Video Film Express releases voor januari 2011

Video Film Express


Video Film Express releases in januari 2011.

 

THE AMERICAN ( DVD & Blu-ray Disc)

coverJack, een specialistische wapenmaker en huurmoordenaar, is een meester in zijn vak. Wanneer een klus in Zweden slechter afloopt dan verwacht, laat hij zijn contact Pavel weten dat zijn volgende opdracht zijn laatste zal zijn. Ondergedoken in een klein Italiaans bergdorp, sluit Jack vriendschap met een priester en ontmoet hij de mooie prostituee Clara. Zijn laatste opdracht komt er in de vorm van Mathilde, een collega die hem vraagt een speciaal geweer te maken. Jack gaat aan het werk, maar beïnvloed door zijn nieuwe vriendschappen, ziet hij voor het eerst een uitweg uit zijn eenzame bestaan. Om zijn nieuwe leven te beginnen, zal hij echter eerst moeten afrekenen met de demonen uit zijn verleden.

Regisseur: Anton Corbijn
Cast: George Clooney, Thekla Reuten, Violante Placido
DVD
Audio formaten: Dolby Digital 5.1
Video formaten: 2.35:1
Speelduur 101 minuten
Blu-ray Disc
Audio formaten: DTS HD Master Audio 5.1
Video formaten: 1080P HD 2.35:1
Speelduur 105 minuten

Releasedatum: 11 januari 2011

'T SPAANSE SCHAEP (3-DVD)

coverEen vervolg op de serie 't Vrije Schaep. Met dezelfde cast, hetzelfde team, nieuwe scripts, en "hertaalde" liedjes uit het wereldrepertoire. We maken maar een klein sprongetje in de tijd. Het is eind jaren zeventig. Het bovenhuis van Door in de Amsterdamse Jordaan. Doortje viert haar verjaardag. Bijna iedereen is er. Opoe Withof, Riek en Arie, Huip, Greet en Lena. Maar het wil maar niet gezellig worden. De enige afwezige is Lukas, die twee jaar geleden zijn grote liefde Sjon achterna is gereisd naar Spanje, om daar samen een pension te runnen. Ierdereen maakt zich zorgen. Lukas heeft niet gebeld, geen kaartje of niks. En het is niets voor hem om Doortjes verjaardag te vergeten. Het gaat inderdaad niet goed met Lukas. De liefde tussen hem en Sjon is over en het pension loopt voor geen meter. Gelukkig heeft-ie zijn Amsterdamse vrienden nog: ze besluiten gezamenlijk naar Spanje af te reizen om Lukas weer in het zadel te helpen. Of zijn ze misschien toch meer op de vlucht voor hun eigen problemen?
- Dé successerie bekend van TV! 2,5 miljoen kijkers per aflevering.

Regisseur: Norbert ter Hall, Frank Krom, Joram Lürsen, Pieter van Rijn
Cast: Pierre Bokma, Marc-Marie Huijbregts, Loes Luca, Carry Tefsen, Georgina Verbaan
Speelduur: 360 minuten
Audio formaten: Dolby Digital Stereo
Video formaten: 1.78:1

Releasedatum: 25 januari 2011

BOSOM BUDDIES - Seizoen 2 (DVD)

coverOntmoet twee mannen die niet bang zijn hun vrouwelijke kant te laten zien. Kip en Henry zijn beste vrienden, en ze werken beiden bij een reclamebureau. Wanneer ze uit hun appartement worden gezet, kunnen ze terecht bij hun collega Amy, die in een hotel voor vrouwen woont. Als de vrienden er achter komen hoe laag de huur in het hotel is, besluiten ze zich te vermommen als Buffy en Hildegarde, zodat ze er kunnen blijven wonen. Bosom Buddies is een hilarische comedyserie, die het begin van de carrière vormde voor één van ‘s werelds beste en meest beroemde acteurs: tweevoudig Oscarwinnaar Tom Hanks.

Regisseur: Robert L. Boyett, Thomas L. Miller, Chris Thompson
Cast: Tom Hanks, Peter Scolari, Donna Dixon
Speelduur 451 minuten
Audio formaten: Mono
Video formaten: 1.33:1

Releasedatum: 25 januari 2011

BLOOD NIGHT: THE LEGEND OF MARY HATCHET (DVD)

coverEen groep tieners viert de verjaardag van het overlijden van de lokaal legendarische moordenares Mary Hatchet, wanneer ze plots geconfronteerd worden met de realiteit van Mary's moorddadige geest. De één na de andere tiener begint te verdwijnen. Zo de body count stijgt, zo rijzen er ook steeds meer onbeantwoorde vragen over de vermiste vrienden en over het gruwelijke verleden van Mary. Is er meer dan alleen de wraakzuchtige geest van Mary Hatchet en zo ja, wie zal overleven om het angstaanjagende verhaal verder te kunnen vertellen?

Regisseur: Frank Sabatella
Cast: Bill Mosely, Danielle Harris, Nate Dushku
Speelduur: 83 minuten
Audio formaten: Dolby Digital 5.1
Video formaten: 2.35:1

Releasedatum: 11 januari 2011

THE HEROES OF TELEMARK (DVD)

coverIn het midden van de Tweede Wereldoorlog krijgt het Noorse verzet het vermoeden dat de Duitsers in hun land bezig zijn met het ontwikkelen van een atoombom. Wanneer een Britse aanval op de zwaarwaterreactor mislukt, moeten de Noren zelf in actie komen. Met een gedurfde en geïmproviseerde aanval zullen ze de reactor moeten saboteren, om zo de wereld te behoeden voor een ongekende ramp.

- Gebaseerd op een waargebeurd verhaal!

Regisseur: Anthony Mann
Cast: Kirk Douglas, Richard Harris
Speelduur: 108 minuten
Audio formaten: Dolby Digital Stereo
Video formaten: 1.78:1

Releasedatum: 25 januari 2011

VALLEY OF ANGELS (DVD)

coverWest Los Angeles, thuishaven van een jong, rijk en hip publiek. Ook voor Zachary ‘Zeus’ Andrews. De twintiger verhuisde als kind van Chicago naar LA, maar heeft nooit zijn draai kunnen vinden in de hippe cultuur aan de westkust. Om de kost te verdienen, dealt hij drugs voor Hector (Danny Trejo). Ondertussen blijft hij wanhopig op zoek naar zin in zijn leven. Dan ontmoet hij een vrouw die de alledaagse oppervlakkigheid weet te overstijgen. Hij besluit het criminele leventje achter zich te laten, maar juist op dat moment vraagt Hector hem om een laatste gunst. Zachary kan niet anders daninstemmen. Een besluit met mogelijk fatale gevolgen…

Regisseur: Jon Rosten
Cast: George Katt, Caroline Macy, Danny Trejo
Speelduur: 100 minuten
Audio formaten: Dolby Digital Stereo
Video formaten: 1.33:1

Releasedatum: 25 januari 2011

HARD BREAKERS (DVD)

coverSexbom Lindsay en feestnummer Alexis zijn het zat om in de versiertrucs van mannen te trappen. Gefrustreerd besluiten ze de rollen om te draaien. Ze smeden het plan om niets vermoedende mannen te verleiden, ze knock-out te slaan en ze mee naar huis te nemen. Thuis hebben ze wilde plannen met de heren. Smul van de wilde en humoristische strijd tussen de seksen in deze buitengewoon hilarische komedie.

Regisseur: Leah Sturgis
Cast: Tom Arnold, Sophie Monk, Cameron Richardson
Speelduur: 98 minuten
Audio formaten: Dolby Digital Stereo
Video formaten: 1.78:1

Releasedatum: 25 januari 2011

GUSTLOFF (DVD)

coverDe Wilhelm Gustloff was een Duits passagiersschip van de nazi-organisatie Kraft durch Freude. Onder dreiging van het oprukkende Rode Leger kreeg de Gustloff de taak vluchtelingen en gewonde Duitse soldaten te evacueren naar de Duitse havenstad Kiel. Het schip bood plaats aan tweeduizend passagiers, maar op 30 januari 1945 voer het schip uit met ruim negenduizend mensen aan boord.
Volg de strijd van duizenden vluchtelingen die aan boord van de Gustloff proberen te komen, de dodelijke incompetentie van de autoriteiten, de rampzalige wisselwerking tussen vier kapiteins en uiteindelijk het zinken van het getorpedeerde schip in de ijzige Baltische Zee.

Regisseur: Joseph Vilsmaier
Cast: Kai Wiesinger, Valerie Niehaus
Speelduur: 185 minuten
Audio formaten: Dolby Digital 5.1
Video formaten: 1.78:1

Releasedatum: 25 januari 2011


CINEMA CLASSICS

 

Caligula(DVD)

Cult-klassieker met topcast!

coverErotische spektakelfilm, die bij zijn première veel stof deed opwaaien, vanwege de veelvoud van expliciete scènes van seks en geweld. Rome in de periode 37-41 na Christus. Caligula wordt de nieuwe keizer, nadat hij zijn oom Tiberius heeft vermoord. Caligula is een ambitieus en ijdel man, die niets of niemand ontziet in zijn waanzinnige honger naar aanzien en macht. Staatszaken doet hij met minachting af, hij brengt zijn tijd liever door met sadistische perversiteiten en seksorgiën. Onstopbaar stoomt hij af op zijn eigen ondergang.
Caligula was een schandaalsucces bij de oorspronkelijke release, vooral vanwege de niets verhullende wijze waarop producent (en Penthouse-uitgever) Bob Guccione de seksfestijnen van de Romeinse keizer in beeld had gebracht. Guccione had de pornografische scenes na afloop van de reguliere opnames geschoten, en achteraf in de film gemonteerd. Dit overigens zonder medeweten van regisseur Tinto Brass en scenarioschrijver Gore Vidal, die nog voor de release van de film hun namen van de credits lieten schrappen.
Ondanks zijn dubieuze reputatie wordt Caligula tegenwoordig op waarde geschat als een wonderlijk epos. Het verhaal over de opkomst en ondergang van een van de meest beruchte Romeinse keizers, geschreven door de bekende Amerikaanse schrijver Gore Vidal, had alles in zich om een megasucces te worden. Er was een enorm budget beschikbaar (vooral terug te zien in de wonderbaarlijke sets), en grote acteurs als Peter O’Toole, Malcolm McDowell en een jonge Helen Mirren werkten mee. Door de grote productie-problemen, ruzies en de vele hermontages bleef uiteindelijk een verminkte film over. Een film die tot op de dag van vandaag een cultstatus heeft, en met verwondering wordt bekeken.

- Deze DVD bevat de originele, ongecensureerde bioscoopversie van de film.

Regisseur: Tinto Brass
Cast: Malcolm McDowell, Helen Mirren, Peter O'Toole, John Gielgud
Speelduur 156 minuten
Audio formaten: Dolby Digital Stereo
Video formaten: 1.85:1

Releasedatum: 11 januari 2011

The Cardinal (DVD)

Genomineerd voor 6 Oscars!

coverHet episodische levensverhaal van de Iers-Amerikaanse priester Stephen Fermoyle. Vanaf zijn inwijding in 1917 tot aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog krijgt Fermoyle te maken met verschillende tegenslagen. De keiharde werkelijkheid van het leven doet hem regelmatig aan zijn geloof twijfelen. Maar het is niet alleen ellende wat op zijn pad komt. Een ontmoeting met de mooie Annemarie is misschien wel de grootste beproeving. Is de liefde het waard om zijn roeping en carrière aan de kant te schuiven?
Otto Preminger baseerde de film op het gelijknamige boek van Henry Morton Robinson. Het is eenvoudig te zien waarom het verhaal de regisseur, die altijd op zoek was naar controverse en taboes, zo aansprak. Toch is Premingers behandeling van enkele discussiepunten in het katholieke geloof, en de (passieve) houding van de kerk tegenover racisme en het opkomende fascisme, voor zijn doen nog redelijk conventioneel. Op de set maakte Preminger zijn reputatie als tiran wel meer dan waar. Hoofdrolspeler Tom Tryon klaagde nog jaren over de onmenselijke behandeling door de regisseur. Tryon zelf stopte enkele jaren later met acteren en werd een succesvolle romanschrijver.
The Cardinal werd genomineerd voor 6 Oscars, waaronder die voor Beste Regisseur en Beste Montage. De meest opvallende nominatie was echter voor John Huston. De bekende filmmaker kreeg na 13 Oscarnominaties als regisseur en scenarioschrijver, nu ook een nominatie als acteur, voor zijn rol als Kardinaal Glennon. Ook bij de Golden Globes werd de film 6 keer genomineerd, waarbij de prijzen voor Beste Film en Beste Mannelijke Bijrol (Huston) werden gewonnen. Voor regisseur Preminger en hoofdrolspelers Tryon en Schneider bleef het bij een nominatie.

Regisseur: Otto Preminger
Cast: Romy Schneider, Tom Tryon, John Huston
Speelduur 175 minuten
Audio formaten: Mono
Video formaten: 1.33:1

Releasedatum: 11 januari 2011

The Man Who Knew Too Much (DVD)

Hitchcock klassieker met Peter Lorre!

coverTijdens een vakantie in Zwitserland zijn Bob en Jill Lawrence getuige van de liquidatie van een Franse hotelgast. Vlak voordat hij sterft, geeft de man essentiële informatie over een geplande moordaanslag door aan Bob. Kort daarna komen Bob en Jill er achter dat hun dochter ontvoerd is door de onderwereldfiguur Abbott, om te zorgen dat het echtpaar zijn mond zal houden. Zonder de hulp te kunnen inroepen van de politie, reizen ze terug naar Engeland, en wagen ze een ultieme poging de aanslag te verijdelen en hun dochter te redden.
De rol van crimineel Abbott werd gespeeld door Peter Lorre, in zijn eerste Engelstalige rol. Hitchcock wist niet dat Lorre, die pas kort daarvoor uit Nazi-Duitsland was gevlucht, geen Engels sprak. De acteur wist zich te redden door al zijn tekst fonetisch uit zijn hoofd te leren. Lorre was voor zijn vlucht een groot acteur in Duitsland, onder meer door zijn legendarische rol als kindermoordenaar Hans Beckert in M (1931). Na een kort verblijf in Engeland reisde Lorre door naar Hollywood waar hij een aantal unieke bijrollen speelde, in o.a. The Maltese Falcon en Casablanca (beiden naast Humphrey Bogart). 
The Man Who Knew Too Much was de eerste grote hit voor Alfred Hitchcock. Samen met The 39 Steps legde deze film de basis voor de kenmerkende stijl en thematiek van Hitchcocks films. De film staat ook bekend om de twee gedenkwaardige scènes aan het eind. Naast het lange vuurgevecht, dat Hitchcock baseerde op de waargebeurde Sidney Street Siege uit 1911, is ook de finale in de Royal Albert Hall memorabel.
Hitchcock maakte ruim twintig jaar later zelf een remake van The Man Who Knew Too Much, waarbij de hoofdrol werd gespeeld door filmicoon James Stewart

Regisseur: Alfred Hitchcock
Cast: Peter Lorre
Speelduur: 74 minuten
Audio formaten: Mono
Video formaten: 1.33:1

Releasedatum: 11 januari 2011

Bittere Ernte (DVD)

Oscarnominatie Beste Buitenlandse Film! 

coverDe jonge Joodse vrouw Rosa waagt de sprong naar de vrijheid vanuit een goederentrein, op weg naar het concentratiekamp. Op haar vlucht verliest ze haar man en kind uit het oog. Uitgeput en doodziek wordt ze uiteindelijk gevonden door Leon. De Poolse boer besluit haar te verbergen voor de Duitsers en haar te verzorgen. Terwijl Rosa langzaam opknapt, valt Leon steeds meer ten prooi aan zijn eigen behoeften. Hij heeft al lang een leven in eenzaamheid geleid, en ziet in Rosa zijn kans op een gelukkiger leven. Rosa voelt zich door de situatie gedwongen om een ongemakkelijke relatie aan te gaan met haar beschermer. Een relatie die voorbestemd lijkt te eindigen in tragedie.
De film Bittere Ernte (ook bekend als Angry Harvest) werd gebaseerd op het gelijknamige boek van de Amerikaanse architect Hermann Field en de Poolse journalist Stanislav Mierzenski. Bijzonder is dat de twee het schreven vanuit hun gedeelde cel in een Poolse gevangenis begin jaren 50, nadat ze beiden waren gearresteerd door de communistische autoriteiten. Het boek, en daarmee de film, werd een fascinerende en subtiele karakterschets van opportunisme en persoonlijke gewetenskwesties.
Mede dankzij de memorabele confrontaties tussen de twee belangrijkste karakters, uitstekend gespeeld door Armin Mueller-Stahl (die in recente jaren in verschillende bijrollen speelde in grote blockbusters) en Elisabeth Trissenaar (vooral bekend als één van de vaste actrices van Rainer Werner Fassbinder), maakte Bittere Ernte een zegetocht langs verschillende filmfestivals. Met als absolute hoogtepunt de nominatie voor de Oscar voor Beste Buitenlandse film. Regisseuse Agnieszka Holland vertrok na het succes richting Hollywood. In de laatste jaren heeft ze vooral bekendheid gekregen als regisseuse van verschillende bekende tv-series zoals Cold Case en The Wire.

Regisseur: Agnieszka Holland
Cast: Armin Mueller-Stahl, Elisabeth Trissenaar, Wojciech Pszoniak
Speelduur: 103 minuten
Audio formaten: Dolby Digital 2.1
Video formaten: 1.33:1

Releasedatum: 11 januari 2011

Danton (DVD)

Bafta Award winnaar voor Beste Buitenlandse Film.

coverGérard Depardieu is Danton, één van de leiders van de Franse revolutie aan het eind van de 18e eeuw. Wanneer Danton terugkeert in Parijs merkt hij dat Robespierre een waar schrikbewind voert, waarbij executies van tegenstanders aan de orde van de dag zijn. Binnen de kortste keren staan de voormalige medestanders lijnrecht tegenover elkaar in een intellectuele machtsstrijd. Maar als Danton probeert de terreur te stoppen, wordt hij door Robespierre voor het tribunaal gedaagd voor verraad.
De legendarische Poolse regisseur Andrzej Wajda vluchtte in 1982 uit Polen naar Frankrijk en maakte daar zijn historische film Danton. Het werd een krachtig verhaal over de ethiek van leiderschap en macht. De geschiedenis van de strijd tussen Danton en Robespierre kende veel parallellen met de toenmalige politieke situatie in zijn thuisland. Ook in zijn voorgaande films had Wajda veel verhulde kritiek op het communistische bewind verwerkt. Pas in 1989, na de ineenstorting van het regime, keerde Wajda terug naar Polen.
Met Danton won Wajda een Bafta voor Beste Buitenlandse film en een Cesar voor Beste Regisseur. Bij de Cesars werd Danton daarnaast ook genomineerd voor beste film, beste acteur en beste scenario. Adrzej Wajda (1926) wordt gezien als één van de beste Poolse regisseurs aller tijden, samen met Krzysztof Kieslowski, Agnieszka Holland en Roman Polanski. 
Zes films van de regisseur werden genomineerd voor de Gouden Palm. Vier van zijn films werden genomineerd voor een Oscar voor Beste Buitenlandse film. In 2000 kreeg Wajda uiteindelijk een ere-Oscar voor ‘vijf decennia als uitzonderlijk filmregisseur’. Ook op de filmfestivals van Berlijn en Venetië werd hij bekroond met een oeuvre-award.

Regisseur: Andrzej Wajda
Cast: Gérard Depardieu, Wojciech Pszoniak
Speelduur: 130 minuten
Audio formaten: Dolby Digital 2.1
Video formaten: 1.78:1

Releasedatum: 11 januari 2011

Recente artikelen

Laatste reacties

Rogier Burghout  |  28-12-2010

Hahaha, die cover van "Valley of Angels" is echt een goedkope rip-off van Machete....Even goedkoop meehoppen op de release van Machete, net als al die zogenaamd...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina