UPC breidt HDTV aanbod uit

Tijdens de HD Dagen in Hilversum heeft Diederik Karsten van UPC laten weten dat de kabelmaatschappij haar aanbod aan HDTV zenders de komende tijd al uitbreiden. In april worden The History Channel HD en Voom HD aan het HDTV pakket toegevoegd.
The History Channel is een zender die voornamelijk documentaires over belangrijke historische personen, gebeurtenissen en ontwikkelingen uitzendt, en zich daarmee in dezelfde educatieve hoek bevindt als National Geographic en Discovery Channel.
Voom HD is een Amerikaans netwerk met 15 HDTV zenders in verschillende categorieën zoals sport, games, film en cultuur. Voor landen buiten de VS heeft Voom een ‘compilatiekanaal' in het leven geroepen waarop een selectie van alle Amerikaanse Voom HD zenders wordt uitgezonden op één kanaal. Dit kanaal zal door UPC worden doorgegeven.

EK Voetbal en Olympische Spelen in HD

Zoals verwacht zal UPC - net als vrijwel zeker de andere kabelmaatschappijen - deze zomer ook een tijdelijk HD kanaal inruimen voor de HDTV uitzendingen van het EK Voetbal en de Olympische Spelen door de Publieke Omroep. In het najaar zal UPC ten slotte MGM HD aan haar pakket toevoegen.

HD PVR

Binnen enkele maanden zal UPC ook een HDTV PVR uitbrengen, waarmee het mogelijk is om (HDTV) programma's op te nemen. De PVR zal, net als de huidige HDTV box, geproduceerd worden door Philips en middels  een verhuurconstructie aan klanten van UPC aangeboden worden.

Prijsverhoging

Karsten liet overigens ook weten dat er een prijsverhoging voor het HDTV pakket aan zit te komen in de loop van dit jaar, maar hoeveel die prijsverhoging zal zijn wilde hij nog niet kwijt.
Momenteel zijn de HDTV zenders bij UPC alleen af te nemen als onderdeel van het ‘Familie met HDTV' pakket waarin verplicht ook een abonnement op de betaalzenders Sport1 en Film1 is opgenomen. Dat pakket kost momenteel €29,99 per maand bovenop het basis abonnement van € 16,37.

Hoewel het niet in de lijn der verwachting licht, is het te hopen dat UPC ook een HDTV pakket zónder Film1 Sport1 zal aanbieden tegen een lagere abonnementsprijs, om zo de overstap naar HDTV voor een grotere groep consumenten aantrekkelijk te maken.

Recente artikelen

Laatste reacties

Claudio Santulli  |  11-03-2008

Momenteel zijn de HDTV zenders bij UPC alleen af te nemen als onderdeel van het ‘Familie met HDTV' pakket waarin verplicht ook een abonnement op de betaalzender...
Lees meer >

SuperDre  |  11-03-2008

Momenteel zijn de HDTV zenders bij UPC alleen af te nemen als onderdeel van het ‘Familie met HDTV' pakket waarin verplicht ook een abonnement op de betaalzender...
Lees meer >

Claudio Santulli  |  11-03-2008

Even op dit gedeelte inhaken, want nu de rechten van het eredivisie voetbal niet meer bij Sport1/Tele2 liggen vraag ik me af hoe dat opgelost gaat worden straks...
Lees meer >

Martin van Tuijl  |  11-03-2008

Als ze dat verplichte Canal+, Sport1 enzo d'ruit zouden gooien denk ik inderdaad dat ze een veel interessantere abbo prijs zouden kunnen aanbieden. Even op dit ...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina