Universal: Catch Me If You Can 17 juli op DVD

Universal Pictures (Benelux) introduceert op DVD en VHS

Catch Me If You Can

Het ware verhaal van een echte bedrieger

Universal Pictures brengt Catch Me If You Can uit op dubbel DVD en VHS. Deze originele feel good comedy is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van Frank Abagnale. In de jaren zestig was Abagnale berucht als de jongste vervalser. En bovendien stond zijn naam op de most-wanted lijst van de FBI.

In Catch Me If You Can speelt Leonardo DiCaprio op een prettige en arrogante wijze Frank Abagnale jr. Vóór zijn 21ste verjaardag slaagt Frank er al in aan de slag te gaan als dokter, advocaat en co-piloot. Later zelfs als FBI agent. Deze notoire bedrieger is ook een uitzonderlijke vervalser, hij heeft vele miljoenen dollars verkregen door middel van vervalste cheques. FBI agent Carl Hanratty (Tom Hanks) heeft zich voorgenomen om Frank te arresteren, maar deze blijft hem altijd een stapje voor…. Tom Hanks vertolkt hier een sullige doch verbeten FBI speurhond die zijn instincten volgt, en al doende meer begint te begrijpen van z'n prooi.

Catch Me speelt zich af eind jaren zestig en Spielberg weet de sfeer van de sixties perfect weer te geven. Frank Abagnale weet door zijn improvisatie talent en onbevangen charme de mogelijkheden die op zijn pad liggen tot het uiterste te benutten. Hoe het hem steeds lukt? "Waarom winnen de Yankees altijd?" is steevast Abagnale's wedervraag. "Omdat de anderen het te druk hebben met het bestuderen van de strepen op het Yankees uniform."

Steven Spielberg levert deze keer met Catch Me If You Can een persoonlijke en lichtvoetigere film dan gewoonlijk, een onweerstaanbaar verhaal over subtiel bedrog en meesterlijke listen.

Release: 17 juli 2003 op DVD en VHS (huur & koop)
Genre: Actie/avontuur
Regisseur: Steven Spielberg
Cast: Leonardo DiCaprio, Tom Hanks
Duur: 141 minuten

DVD specificaties
DVD Beeld 1:85
DVD Geluid DD 5.1 DTS, Engels
Ondertiteling Nederlands, Frans, Duits, Tsjechisch, Hongaars, Pools


DVD Extra’s
• Extra’s Catch Me If You Can : Behind the Camera
• Catch Me If You Can: The Casting of the Film
• Scoring Catch Me If You Can
• Frank Abagnale: Between Reality and Fiction
• The FBI Perspective
• Catch Me If You Can In Closing
• Photo Gallery

Recente artikelen

Laatste reacties

Hessel Visser  |  12-08-2003

CMIYC is zeker een leuke film, vind ook dat ie de sfeer van de jaren 60 zeer goed weergeeft. Door de welhaast documentaristische cinematografie van Janusz Kamin...
Lees meer >

Aspers  |  16-07-2003

yep... volgens mij ook. Bij de plaatselijke dvd-boer stond ook 14-8 in de computer voor de 2dvd versie.
Lees meer >

Frank  |  15-07-2003

Ik zie op steeds meer releaselijsten een releasedatum van 14 augustus staan. Weet iemand of de DVD is uitgesteld?
Lees meer >

Laurens  |  14-07-2003

Ik ken ´m nog niet, maar ik denk dat ik ´m toch wel blindelings ga aanschaffen. Ik heb er eigenlijk alleen maar goede dingen over gehoord.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina