Twin Pics releases op DVD en Blu-ray Disc in augustus en september

Twin Pics



Twin Pics presenteert in augustus en september op DVD en Blu-ray Disc:


SLEEP TIGHT (Mientras Duermes) (DVD & Blu-ray Disc)

Winnaar  Méliès d’Argent 2012 Beste Europese Fantastische Film

cover

Het verhaal van de modaal uitziende Cesar, die zijn fundamentele depressie en apathie voor zijn medemens steeds meesterlijk heeft weten te verbergen door zich voor te doen als een welopgevoede en hardwerkende gentleman. Het enige wat hem dagelijks op de been houdt, is zijn drang de mensen rondom hem ongelukkig te maken. Een afschuwelijk geheim dat hij enkel deelt met zijn stomme en bedlegerige moeder. Wanneer hij zijn aantrekkelijke en opgewekte huisgenote Clara leert kennen, wendt Cesar zijn charmante alter ego aan om haar het leven zo weerzinwekkend mogelijk te maken. 

Regie: Jaume Balagueró
Cast: Luis Tosar, Marta Etura, Petra Martinez

Speelduur: 96 min.
Land: Spanje
Jaar: 2011
Genre: Thriller

Releasedatum: 27 augustus


REC 3 (DVD & Blu-ray Disc)

coverKoldo en Clara staan op het punt de meest memorabele dag uit hun leven te beleven: hun trouwdag. De receptie wordt gehouden in een schitterend oud statig huis middenin het platteland. Alles verloopt vlot en iedereen geniet met volle teugen van deze wonderlijke dag … Tot sommige gasten symptomen van een vreemde ziekte beginnen te vertonen. Voor ze het goed en wel beseffen, geraken de bruid en bruidegom verstrikt in een helse chaos die de bruiloft overspoelt. Koldo en Clara geraken gescheiden en beginnen een wanhopige zoektocht naar elkaar. Wat begon als een sprookjesachtige dag verandert al gauw in een hilarisch gruwelijke nachtmerrie.

Regie:  Paco Plaza
Cast: Javier Botet, Diego Martin, Leticia Dolera

Speelduur: 80 min.
Land:  Spanje
Jaar:  2012
Genre:  Horror

Releasedatum: 27 augustus

 

THIS MUST BE THE PLACE (DVD)

coverDe excentrieke Cheyenne was ooit een succesvol popster. Muziek maakt hij allang niet meer, maar hij kleedt zich nog dagelijks alsof hij zó het podium op moet. Zijn leven kabbelt voorbij, totdat zijn vader overlijdt. Hij vertrekt naar Amerika en zet zijn vaders zoektocht naar een oorlogsmisdadiger voort. Zijn reis voert hem dwars door het land. Hij ontmoet bijzondere mensen, ontroert ze met zijn wijsheden en grappen en laat ze in verbazing achter. Zelf voelt hij zich meer en meer thuis in het leven.

Regie: Paolo Sorrentino
Cast: Sean Penn, Frances McDormand, Tom Archdeacon, Shea Whigham, Harry Dean Stanton

Speelduur: 118 min.
Land: USA
Jaar: 2011
Genre: Drama

Releasedatum: 27 augustus

 

CAFE DE FLORE (DVD)

coverCafé de Flore is een liefdesverhaal over soulmates die gescheiden zijn door locatie en tijd, maar elkaar op mysterieuze wijze toch weer vinden. In de jaren zestig woont Jacqueline (Vanessa Paradis) samen met haar gehandicapte zoon in Parijs. In het huidige Montréal woont de gescheiden en succesvolle DJ Antoine (Kevin Parent). Wat de twee verhalen bindt is liefde - euforische, obsessieve, tragische, tijdloze - liefde. Healing a broken heart isn't easy. Sometimes it takes a lifetime... or two.

Regie: Jean-Marc Vallée
Cast: Vanessa Paradis, Kevin Parent, Hélène Florent, Évelyne Brochu

Speelduur: 120 min.
Land: Canada
Jaar: 2011
Genre: Drama

Releasedatum: 3 september

PARADISO (DVD)

coverIn PARADISO belicht Jeroen Berkvens alle aspecten van de Amsterdamse poptempel in een film als een duizelingwekkende achtbaanrit. Toch staat vooral de beleving van de muzikant centraal, waardoor de film óók gaat over hoe het is om op te treden voor publiek. De trap van kleedkamer naar podium in Paradiso is niet hoog, maar met elke trede stijgen de emoties, balancerend tussen angst en euforie. Daarna volgt de ontlading; het concert. Met Paul Weller, Henry Rollins, Jello Biafra, Johnny Rotten, Tom Barman, Martha Wainwright, Faithless, Patrick Watson, Daniel Johnston, Tim Knol, The Sonics, Public Enemy en vele anderen.

Regie: Jeroen Berkvens
Cast: Peter te Bos, Paul Weller, Tom Barman, Martha Wainwright, Henry Rollins, Tim Knol, Johnny Rotten, Maxy Jazz, Flavor Flav, Richard Jansen

Speelduur: 86 min.
Land: Nederland
Jaar: 2011
Genre: Documentaire

Releasedatum: 10 september

 

ON THE ROAD (DVD & Blu-ray Disc)

cover“The only people for me are the mad ones, the ones who are mad to live, mad to talk, mad to be saved, desirous of everything at the same time, the ones who never yawn...” - Jack Kerouac (On the Road)
New York, eind jaren veertig. Na de dood van zijn vader ontmoet Sal Paradise (Sam Riley), een aanstormend schrijver uit New York, de losbandige en avontuurlijke Dean Moriarty (Garrett Hedlund). Verlangend naar vrijheid vluchten ze weg van de dagelijkse sleur en reizen door heel Amerika. Tussen wanhoop en vervoering experimenteren ze met seks, liefde, drugs, alcohol en muziek. Ze zoeken de beroering, het wilde leven, de losbandigheid – de toppen van hun emoties.
Zelden heeft een boek zo’n cultstatus bereikt als 'On The Road' van Jack Kerouac. Onvergetelijk is het beeld dat hij oproept van wat we de 'Beat Generation' zijn gaan noemen: altijd onderweg, on the road, nooit ergens aankomen, nooit ergens wíllen aankomen.
Na ruim 50 jaar geroemd door miljoenen mensen over de hele wereld is deze klassieker nu verfilmd door Walter Salles (THE MOTORCYCLE DIARIES) met Garrett Hedlund, Sam Riley, Kristen Stewart, Kirsten Dunst, Amy Adams en Viggo Mortensen.

Regie: Walter Salles
Cast: Garrett Hedlund, Sam Riley, Kirsten Dunst, Viggo Mortensen, Kristen Stewart

Speelduur: 144 min.
Land: USA
Jaar: 2011
Genre: Drama

Releasedatum: 24 september

 

Recente artikelen

Laatste reacties

demonio  |  06-08-2012

Weeral uitstekende releases van cinéart,vooal de Canadese Cafe de flore is een echte aanrader.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina