Universal releases op DVD en Blu-ray Disc in april

Universal releases op DVD en Blu-ray Disc in april.

 

Muziek, romantiek, komedie, stunts en historisch besef…


NITRO CIRCUS - THE MOVIE – 3 april (DVD & Blu-ray Disc - ook 3D)

covercoverIn NITRO CIRCUS THE MOVIE brengen Travis Pastrana en zijn übercoole, geschifte en adrenalineverslaafde vrienden hun belachelijke, knettergekke en hysterische avonturen voor het eerst naar het grote scherm! Ze bedenken de meest onmogelijke, waanzinnige stunts ter wereld: of het nu gaat om het uitvoeren van een back flip uitvoeren over een 60 verdiepingen hoog flatgebouw of het landen van een levensbedreigende trick terwijl ze Angry Birds spelen, Travis en zijn bende zijn er altijd klaar voor. En veiligheidsnetten zijn NIET TOEGELATEN.

Technische gegevens DVD:
Speelduur: 88 minuten
Beeld: 1.78:1
Geluid: Dolby Digital 5.1: ENG, FR, SP, IT
Ondertiteling: ENG, NL, FR
Extra’s:

  • Trailer
  • Ongecensureerde intro
  • Interview met Steve-O
  • Gory outtakes

Technische gegevens Blu-ray Disc:
Speelduur: 92 minuten
Beeld: 1.78:1 – 1080p
Geluid: DTS-HD MA 5.1: ENG - DD 5.1: FR, IT, SP, DU
Ondertiteling: ENG, NL, FR
Extra’s

  • Trailer
  • Ongecensureerde intro
  • Interview met Steve-O
  • Gory outtakes

Release 3 april 2013

SCHINDLER'S LIST (BLU-RAY DISC)

De digitale restauratie van een van de, vanuit historisch oogpunt, belangrijkste films aller tijden. Deze uitgave bevat een uur bonusmateriaal en een begeleidend boekje van 16 pagina’s.  

coverNu kunt u Spielbergs meesterwerk beleven als nooit tevoren met de 20th Anniversary Edition van Schindler’s List. De film vertelt het ongelofelijke, maar waargebeurde verhaal van de enigmatische Oskar Schindler (Liam Neeson) die tijdens de Holocaust het leven redde van 1.100 Joden en zo uitgroeide tot een blijvend toonbeeld van moed en inspiratie voor latere generaties.

Steven Spielberg bewerkte het boek van Thomas Keneally tot een meesterlijke film die het ongelofelijke, maar waargebeurde verhaal vertelt van de moedige Oskar Schindler (Liam Neeson). Hoewel hij initieel een lid was van de Nazipartij, zette de katholieke Schindler zijn carrière en leven op het spel, en zou hij finaal zelfs bankroet gaan, om tijdens de Holocaust 1.100 Joden aan het werk te zetten en te houden in zijn fabriek van aardewerk. Schindlers joodse boekhouder (Ben Kingsley) speelt daarbij de rol van zijn geweten, terwijl Schindler noodgedwongen zaken doet met een koppige en wrede Amon Goeth (Ralph Fiennes). Vanop het balkon van zijn villa die uitkijkt over een gevangenenkamp, schept deze Nazicommandant er plezier in om joodse gevangenen op gruwelijke wijze om te brengen. Schindler’s List, volledig gefilmd in zwart-wit op locaties in Polen, probeert zeker niet om de gebreken van zijn grootmoedige en onwaarschijnlijke held te verdoezelen, maar wil een ode zijn aan de grootsheid van de menselijke geest in het aanschijn van onpeilbare verwoestingen en tragedies.

Technische gegevens Blu-ray Disc:
Speelduur: 195 min, Bonusmateriaal op DVD
Beeld: 1.85:1 – 1080p
Geluid: DTS-HD Master Audio 5.1 ENG - DTS Digital Surround 5.1 FR, SP
Ondertitels: ENG, NL, FR, SP
Extra’s:

  • Voices from the List: een documentaire met getuigenissen van mensen die dankzij Oskar Schindler de Holocaust overleefden.
  • USC Shoah Foundation Story met Steven Spielberg: De regisseur toont hoe het filmen van Schindler’s list hem inspireerde tot het oprichten van de USC Shoah Foundation

Release 24 april 2013

PITCH PERFECT (DVD & Blu-ray Disc)

Een muzikale komedie met Anna Kendrick , Anna Camp, Rebel Wilson, Brittany Snow en Adam DeVine.

covercoverAan de universiteit belandt eerstejaars en buitenbeentje Beca (Anna Kendrick) door een samenloop van omstandigheden bij The Bellas, een uitsluitend vrouwelijk “a capella” groepje. Het gezelschap blijkt een bont allegaartje van gemene, leuke en bizarre meiden die slechts één ding gemeenschappelijk hebben: als ze sàmen zingen, klinken ze hemels. Beca geeft het repertoire en de uitstraling van The Bellas een broodnodige energieboost, zodat ze in de clinch kunnen gaan hun mannelijke tegenhangers, The Treble Makers… Een hilarische romantische comedy die drijft op heerlijke vertolkingen van o.m. Brittany Snow en Rebel Wilson en spetterende uitvoeringen van bekende hits in een nieuw, meerstemmig jasje.

Technische gegevens DVD:
Speelduur: 108 minuten
Beeld: 1.85:1
Geluid: Dolby Digital 5.1: ENG, FR, SP, IT
Ondertiteling: ENG, NL, FR
Extra’s: Geen

Technische gegevens Blu-ray Disc:
Speelduur: 112 minuten
Beeld: 1.85:1 – 1080p
Geluid: DTS-HD MA 5.1: ENG - DTS SURR 5.1: FR, IT, DU - DD 2.0: commentaren
Ondertiteling: NL, FR, EDSH, DU
Extra’s

  • Commentaar met Regisseur Jason Moore en Producers Elizabeth Banks, Max Handelman en Paul Brooks
  • Starships
  • The Pitch Perfect music video
  • Deleted and Extended Scenes
  • Meanwhile…
  • Line-O-Ramas
  • Backstage at Barden
  • On the Set.

Release 17 april 2013

CHEERFUL WEATHER FOR THE WEDDING (DVD)

Cheerful Weather for the Wedding is een komische drama-film geregisseerd door Donald Rice met in de hoofdrol Felicity Jones (Brideshead Revisited), Elizabeth McGovern (Downton Abbey) en Luke Treadaway (The Whistleblower).

coverOp een tintelfrisse decemberochtend in 1932 verschanst aanstaande bruid Dolly (Felicity Jones) zich in haar slaapkamer terwijl dichte drommen familieleden zich aandienen met alle goede luim, drukte en gezeur die je bij dit soort gelegenheden kunt verwachten. Uiteraard kan ook de narigheid niet lang uitblijven en die komt er, tot grote ergernis van haar moeder (Elizabeth McGovern), in de gedaante van Joseph (Luke Treadaway), Dolly’s zomerliefje. Komt hij Dolly weer het hoofd op hol brengen of is er meer aan de hand?
Cheerful Weather for the Wedding betovert niet alleen met zijn prachtige kostuums en adembenemende landschappen, maar profileert zich met zijn luchthartige humor en passionele romance ook als een waardige vertegenwoordiger van de Engelse kostuumfilm.

Technische gegevens DVD:
Speelduur: 89 minuten
Beeld: 2.35:1
Geluid: Dolby Digital 5.1: ENG
Ondertiteling: ENG, NL
Extra’s:

  • Featurette Behind the Scenes
  • Audiocommentaar met regisseur/scenarist Donald Rice, scenariste Mary Henely Magill en monteur Stephen Haren

Release 24 april 2013

IN THE NAME OF THE FATHER (Blu-ray Disc)

coverIn the Name of the Father vertelt het waargebeurde verhaal van Gerry Conlon (Oscar®winnaar Daniel Day-Lewis), een kruimeldief in het door onlusten verscheurde Belfast van de jaren ’70. Om een onnodig conflict met de IRA te vermijden, stuurt zijn vader (Pete Postlethwaite) hem naar Engeland. Daar doen zijn fratsen hem op het verkeerde moment op de verkeerde plaats belanden. Hoewel Gerry onschuldig is, wordt hij onder druk gezet om schuld te bekennen voor een brutale terreuraanslag en levenslang opgesloten als één van de Guildford Four. Met de hulp van een buitengewoon toegewijde advocate – Oscar®winnares Emma Thompson, begint Gerry een verwoede strijd in een poging zijn onschuld te bewijzen en de waarheid achter een grote reeks gerechtelijke misstappen bloot te leggen…

Technische gegevens Blu-ray Disc:
Speelduur: 132 uur
Beeld: 1.85:1
Geluid: DTS-HD MA 5.1: ENG - DTS SURR 5.1: FR, DU
Ondertiteling: Nederlands, ENG, FR, DU
Extra’s: Geen

Release 24 april 2013

Universal

Recente artikelen

Laatste reacties

jorpor  |  02-04-2013

Pitch Perfect komt er bij mij in :) Vond 'm best vermakelijk. Schindler's List kan mij ook absoluut niet boeien. Vind het persoonlijk maar een matige film. Maa...
Lees meer >

Wieba  |  30-03-2013

De blu-ray release van Sophie Choice en Convoy, voor komende maand is dus van de baan? Edit: Ik zie het al, helaas zijn ze uitgesteld net als: Two Mules For ...
Lees meer >

WaymannDirector  |  30-03-2013

Ik vond Shindler's List ook een beetje overroepen. Goed maar om het nu fenomenaal te noemen. Zeker niet.
Lees meer >

Rogier Burghout  |  30-03-2013

Interessant, ik kan er simpelweg niet bij dat je deze film - die ik persoonlijk als schoolvoorbeeld verplicht zou stellen - als slecht kunt bestempelen. Een van...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina