VideoFilm Express: DVD en Blu-ray Disc releases in januari 2009

Video/Film Express - release-overzicht januari 2009

Caligula Imperial Edition (3 DVD)
(Release 27 Januari 2009)

‘De meest controversiële film aller tijden!’ Erotische spektakelfilm, die bij zijn première veel stof deed opwaaien, vanwege de veelvoud van expliciete scènes van seks en geweld. Rome in de periode 37-41 na Chr. Caligula (Malcolm McDowell) wordt de nieuwe keizer, nadat hij zijn oom Tiberius (Peter O’Toole) heeft vermoord. Caligula is een ambitieus en ijdel man, die niets of niemand ontziet in zijn waanzinnige honger naar aanzien en macht. Staatszaken doet hij met minachting af, hij brengt zijn tijd liever door met sadistische perversiteiten en seksorgiën. Onstopbaar stoomt hij af op zijn eigen ondergang.

Bonusmateriaal:
✦ Nog niet uitgebrachte extended version van de film. Unrated & uncensored.
✦ Alternatieve pre-release versie, nog nooit vertoond!
✦ Nieuwe high-definition transfer voor optimale beeldkwaliteit.
✦ Audio commentaar van Malcolm McDowell, Hellen Mirren en de on-set schrijver Ernest Volkman.
✦ Twee versies van “The making of Caligula”.
✦ Video-interview met regisseur Tinto Brass en acteurs John Steiner en Lori Wagner.
✦ Vele uren deleted scenes, alternatieve scènes en behind-the-scenes beeldmateriaal.
✦ Honderden nooit eerder vertoonde foto’s van de set.
✦ Trailers.
✦ Collectors Edition met uitgebreid boekje in de verpakking.


City of Men (Cidade dos Homens)
(Release 27 januari 2009)

De makers van City of God keren terug naar de sloppenwijken van Rio de Janeiro. Tegen de achtergrond van de strijd tussen rivaliserende drugsbendes in de favelas zijn de twee vrienden Acerola(Douglas Silva) en Laranjinha (Darlan Cunha), die zonder ouders opgroeien, vastbesloten om meer te weten te komen over hun roots. De ontdekking van brokstukken uit het verleden zet de vriendschap van de twee jongens onder grote druk.

- Van de makers van wereldhit City of God (Cidade de Deus)


Nightwatching & J\'Accuse
(Release 27 Januari 2009)

Een speciale uitgave met twee films van Peter Greenaway.
Nightwatching:
Een theatraal, ironisch kostuumdrama over Rembrandt, zijn vrouwen en een moordcomplot in De Nachtwacht, het schilderij dat hem beroemd maakte en ruïneerde. Het jaar 1642 is het keerpunt in het leven van Rembrandt van Rijn. De rijke en gerespecteerde kunstenaar wordt een verstoten armoedzaaier. Op aandringen van zijn vrouw accepteert Rembrandt de opdracht voor een groepsportret van de Amsterdamse schutterscompagnie.
J\'Accuse:
Ontrafel het mysterie van de Nachtwacht. De internationaal bekende filmregisseur Peter Greenaway daagt u in zijn film uit een onderzoek op de Nachtwacht uit te voeren. Hij laat zien dat achter rijke details van 17e eeuws schilderwerk vaak intrigerende verhalen schuilgaan. Greenaway verklaart de achtergrond, de context, de samenzwering, de moord en de motieven van alle 34 karakters uit de Nachtwacht.

- Nightwatching werd bekroond met twee Gouden Kalveren.


Barack Obama - The Man and his Journey
(Release 20 Januari 2009)

Het is sinds John F. Kennedy geleden dat een politieke figuur zo de wereld geïnspireerd heeft als Barack Obama. In tijden van oorlog, terrorisme en economische turbulentie geeft Barack Obama hoop aan een wereld op zoek naar antwoorden. Maar wat weten we, naast de inspirerende speeches en belofte van hoop, écht over deze charismatische figuur? “Barack Obama: the Man and His Journey” beantwoordt die vraag. Deze onthullende documentaire bevat archiefbeelden en exclusieve interviews met enkele van de meest prominente figuren uit media, politiek, religie en zakenwereld. Je krijgt een intiem beeld van de man achter de politiek, zonder sensatie of politiek gewin. “Barack Obama: the Man and His Journey” biedt je een uniek perspectief op dit historisch moment in onze geschiedenis.

- Release op de dag van de inauguratie van Obama als nieuwe president van de VS.
- Inclusief de legendarische overwinningsspeech na de verkiezingen in november


Warren Miller: Higher Ground - Blu-ray
(Release 27 Januari 2009)

De nieuwste film van Warren Miller, Higher Ground, is de allereerste touring action sports film die uitkomt in High Definition. Ook nu weer tonen ’s werelds beste skieërs en snowboarders hun kunnen op de meest onvoorstelbare locaties op onze aardebol. Heli-skiing, big air en terrain park tricks, BASE jumping, snowmobiling,… De topskieërs en -snowboarders van Warren Miller zijn voortdurend op zoek naar nieuwe en spannende manieren om de sneeuw te berijden. De Warren Miller shows zijn meer dan een film. Ze zijn een evenement, feest en ervaring als geen ander. Higher Ground is dé kickoff van het wintersportseizoen!


Kuifje en het Geheim van het Gulden Vlies & Kuifje en de Blauwe Sinaasappels
(Release 27 Januari 2009)

Kuifje is de legendarische en wereldberoemde stripfiguur die in 1929 werd geschapen door tekenaar Hergé. In de jaren zestig verschenen er twee echte speelfilms over Kuifje: Het Geheim van het Gulden Vlies en De Blauwe Sinaasappels. Deze worden nu, ter ere van de tachtigste verjaardag van Kuifje, voor het eerst op dvd uitgebracht.

In Kuifje en het Geheim van het Gulden Vlies schieten Kuifje en Bobby hun vriend Kapitein Haddock te hulp. De kapitein heeft een schip geërfd, maar moet naar Turkije afreizen om het op te eisen. Daar aangekomen blijkt het schip in erg slechte staat. Maar dat is niet het ergste. Iemand blijkt bereid Kuifje en Haddock te vermoorden om het schip, dat vele geheimen bewaart, in handen te krijgen.

In Kuifje en de Blauwe Sinaasappels staan Kuifje en Bobby voor een mysterie. De blauwe sinaasappel zou wel eens de oplossing kunnen zijn voor de honger in de wereld. Maar de vreemde nieuwe vrucht is gestolen! En dan wordt ook nog Professor Zonnebloem ontvoerd. Kuifje moet al zijn moed in de strijd gooien in het ongelooflijke avontuur dat hem te wachten staat.


Luider en van Donselaar - Intens
(release 27 Januari 2009)

Op woensdag 12 december 2007 is de theatervoorstelling “Intens” geregistreerd voor TV en DVD. Deze opnamen vonden plaats in Theater de Kom in Nieuwegein en zijn nu verkrijgbaar op DVD! Het tweede avondvullende programma van Luider en Van Donselaar staat in het teken van intensiteit. Niet zo verwonderlijk voor wie Luiden Donzig, het eerste programma van deze absoluut prettig gestoorde vrouwen heeft gezien. In dit programma werd het lief en leed van Luider en Van Donselaar verwerkt tot een collage van hilarische scènes, dwaze liedjes en mooie dialogen. In hun programma "INTENS" gaan Elly en Elianne een stapje verder en graven nog dieper in hun goedgevulde rugzakken naar materiaal, "de eerste liefde, een kist of een urn, de erven, het lege nest, mystiek, smet-, plein-, en hoogtevrees en nog veel meer herkenbare, vaak alledaagse onderwerpen. Naast de integrale registratie omvat de DVD unieke beelden van achter de schermen, vertellen Luider & van Donselaar over de meest intense momenten die ze samen beleefd hebben en zijn er unieke foto’s uit de voorstelling te bekijken.

Recente artikelen

Laatste reacties

Frank  |  12-01-2009

Ik heb begrepen dat disc 2 van de blu-ray uitgave een gewone DVD is die regio 1 gecodeerd is.
Lees meer >

Pieter Kleine  |  12-01-2009

En dan geen blu-ray versie van deze film?? Ik ken de film trouwens niet, maar ben wel benieuwd. Een recensie lijkt mij een goed plan :razz: Ja, in de USA....
Lees meer >

deweb  |  12-01-2009

Nee. Op De Stripdagen Houten eind september vorig jaar werd er al een veel mooiere 2 DVD set gepresenteerd en verkocht. Ik wacht nog altijd totdat die iets beta...
Lees meer >

Frank  |  12-01-2009

Vandaag de Nederlandse release gekocht. Deze is inhoudelijk gelijk aan de Amerikaanse release. De Nederlandse release mist alleen het DVD-ROM materiaal van de A...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina