Twin Pics i.s.m. Cinéart DVD releases op 19 oktober

Twin Pics



Twin Pics presenteert i.s.m. Cinéart vanaf 19 oktober de volgende films:


TODO SOBRE MI MADRE (1999)
Een film van Pedro Almodovar (Volver, Los Abrazos Rotos)

Korte inhoud:
Na de dood van haar 17-jarige zoon Esteban besluit Manuela zijn verjaardagswens te vervullen: zijn echte vader over zijn bestaan inlichten. Daarvoor moet ze terug naar Barcelona, terug naar haar verleden. Ze komt er in contact met een oude vriend, de transseksuele prostituee La Agrado, raakt betrokken bij het leven van de zwangere seropositieve zuster Rosa en zoekt onbewust ook het gezelschap op van de actrice Huma Roja.

Winaar Best Director - Film Festival Cannes
Winnaar Oscar Best Foreign Language Film
Winnaar European Film Prize – Best Film – Best Actrice

cover

Regie: Pedro Almodóvar

Cast: Cecilia Roth, Penélope Cruz, Marisa Paredes
Speelduur: 101 min
Land: Spanje
Jaar: 1999
Genre: Drama


AUF DER ANDEREN SEITE (2007)
Een film van Fatih Akin (Gegen die Wand)

Korte inhoud:
Auf der anderen Seite is een mozaïekvertelling over vier Turken en twee Duitsers, wier levens met elkaar vervlochten raken. Nejat lijkt de keuze van zijn vader Ali, een weduwnaar, af te keuren als die de prostituee Yeter bij hem laat intrekken. Maar als hij ontdekt dat Yeter geld naar Turkije stuurt voor de studie van haar dochter Ayten, krijgt hij sympathie voor haar. Als Yeter plotseling overlijdt, reist Nejat naar Istanbul om haar dochter te zoeken. Maar de politieke activiste Ayten is op de vlucht voor de Turkse politie en is al in Duitsland. Ze vindt onderdak bij haar vriendin Lotte. Maar als Ayten wordt gearresteerd wordt ze uitgeleverd aan de Turkse autoriteiten. Lotte reist haar achterna in een poging Ayten te bevrijden.

cover

Regie: Fatih Akin

Cast: Nurgul Yesilcay, Baki Davrak en Hanna Schygulla
Speelduur: 122 min
Land: Duitsland
Jaar: 2007
Genre: Drama


DARATT (2006)
Een film van Mahamet-Saleh Haroun

Korte inhoud:
Tsjaad, 2006. De regering verleent amnestie aan vele oorlogsmisdadigers. Maar met die uitspraak is lang niet iedereen het eens. Atim, zestien jaar oud, krijgt van zijn grootvader een revolver en een zeer gevaarlijke opdracht. Hij moet naar de stad om de moordenaar van zijn vader uit de weg te ruimen. Eenmaal in de stad blijkt dat niet zo simpel te zijn.

cover

Regie: Mahamat-Saleh Haroun

Cast: Ali Bacha Barkaï, Youssouf Djaoro, Aziza Hisseine
Speelduur: 91
Land: Tsjaad / Frankrijk / België / Oostenrijk
Jaar: 2009
Genre: Drama


L'AMANT(1992)
Een film van Jean-Jacques Annaud ( 7 Years In Tibet )

Korte inhoud:
L’Amant, gebaseerd op de autobiografisch getinte roman van Marguerite Duras, blikt mijmerend terug op de eerste grote liefde van een oude Franse vrouw. In het Indochina van de jaren ’20 op weg naar Saigon ontmoet ze als 15-jarig meisje een jonge steenrijke Chinees. Hij biedt haar een lift aan. Gedurende anderhalf jaar hebben ze een hartstochtelijke, passionele relatie en steeds weer wordt zij naar haar ervaren minnaar gedreven. Deze verboden en tot mislukken gedoemde liefde kleurde haar hele verdere leven.

cover

Regie: Jean-Jacques Annaud

Cast: Jane March, Jeanne Moreau, Tony Leung Ka Fai
Speelduur: 115
Land: Frankrijk
Jaar: 1992
Genre: Drama/Romantiek


LE GOUT DES AUTRES (2000)
Een film van Agnes Jaoui

Korte inhoud:
De fabriekseigenaar Castella is verveeld op zakelijk vlak en ook zijn huwelijk is vervallen in een dagelijkse sleur. Doordat hij voor een belangrijk transactie Engels moet leren, ontmoet hij de actrice Clara. Castella valt als een blok voor haar. Hij stort zich vol overgave maar zonder enige kennis van zaken, in het artistieke milieu van Clara om zijn ingedutte leven te veranderen. Deschamps, de chauffeur van Castella en zijn bodyguard Moreno vallen beiden voor de serveerster Mannie. Die weer een vriendin van Clara blijkt te zijn. Botsingen alom - het valt niet altijd mee om rekening te houden met 'de smaak van de anderen'.

cover

Regie: Agnès Jaoui

Cast: Anne Alvaro, Jean-Pierre Bacri, Alain Chabat
Speelduur: 112 min.
Land: Frankrijk
Jaar: 2000
Genre: Komedie/Drama/Romantiek


TESIS (1996)
Een film van Alejandro Amenabar (The Others)

Korte inhoud:
Angela studeert filmkunde aan de universiteit van Madrid en werkt aan een afstudeerscriptie over geweld in de audiovisuele media. De docent die haar begeleidt, professor Figueroa, belooft haar in de videotheek van de faculteit op zoek te gaan naar geschikt onderzoeksmateriaal. Ondertussen gaat Angela in op de uitnodiging van een medestudent, Chema, om bij hem thuis wat materiaal te bekijken uit zijn uitgebreide porno- en horrorcollectie. De volgende morgen treft Angela professor Figueroa levenloos aan in een projectiezaal; hij heeft een hartstilstand gekregen tijdens het kijken van een videoband. Stiekem neemt ze de band mee en komt erachter dat het gaat om een snuff-movie. Chema herkent in het slachtoffer een verdwenen medestudente. Loopt er op de universiteit een levensgevaarlijke psychopaat rond?

cover

Regie: Alejandro Amenábar

Cast: Ana Torrent, Fele Martinez, Eduardo Noriega
Speelduur: 125 min.
Land: Spanje
Jaar: 1996
Genre: Thriller


THE BUBBLE (2007)
Een film van Eytan Fox

Korte inhoud:
Drie vrienden delen een appartement in een trendy buurt van Tel-Aviv. Noam is eigenaar van een platenzaak, Yali werkt in een bar en Lulu is verkoopster in een parfumerie. In Tel-Aviv merken zij weinig van de harde realiteit en de politieke conflicten in de rest van Israël. De drie vrienden leiden een normaal leventje. Ze maken zich alleen druk om hun liefdesleven. Maar hier wordt verandering in gebracht door de komst van Ashraf, een Palestijn, die Noam leert kennen aan het checkpoint van Nablus. Het is liefde op het eerste gezicht.

cover

Regie: Eytan Fox

Cast: Ohad Knoller, Yousef Sweid, Daniela Virtzer
Speelduur: 117 min
Land: Israël
Jaar: 2006
Genre: Drama/Komedie


LE MARI DE LA COIFFEUSE (1990)
Een film van Patrice Leconte

Korte inhoud:
Al van jongs af aan heeft Antoine een obsessieve fascinatie voor kapsters en hij wil dan ook niets liever dan er later één trouwen. Hij verwezenlijkt zijn droom met de mooie Mathilde. Samen brengen zij de tijd door in haar kapsalon en Antoine gaat geheel op in de liefde voor zijn vrouw. Toch komt er een abrupt einde aan de romance....

cover

Regie: Patrice Leconte

Cast: Jean Rochefort, Anna Galiena en Roland Bertin
Speelduur: 80
Land: Frankrijk
Jaar: 1990
Genre: Komedie/Drama/Romantiek

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina