Video/Film Express: DVD releases in februari 2008

DVD Releases Video Film Express Februari 2008


Duska (release 26 februari 2008)
Duska is het fantasierijke verhaal van Bob (Gene Bervoets), die het mooiste deel van zijn leven achter de rug heeft. Hij is verslaafd aan film, bezocht als criticus diverse festivals en werkt nu aan een eigen scenario. Zijn grote muze en inspiratie is de mooie, jonge, onbereikbare caissière (Sylvia Hoeks) van de bioscoop aan de overkant. Wanneer het verlangen naar het meisje Bobs verbeelding overstijgt en zij daadwerkelijk in zijn huis belandt, staat plotseling ene Duska (Sergei Makovetskij) voor de deur. De timing kon niet beroerder zijn. Deze allervriendelijkste nietsnut heeft Bob ooit eens ontmoet op een Russisch filmfestival. In een overmoedige bui gaf hij hem zijn visitekaartje en nodigde hem uit langs te komen als hij ooit in de buurt zou zijn. En dat had Bob beter niet kunnen doen. De raadselachtige Duska is niet van plan Bob te verlaten. Dan ontwikkelt zich een originele tragikomedie met de meest onwaarschijnlijke wendingen.

Cyrano de Bergerac (release 26 februari 2008)
Cyrano de Bergerac is zeer bekwaam met zijn zwaard, maar zijn moed, de mooie gedichten en zijn scherpzinnigheid kunnen zijn onzekerheid over zijn enorme grote neus niet goedmaken. Door deze onzekerheid houdt hij zijn liefde voor zijn nichtje Roxane geheim. De knappe Christian wil wel graag aan Roxane zijn gevoelens vertellen en met de hulp van Cyrano wint Christian het hart van Roxane. Dan moeten beide mannen dienen in de oorlog waarin Christian, nadat hij achter de liefde van Cyrano voor Roxane is gekomen, de dood vindt. Pas vele jaren later, als de voormalige held in armoede leeft, komt Roxane achter de waarheid…Met in de hoofdrollen Gerard Depardieu, Anne Brochet en Vincent Perez.

Briefgeheim (release 26 februari 2008)
Eva (Leontine Ruiters) en Jackie (Francis IJsseldijk) zijn hartsvriendinnen. Samen met Thomas (Maurice Smeink) hebben ze een geheime schuilplaats gemaakt. Eva’s ouders maken altijd ruzie, soms zeggen ze een hele week niets tegen elkaar, en de drie besluiten daarom de ouders te straffen. Ze beslissen dat Eva van huis zal weglopen. Als Eva over het plan nadenkt, vindt ze een brief in de tuin van een kolonel. De brief, die ze gevonden heeft, brengt haar dan in moeilijkheden, want plotseling is ze echt spoorloos verdwenen. Wanneer ze na enkele dagen weer tevoorschijn komt, hult ze zich in stilzwijgen en bekijkt ze haar vader met nog meer wantrouwen….

13M² (release 26 februari 2008)
José is zijn miserabele leven in de Franse banlieue beu. Hij wil zo snel mogelijk geld vinden om een beter bestaan te kunnen opbouwen. Wanneer hij een gesprek tussen zijn vriendin en haar stiefbroer afluistert, ziet hij zijn kans om een geldtransport te overvallen. Samen met drie makkers plant hij de overval maar die draait anders uit. Als psychologische thriller kan 13 M2 tellen: drie gangsters in een te kleine schuilplaats, een hoop poen en vooral een knagend geweten. In de hoofdrol zien we Barthélémy Grossmann, één van de opkomende talenten in de Franse cinema. Hij is van opleiding acteur maar voor 13 M2 zette hij verschillende petjes op. Hij schreef het scenario, regisseerde en produceerde zelf deze claustrofobische nagelbijter! BARTHÉLÉMY GROSSMANN: een naam die we, zonder twijfel, moeten onthouden!

La Dispareu de Deauville (release 26 februari 2008)
Dertig jaar geleden kwam Victoria in verdachte omstandigheden om het leven. Ze was een gevierde actrice met een innemend charisma en een oogverblindende schoonheid. Op mysterieuze wijze duikt ze plots op in het leven van Jacques, een eenzame inspecteur, die het onderzoek voert naar een verdwijning in een Normandisch luxehotel... Wat wil deze vrouw? En, waarom heeft ze Jacques uitgekozen? Welke geheimen verschuilen zich achter de façade van dit luxueuze hotel?

I don’t want to sleep alone (release 26 februari 2008)
Kuala Lumpur. De dakloze Chinees Hsiao-kang wordt flink afgetroefd, waarna Bengalese arbeiders hem van de straat rapen en in hun ‘woonst’ opnemen: een gekraakt smoezelig fabriekpand, een overblijfsel uit de boomperiode van de bouwsector in de jaren ‘90, tijdens de economische crisis en daarna aan zijn lot overgelaten, net als de vele buitenlandse bouwvakkers. Hsiao-kang mag naast Rawang slapen, op diens oude, maar gekoesterde matras. Later ontmoet hij Chyi, een dienstertje in een tearoom. De manier waarop zij de gehandicapte zoon van haar bazin verzorgt, mag dan teder lijken, zij wordt er wel toe gedwongen door zijn moeder. Chyi verlangt duidelijk naar een meer bevredigend contact. En daar kan zo’n matras goed van pas komen… Tsai Ming-Liang draaide al zeven langspeelfilms in Zuid-Korea, waaronder het onvolprezen The Wayward Cloud. Nu keert hij terug naar zijn geboorteland Maleisië en daar filmt hij in de veelkleurige, veeltalige en in smog gedrenkte hoofdstad.

Liza Marklund's Annika Bengtzon – Springstof (release 26 februari 2008)
Journaliste Annika Bengtzon werkt aan een artikel over “Paradise”, een organisatie die zich inzet voor mishandelde vrouwen. Ze krijgt een telefoontje van Aida, een jonge Bosnische vrouw die hulp nodig heeft. Annika neemt Aida mee naar de organisatie maar noch Aida noch “Paradise” blijken te zijn wat ze zouden moeten zijn. Gaandeweg worden de twee vrouwen geconfronteerd met hun eigen verleden: verschillend maar toch gelijklopend, twee dorpsmeisjes die elkaar kruizen op hun pad door de straten van Stockholm. Paradise is de verfilming van Liza Marklund’s bestseller “The Paradise Trust”, waarin ze etnische moorden en een bizarre rituele moordcultus met elkaar verweeft. Een bloedstollende thriller uit het hoge noorden!

Beck Seizoen 2 Volume 1 (release 26 februari 2008)
Martin Beck, een inspecteur bij de Zweedse rijksmoordbrigade, is een nuchtere antiheld: hij doet zijn werk en ondergaat lijdzaam de beschikkingen van hoger geplaatsten, zonder zich er echter al te veel van aan te trekken. Een intelligente speurder, die goed kan luisteren en analyseren. Hij is een meester in het afnemen van verhoren. Hij heeft een hekel aan politiek, slaapt slecht en heeft vaak last van zijn maag. Beck is geen fysieke kampioen maar een solide en methodisch werkende inspecteur. Beck wordt grandioos vertolkt door Peter Haber, ook wel eens de Zweedse Depardieu genoemd. Alle episodes zijn gebaseerd op de boeken van het Zweedse schrijversechtpaar Maj Sjöwall en Per Wahlöö, geschreven tussen 1964 en 1974.
Beck Seizoen Volume 1 bestaat uit de volgende vier afleveringen: Revenge, The Recluse, The man with no face en The Cartel.

Van Veeteren - De Zaak Munster (release 26 februari 2008)
De zaak van Münster begint met de moord op een oude man. Waldemar Leverkuhn woont met zijn vrouw in een flat in Maardam, zijn kinderen zijn al lang het huis uit, wekelijks trekt hij erop uit met drie vrienden en samen spelen ze wel eens op de lotto. Uitgerekend de dag dat hij vermoord zal worden, hoort hij dat hij een aardig bedragje won. Hij kan er niet meer van genieten, nog voor hij het in handen krijgt, brengt een moordenaar hem met extreem veel messteken om het leven. Zijn vrouwtje vindt hem als ze thuiskomt van het bezoek van haar vriendin. Het is een onbegrijpelijke zaak. Wie wil zo’n oude man nu dood? En wat gek is: één van zijn drie vrienden kwam die nacht ook niet thuis. En even later verdwijnt een oude buurvrouw. Heeft iemand het op bejaarden voorzien?

Wallander - De Broers (release 26 februari 2008)
Tijdens een militaire actie worden Olof en Carolina vermoord teruggevonden in hun huis. De vrouw werd gefolterd en verkracht en dit voor de ogen van haar man. Beide werden nadien vermoord. Wie en waarom? Kurt Wallander wordt onder druk gezet door zijn superieuren vanuit Stockholm. Hij krijgt hulp van zijn dochter Linda en inspecteur Stefan Lidmann die beide hun professionele bekwaamheid willen bewijzen.

Wallander – De Dorpsidioot (release 26 februari 2008)
Een man verkleed zich als een Amerikaanse indiaan en stapt met een bom een bank binnen. De bom rond zijn nek is écht. Zijn enige en bizarre eis wordt ingewilligd: een precieze som wordt overgeschreven op een rekening. Voor Kurt Wallander is het duidelijk dat iemand misbruik maakt van een minder begaafde man. Het wordt een lang en complex onderzoek voor Kurt en Linda, Wallanders dochter. Een beetje kennis van astrologie lijkt onmisbaar bij het oplossen van de zaak.

Recente artikelen

Laatste reacties

SuperDre  |  17-02-2008

huh? die wallanders zijn toch al maanden te krijgen bij de blokker...
Lees meer >

Sneaker  |  16-02-2008

La Dispareu de Deauville klinkt interessant.
Lees meer >

Ludo Keeris  |  16-02-2008

Beck is een prachtige Zweedse politieserie, al vind ik het jammer dat er niet een DVD uit komt van de eerste Beck serie, met Gösta Eckman als Beck. Die vond ik ...
Lees meer >

Quido  |  16-02-2008

Briefgeheim, hoewel voor mijn tijd toch jeugdsentiment. Zag het laatst een aantal afleveringen terug en eigenlijk is het toch maar erg matig. Maar goed, die kom...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina