijn geadopteerde zoon te redden - Deze en alle andere opwindende avonturen uit het achtste seizoen worden in deze Collector’s Edition gepresenteerd in de ongecensureerde vorm.

30 Days ( release 30 september)

Na een vechtpartij tijdens een basketbalwedstrijd, worden twee spelers veroordeeld tot 30 dagen gemeenschapsdienst. Rijke, blanke Jason wordt verplicht een maand door te brengen in de ongure binnenstad, terwijl arme, zwarte Donnell gaat werken voor landschapsarchitect Maura. Beide jongemannen smeden een hechte vriendschapsband, maar komen ook voor een aantal aartsmoeilijke keuzes te staan. Jason begrijpt voor het eerst hoe ongevoelig zijn familieleden zijn, terwijl Donnells broer is betrokken bij een gewelddadige bende.

30 Days is een spannende speelfilm, die ene realistisch beeld schetst van onderhuids racisme en de kloof tussen arm en rijk in de Verenigde Staten. De regisseur, Jamal Joseph, weet dan ook waarover hij spreekt. Hij was vroeger immer activist voor the Black Panther beweging. Met bijrollen van onder andere Ellen Burstyn (The Exorcist, The Wicker Man, The Fointain), Taye Diggs ( House on Haunted , Chicago, Basic) en de voormalige rapper Da Brat.

 

Bovenstaande titels en data zijn onder voorbehoud

Recente artikelen

Laatste reacties

TheGodfather  |  16-07-2007

Wat is het verschil met de vorige uitgegeven 3dvd set van Meglio Gioventu Dat vraag ik me ook af. Waarschijnlijk komt die nieuwe versie niet in een mooie dig...
Lees meer >

TJ Weissel  |  14-07-2007

Wat is het verschil met de vorige uitgegeven 3dvd set van Meglio Gioventu http://dvd.scav.nl/images/24437f.jpg
Lees meer >

Dennis Kuijper  |  13-07-2007

Interessant: Knallhart (release 30 september 2007) Berlin Alexander Platz ( 30 september 2007) Louise Malle – collection 2- ( release 30 september 2007)...
Lees meer >

Quido  |  13-07-2007

Is dit de gerestaueerde versie die pas in het filmmuseum te zien was of een oude kopie!! De gerestaureerde versie. Voor mij In Voor en Tegenspoed seizoen 4. Er...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina