Vice Guide To Travel DVD incl. 72 pagina's dik boekwerk

VICE GUIDE TO TRAVEL DVD
met medewerking van o.a. Jack Ass held Johnny Knoxville en regisseur Spike Jonze, kick-off van nieuwe VICE DVD-serie

Verkrijgbaar vanaf 17 september 2007 - Inclusief 72 pagina’s dik fullcolour boekwerk

VICE komt met een nieuwe DVD serie. Kick-off van deze serie is de VICE GUIDE TO TRAVEL. De door VICE magazine geïnitieerde, nieuwe DVD-serie toont korte documentaires waarin onderwerpen thematisch worden behandeld. De VICE GUIDE TO TRAVEL is verpakt in een 72 pagina’s dik fullcolour boekwerk. Dit boekwerk en de DVD brengen VICE magazine tot leven. In deze eerste editie reizen diverse teams, met onder andere Jack Ass held Johnny Knoxville en topregisseur Spike Jonze, af naar plekken waar je liever niet wilt zijn. Ze trekken naar uithoeken van de wereld waar het nieuws gebeurt, naar vergeten plaatsen waar eigengereide mensen wonen, verhalen voor het oprapen liggen en waar elke dag geschiedenis wordt geschreven. Het is het VICE idee van vakantie…

HOOFDSTUKKEN DVD
TSJERNOBYL
Met: Shane Smith, Pella Kagerman, Yuri Tartarchuck
Twintig jaar na de kernramp reisden we naar Tsjernobyl. Ondanks dat onze geigerteller bijna ontplofte, bezochten we de verlaten scholen en leegstaande huizen van deze spookstad. Voor ons genoeg bewijs dat kernenergie geen toekomst heeft.
PAKISTAN
Met: Suroosh Alvi, Naeem Afridi, Eddy Moretti
De grootste illegale wapenmarkt van de wereld ligt in Durra, Pakistan. Dichtbij de beroemde Khyber Pass zagen we de uittocht van wapens die wereldwijd aan Islamitische strijders verkocht worden. Doel: het Amerikaanse leger verzwakken.
PARAGUAY
Met: Derrick Beckles, Johnny Knoxville, David Woodard
In de jungle van Paraguay ligt het mislukte Arische utopia Nueva Germania. Deze gemeenschap werd rond 1880 gesticht door Elisabeth Nietsche (zus van Friedrich). Na de Tweede Wereldoorlog werd Nueva Germania een toevluchtsoord voor nazidokter Mengele alias ‘de Engel des doods’. De oorspronkelijk Duitse bevolking is inmiddels geslonken tot twee tandloze broers die in een verpauperde woning leven en kannibalen zouden zijn.
RIO
Met: Trace Crutchfield, Elias Abreu Jr.
Rio is een voorbeeld van urbanisatie die fout is gegaan, erg fout. De rijken wonen er in moderne appartementencomplexen, terwijl de armen in vieze en lawaaiige sloppenwijken leven. We maakten een tour en feestten mee in de sloppenwijk genaamd City of God.
BEIRUT
Met: Shane Smith, Spike Jonze, Jesse Pearson
Beirut was nog aan het bijkomen van een bloedige burgeroorlog toen het vervolgens weer doelwit werd, nu van Israël. Vlak voor de bombardementen bezochten we de beruchte al- Aqsa Martelaars Brigade in een Palestijnse vluchtelingenkamp. Ook ontmoetten we de Fateh Boy Scouts, kinderen die opgeleid worden om zelfmoordaanslagen te plegen.
CONGO
Met: David Choe
Goed ingevoerde bronnen, zoals de BBC, geloven nog steeds dat er dino’s leven in de Congo. We stuurden een paar cryptozoölogen er op uit om te zoeken naar het beest dat de lokale pygmeeën de Mokele-mbembe of ‘hij die de stroom van de rivier stopt’ noemen. Wat we uiteindelijk beleefden, moet je met eigen ogen zien.
BULGARIJE
Met: Shane Smith, Eddy Moretti
Bulgarije is het wereldportaal voor wapens van de zwarte markt. Bulgarije’s verlaten  kerncentrales zitten vol met materialen om illegale bommen te maken. We trokken naar de zigeunerkampen van de hoofdstad Sofia en naar de resorts aan de Zwarte Zee om kapitalisme in de hoogste versnelling te zien. We ontmoetten een vastgoedhandelaar / crimineel die Osama Bin Laden kent en ooit een ‘vuile’ bom aan Franse journalisten verkocht.

VICE GUIDE TO TRAVEL BOEK: EEN INTRODUCTIE
“Alle nieuws is slecht. Onderuitgezakt in ons Westers comfort vergeten we al snel dat het merendeel van de wereld hel is. Oorlog, ziektes, crises, genocide en armoede werken als een kankergezwel op moeder aarde. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat we allemaal de lul zijn...” “We dachten alles te weten over het hedendaagse wereldnieuws, maar nadat we aan onze trip begonnen, kwamen we er snel achter dat we geen reet wisten. Dit zijn geen tripjes naar Disney World, Rome en zelfs niet naar het ongerepte Afrika. Wij maken trips naar plaatsen die je zo nu en dan op TV ziet en waarbij je denkt: “No way dat ik daar ooit naartoe ga”. Dus zijn wij maar gegaan, zodat jij er in je hele leven nooit naartoe hoeft. En eerlijk is eerlijk, we zijn blij dat we gegaan zijn. Op de DVD vind je de verhalen die het bewijzen...”

ABOUT VICE
Van de nederige start als een 16 pagina’s tellend, gesubsidieerd, punkblaadje uit Montreal, is VICE uitgegroeid tot een wereldwijd en invloedrijk media-imperium. VICE heeft zich in 12 jaar tijd een weg gebokst in de wereld van film, muziek, mode, marketing en uitgeverij. Inmiddels is Vice actief in 14 landen en sinds 2006 ook in Nederland. De VICE GUIDE TO TRAVEL is een verzameling van intelligente en brutale recht voor je raap journalistiek dat VICE in de voorste linies van de mondiale jeugdcultuur plaatst.

VICE GUIDE TO TRAVEL
17 september verkrijgbaar in de winkels
Consumentenadviesprijs: 14,99 euro
72 pagina’s, fullcolour
DVD - 55 min.
Taal: Engels
Ondertitels: Nederlands, Frans, Italiaans, Duits, Spaans
Een productie van Eddy Moretti (VICE Films), Suroosh Alvi en Shane Smith  (oprichters VICE)

Recente artikelen

Laatste reacties

arietveld  |  03-09-2007

Heb de film een paar maanden geleden al in Amerika gecheckt en vond ‘m echt briljant! Volgens mij komt ie binnenkort ook in NL uit, op deze site zijn al wat tra...
Lees meer >

arietveld  |  03-09-2007

Heb de film een paar maanden geleden al in Amerika gecheckt en vond ‘m echt briljant! Volgens mij komt ie binnenkort ook in NL uit, op deze site zijn al wat tra...
Lees meer >

Tim k  |  22-08-2007

7 plaatsen, 55 minuten Zo'n 8 minuten per onderwerp, dat vind ik te weinig. Wel interessant, dat wel.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina