Video Film Express: Dik Trom 4 februari op DVD

4 februari is het eindelijk zover........

Video/Film Express brengt jeugdherinneringen Dik Trom tot leven

Video van een bijzonder kind

Generaties lang zijn kinderen opgegroeid met de kwajongensstreken van Dik Trom. Velen verslonden de avonturen van de kinderboekenheld. Wat voor grappen zijn zoon ook uithaalde, vader Trom vond hem altijd een bijzonder kind. Producent Video/Film Express brengt deze jeugdherinneringen tot leven met de verfilming van het verhaal van Dik Trom.

De film is opgenomen in Heusden en het openluchtmuseum in Arnhem. Daar zijn de avonturen van de kinderboekenheld opnieuw in scène gezet. De film wijkt nauwelijks af van de oorspronkelijke vertellingen, waardoor de vertoning veel herinneringen oproept. 

Regisseur Bart van Gerwen nam niet alleen de regie van de productie van Taminiau in handen, maar kroop ook in de rol van veldwachter Flipsen. Van Gerwen speelde de laatste jaren in De Jantjes, Piaf en de musical Irma la Douche. Friso Boer uit Lelystad vertolkt het personage van Dik Trom. De elfjarige acteur staat bijna vanaf zijn geboorte ingeschreven bij modellenbureau The Kids en geniet enige ervaring met fotosessies voor verschillende merken. Alle karakters uit de boeken zijn terug te vinden in de film. Van plaaggeest Bruin Boon en tante Kee tot Jan en Griet Trom en de vrienden van Dik.

Ontspanning
Het verhaal van Dik Trom is al meer dan honderd jaar oud. Schrijver C.Joh Kieviet wilde breken met de traditie om moraliserende kinderboeken aan te prijzen. Volgens hem dienden boeken ter ontspanning. Hij begon zelf met het schrijven van nieuwe verhalen om de kinderen een vorm van vermaak te bieden. 


De grappen en grollen van Dik Trom komen op de band opnieuw tot leven. Zo kan een nieuwe generatie kennis maken met zijn streken. De video duurt vijftig minuten en is vanaf februari verkrijgbaar bij alle zaken die films verkopen.De video en DVD worden gepromoot middels een uitgebreide reclamecampagne. Als attachment het filmpje en het uitzendschema.

Recente artikelen

Laatste reacties

Dave  |  01-02-2002

Ja ik zag hem vandaag ook al bij de V&D...
Lees meer >

Alex van den Berg  |  01-02-2002

Vreemde aankondiging... Ik zag Dik Trom gisteren (31-01) al bij V&D in de bak liggen...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina