Universal Pictures releaseoverzicht september 2006

Universal Pictures (Benelux) Koop DVD\'s September 2006

THE DEER HUNTER (1978)
SPECIAL EDITION

Vijf vrienden, metaalarbeiders, brengen het grootste deel van hun leven door bij de hoogovens in een klein stadje in Pennsylvania.In hun vrije tijd beleven ze samen veel plezier aan het jagen op herten. Eén van hen staat op het punt in het huwelijksbootje te stappen en ze bereiden zich allemaal voor op het feest. Maar voor drie van hen is het ook een afscheidfeest want zij staan op het punt om naar Vietnam te vertrekken. Twee jaar later. De oorlog woedt in alle hevigheid en de drie vrienden in Vietnam zitten gevangen in een krijgsgevangenenkamp van de Viet Cong. Ze weten te ontsnappen maar de gruwelen van het kamp blijven hen achtervolgen.

Release: 7 september
Genre: drama - Duur: 176
Met: Robert De Niro, John Cazale, John Savage, Christopher Walken, Meryl Streep
Regie: Michael Cimino
Beeld: 2.35:1 - Audio: ENG 5.1
Extra’s: commentaar met Michael Cimino, Interviews met Cimino, John Savage en hoofd Fotografie Vilmos Zsigmond, Filmografieën, Fotogalerie, Trailer


THREE DAYS OF THE CONDOR (1975)
SPECIAL EDITION

Sydney Pollack biedt Robert Redford, Faye Dunaway en Max von Sydow een fictieve politieke geschiedenis die op hun talenten is toegesneden. Deze film, die enkele jaren na de «Watergate-affaire» uitkwam, liet Amerika niet onberoerd. Joseph Turner (Robert Redford – An Unfinished Life, Spy Game, A Bridge Too Far), een klein radertje binnen een onderafdeling van de C.I.A., richt een clandestien netwerk op. Vanaf dat moment zet de machine zich in beweging. Twee als postbodes vermomde mannen moorden de onderafdeling uit. Joseph Turner, codenaam «CONDOR» weet te ontsnappen, maar zal om zijn leven te redden dit clandestiene netwerk moeten bijwerken. Zijn enige hoop: de pers inschakelen.

Release: 7 september
Genre: thriller - Duur: 120
Met: Robert Redford, Faye Dunaway, Cliff Robertson, Max von Sydow, John Houseman
Regie: Sydney Pollack
Beeld: 2.35:1 - Audio: ENG 5.1
Extra’s: Meer over de film, Iets meer over Sydney Pollack, Trailer, Poster en foto’s


THE SIX MILLION DOLLAR MAN
SEIZOEN 1

“Steve Austin, astronaut, a man barely alive. Gentlemen, we can rebuild him, we have the technology. We have the capability to make the worlds first Bionic man...” Zo begon elke episode van de reeks die de avonturen volgde van Steve Austin, de verongelukte astronaut die de bionische man werd. Onder toezicht van Oscar Goldman en Rudy Wells, de wetenschapper die hem zijn tweede cyberleven schonk, moet Austin allerlei geheime opdrachten uitvoeren. Met de superieure kracht van zijn nieuwe armen en benen en zijn bionische oog als extra troef, bindt hij de strijd aan met vijandelijke agenten, aliens en gestoorde wetenschappers. De Man van Zes Miljoen “liep” tussen 1974 en 1978 en groeide in geen tijd uit tot een cult fenomeen. Better. Stronger. Faster.

Release: 7 september
Genre: avontuur, sciencefiction
Met: Lee Majors, Martin Balsam, Richard Anderson...
Duur: 920
Beeld: 4:3
Audio: Engels 1.0 mono
Extra’s: geen


THE BIONIC WOMAN
SEIZOEN 1

In 1975 maakt Lindsay Wagner als Jaime Sommers een gastoptreden in De Man van Zes Miljoen. Hoewel het meteen klikt tussen Steve en zijn ex-vriendinnetje, verhindert een tragisch valschermongeval een gelukkige afloop. Zelfs een levensreddende,
bionische ingreep mag niet baten. Haar lichaam stoot de ledematen af en Austins aanstaande overlijdt. Maar zie: toen tv-netwerk ABC besefte hoezeer de vertolking van Lindsay Wagner de kijkers had weten te beroeren, verrees Jaime op miraculeuze wijze uit de doden en kreeg de actrice prompt haar eigen reeks. The Bionic Woman was goed voor drie seizoenen, van 1976 tot 1978.

Release: 7 september
Genre: sciencefiction - tv-serie
Met: Lindsay Wagner, Richard Anderson, Christopher Stone, Martin E. Brooks
Duur: 658
Beeld: 4:3
Audio: Engels 1.0 mono
Extra’s: geen


DE MIKE & THOMAS SHOW
SEIZOEN 1 & 2

Eindelijk op dvd: de muzikale glamour comedy quiz van de twee aller-leukste cabaretiers/presentatoren/imitators. Mike Boddé en Thomas van Luyn begonnen samen als cabaretduo. Naast diverse succesvolle (solo)programma’s in het theater zijn ze ook te zien op de televisie. Bij Jack Spijkermans Koppensnellers (voorheen Kopspijkers) persifleren ze talloze bekende Nederlanders en blinken ze uit in hun muzikale imitaties. Ondanks het late uitzenduur kreeg De Mike & Thomas Show op de VARA al snel een serieuze cult aanhang. Nu worden hun onnavolgbare capriolen ook toegankelijk voor een kamerbreed publiek, met twee dubbel dvd’s boordevol absurde en hilarische humor. De dvd’s verschijnen in de alom geprezen CBRT Collectie, het cabaretlabel van Universal Pictures (Benelux).

Release: 7 september
Genre: humor/cabaret
Duur: 210 en 300 minuten
Beeld: 4:3
Audio: NL 2.0


NANNY MCPHEE

In dit donkere en grappige fabeltje geeft Emma Thompson gestalte aan Nanny McPhee, die met haar vreselijke verschijning en magische krachten het huishouden van weduwnaar Mr. Brown (Colin Firth) terug op de sporen probeert te krijgen. Zijn zeven onhandelbare kinderen hebben al 17 kindermeisjes tot waanzin gedreven. Maar nu Nanny McPhee de scepter zwaait, merken ze al snel dat hun vervelende gedrag magische en schrikbarende gevolgen heeft.

Release: 14 september
Met: Emma Thompson, Colin Firth, Angela Lansbury...
Regie: Kirk Jones (III)
Genre: Family Entertainment
Beeld: Duur: 95
Audio: DD 5.1 ENG - FR - NL
Ondertitels: NL - FR
Extra’s:
De casting van de kinderen
Het dorpsleven
Nanny McPhee Makeover Deleted Scenes - Gag reel
Het ontstaan van Nanny McPhee Trailers


BASIC INSTINCT 2 RISK ADDICTION

Catherine Tramell (Sharon Stone) opereert nu vanuit Londen. Wanneer een topsporter in een mysterieus auto-ongeval om het leven komt, is ze wel heel erg dicht in de buurt. Scotland Yard stelt psychiater Dr Michael Glass (David Morrissey) aan om Tramell te onderzoeken en te evalueren. Glass voelt zich meteen aangetrokken tot de verleidelijke schrijfster en raakt al snel verstrikt in haar web van intriges. BASIC INSTINCT 2 is het langverwachte vervolg op Paul Verhoevens grensverleggende
thriller uit 1992.

Release: 14 september
Genre: thriller
Duur: 114
Met: Sharon Stone, David Morrissey, Charlotte Rampling, David Thewlis, Hugh Dancy
Regie: Michael Caton-Jones
Beeld: 16:9 ANA WS
Audio: Engels DD 5.1, DTS, 2.0
Extra’s:
Between the sheets (making of)
Director’s sommentary
Deleted Scenes
B-Roll - Trailer


BURT MUNRO, THE WORLD’S FASTEST INDIAN

Nieuw-Zeeland, jaren ’60… In een uithoek van de wereld wil Burt Munro zijn droom verwezenlijken: deelnemen aan de snelheidsrace in Salt Lake in Utah, USA. Met niets meer dan zijn Kiwi-karakter en zijn obsessie, besluit hij zijn motorfiets, een “Indian” uit 1920, om te bouwen. Zonder budget, zonder steun van een team en tegen alle verwachtingen in, geraakt niet enkel in Bonneville… hij schrijft ook wereldgeschiedenis door niet één keer, maar keer op keer een nieuw wereldrecord neer te zetten.

Release: 14 september
Genre: avontuur
Duur: 125
Met: Anthony Hopkins, Christopher Lawford, Bruce Greenwood, Paul Rodriguez, Diane Ladd
Regie: Roger Donaldson
Beeld: 16:9
Audio: ENG 2.0, DD 5.1, DTS 5.1
Extra’s: Bioscooptrailer • Featurette • Interviews met de regisseur, scenarist en producent Roger Donaldson • Over het scenario • Over Anthony Hopkins • Interviews met cast en crew


LITTLE FISH

Hoe leer je de liefde weer kennen, wanneer je achtervolgd wordt door je verleden? Een vraag die moeilijk te beantwoorden
is als je 32 bent met een hopeloos verleden en een toekomst zonder hoop. Maar een vraag die Tracy Heart niet langer kan negeren. Wanneer ze haar eigen bedrijfje wil beginnen zorgen de onverwachte terugkeer van haar ex-vriend, de criminele aspiraties van haar broer Ray en de zorgen van een familievriend voor problemen. Wanneer haar dromen verstrikt raken met een onderwereldbaas (Sam Neill) zijn de gevolgen niet meer te overzien en moet Tracy haar diepste angsten onder ogen zien. Een verhaal over families, over leugens en leren liefhebben.

Release: 14 september
Genre: drama - Duur: 122
Met: Cate Blanchett, Martin Henderson, Hugo Weaving, Sam Neill, Dustin Nguyen
Regie: Rowan Woods
Beeld: 16:9 ANA WS
Audio: Engels 2.0, DD 5.1, DTS 5.1
Extra’s: B-Roll, Interviews cast en crew


THE THREE BURIALS OF MELQUIADES ESTRADA

Melquiades Estrada (Julio Cesar Cedillo), een illegale vreemdeling, wordt per ongeluk doodgeschoten door de racistische grenswachter Mike Norton (Barry Pepper). Met medeweten van Sheriff Belmont (Dwight Yoakam) verdwijnt de zaak in de doofpot en wordt het lijk stiekem begraven in de woestijn. Wanneer Pete Perkins (Tommy Lee Jones) te weten komt wat er precies met zijn werknemer gebeurde, gijzelt hij Norton. Hij verplicht Norton het lijk op te graven en hem te vergezellen op een lange tocht naar het Mexicaanse achterland. Pete wil Melquiades daar waardig begraven in z’n geboortedorp. Maar de reis in de verzengende hitte met een lijk is bepaald niet makkelijk.

Release: 14 september
Genre: drama - Duur: 117
Met: Tommy Lee Jones, Julio Cedillo, Vanessa Bauche, Dwight Yoakam, Barry Tubb
Regie: Tommy Lee Jones
Beeld: 16:9 ANA WS
Audio: ENG DD 5.1, DTS, 2.0
Extra’s: Making of, Interviews, Trailer


EARTH: FINAL CONFLICT
SERIE 1

In het begin van de 21ste eeuw wordt de Aarde bezocht door een buitenaards ras, de Taelons. Ze beweren dat ze kennis willen uitwisselen met de mensheid om tot een beter wederzijds begrip te komen. William Boone wordt aangesteld tot beschermer van Da’an, “Gezel” van de Taelons voor de regio Noord-Amerika. Maar eigenlijk werkt Boone voor het menselijk verzet dat de ware motieven van de Taelons, die misschien helemaal niet zo vrijgevig zijn als ze lijken, te onthullen. De reeks, een concept van Star Trek-bedenker Gene Roddenberry, liep vijf seizoenen, van 1997 tot 2002.

Release: 21 september
Genre: sciencefiction - tv-serie
Duur: 990
Met: Robert Leeshock, Kevin Kilner, Lisa Howard...
Regie: David Winning
Beeld: 4:3
Audio: Engels stereo
Extra’s: geen


BATTLESTAR GALACTICA
2003-2004

Ronald D. Moore, de visionaire producer achter Carnivale, en scenarist van tv-series als Star Trek : The Next Generation en Deep Space Nine geeft een totaal nieuwe wending aan het klassieke concept van goed versus kwaad. Deze nieuwe reeks heeft, behalve de naam, weinig uitstaans met de meer traditionele scifi van de reeks uit 1978. “Boosdoeners” van dienst zijn de Cylons, buitenaardse wezens met een menselijk uiterlijk die alle inwoners van de 12 kolonies uitroeien en de paar tienduizenden overlevenden wegjagen, op zoek naar de legendarische 13e kolonie, de Aarde. Deze box bevat de vierdelige miniserie uit 2003 en seizoen 1 van de daaruit voortvloeiende tv-reeks.

Release: 21 september
Genre: sciencefiction - tv-serie
Duur: 719
Met: Edward James Olmos
Regie: Harold Ramis
Beeld: 16:9
Audio: Engels DD 5.1
Extra’s: Deleted scenes - trailer Buck Rogers S1


QUANTUM LEAP
SERIE 2

Dr. Sam Beckett (Scott Bakula van Star Trek: Enterprise) experimenteert met tijdreizen, maar door een misrekening lijkt hij gedoemd om eeuwig tussen de toekomst en het verleden te moeten laveren. Daar komt hij voor de meest bizarre situaties (én spiegelbeelden) te staan, problemen die hij met behulp van hologram Al (Dean Stockwell) moet zien op te lossen vooraleer hij verder kan “springen”, op zoek naar het ongrijpbare heden. Dit seizoen bevat 22 afleveringen.

Release: 21 september
Duur: 1006
Genre: sciencefiction - tv-serie
Met: Scott Bakula, Dean Stockwell
Regie: Donald P. Bellisario
Beeld: 4:3
Audio: Engels DD 5.1


ALFRED HITCHCOCK PRESENTEERT
SEIZOEN 1

Alle 39 afleveringen van het eerste seizoen van de suspens- en thrillerreeks die CBS vanaf 1955 uitzond en die gepresenteerd werd door de grootmeester zelve. De afleveringen duurden telkens een half uur. In dit format liep de reeks zeven seizoenen. Vanaf 1962 schakelde de zender over naar uurlange afleveringen, onder de noemer The Alfred Hitchcock Hour. Box met 6 dvd’s.

Release: 21 september
Genre: thriller
Beeld: 4:3
Audio: Engels mono
Extra’s: geen


NORTHERN EXPOSURE
SERIE 1 & 2

Dr. Joel Fleischman (Rob Morrow) is, dankzij een beurs van de staat Alaska, als dokter afgestudeerd aan Columbia University. Hoewel hij eigenlijk hoopte in Anchorage aan de slag te kunnen, wordt hij als huisdokter naar het piepkleine stadje Cicely, in Alaska, gestuurd om zo zijn opleiding terug te betalen. De plek is afgelegen, de inwoners vreemd en excentriek en Joel wil niets liever dan naar New York terugkeren. Drijvende kracht achter de reeks was de “doen ze het of doen ze het niet”-dynamiek tussen Fleischman en Maggie O’Connell, een rol van Janine Turner. De reeks liep zes seizoenen, van 1990 tot 1995. Bevat seizoen 1 en 2 van de alom geprezen tv-serie.

Release: 21 september
Duur: 674
Genre: tv-serie, drama
Met: Rob Morrow, Janine Turner, Barry Corbin, John Corbett
Beeld: 4:3
Audio: DD 2.0

Recente artikelen

Laatste reacties

Frank  |  25-09-2006

Maar bedankt weer Frank! Je weet altijd duidelijk waar je de juiste info vandaan moet halen, en dat is erg handig voor mensen die met een vraag zitten. (y) Dan...
Lees meer >

Daniël V.  |  25-09-2006

Hoe moet trouwens de beeldverhouding 16:9 worden opgevat? Dat komt bij verschillende titels terug... Ik wil Burt Munro graag hebben, maar als de beeldverhoud...
Lees meer >

Frank  |  25-09-2006

Hoe moet trouwens de beeldverhouding 16:9 worden opgevat? Dat komt bij verschillende titels terug... Ik wil Burt Munro graag hebben, maar als de beeldverhoud...
Lees meer >

Daniël V.  |  16-09-2006

Hoe moet trouwens de beeldverhouding 16:9 worden opgevat? Dat komt bij verschillende titels terug... Ik wil Burt Munro graag hebben, maar als de beeldverhoud...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina