Twin Pics i.s.m. Cinéart:: DVD releases in september en oktober

Twin Pics

Twin Pics presenteert i.s.m. Cinéart:


BLOODY MONDAYS & STRAWBERRY PIES

Releasedatum: 20 september

cover

Schoonheid, liefde, werk… soms is het allemaal niet genoeg om je bed voor uit te komen. Bloody Mondays & Strawberry Pies is een film over verveling en het verloren vermogen om te kunnen nietsdoen.

De ervaringen van een jongere uit Doetinchem, een 45-jarige vrouw die in haar jeugd enkele kinderen doodschoot om 'een beetje leven in de brouwerij te brengen', een Wallstreethandelaar, een woestijnnomade, een man die al 42 jaar de Tijd schildert, en een voormalig spionne van 96 jaar zijn met elkaar verweven. De voice-over, ingesproken door John Malkovich, verleidt de kijker met zijn intrigerend timbre tot zelfreflectie en is opgebouwd uit teksten uit ‘Herinneringen uit het ondergrondse’ van Fjodor Dostojevski en ‘American Psycho’ van Bret Easton Ellis

Met de voice-over van John Malkovich


DESERT FLOWER

Releasedatum: 27 september

coverDESERT FLOWER vertelt het waargebeurde verhaal van Waris Dirie, een arm nomadenmeisje uit Somalië dat een wereldberoemd model wordt. Waris ontvlucht Somalië op twaalfjarige leeftijd als ze te horen krijgt dat ze uitgehuwelijkt zal worden. Na een barre tocht door de woestijn komt ze uiteindelijk in Londen terecht. Ze woont illegaal en werkt als schoonmaakster bij een fastfoodketen. Daar wordt ze ontdekt door een fotograaf en al gauw behoort Waris tot de elite van de internationale modellenwereld. Ze verschijnt  op de beroemde catwalks van Milaan, Londen en Parijs en op de cover van verschillende tijdschriften. Op het hoogtepunt van haar carrière besluit ze tijdens een interview te spreken over de meest traumatische gebeurtenis uit haar leven; de meisjesbesnijdenis die ze heeft moeten ondergaan toen ze vijf jaar was. Waris beëindigt haar modellenleven en richt zich volledig op de strijd tegen vrouwenbesnijdenis en het taboe dat hierop ligt. Door Kofi Annan wordt ze aangesteld als speciale VN ambassadrice om dit wereldwijd onder de aandacht te brengen.

Naar het boek 'Mijn Woestijn' van Waris Dirie en Cathleen Miller



NO ONE KNOWS ABOUT PERSIAN CATS

coverReleasedatum: 27 september

Twee jonge muzikanten, een man en een vrouw, worden vrijgelaten uit de gevangenis. Ze besluiten samen een band te vormen en zwerven door de onderwereld van het hedendaagse Teheran op zoek naar andere bandleden. Omdat de overheid hen verbiedt in Iran  op te treden, bedenken ze een plan om te ontsnappen aan hun verboden bestaan en hun droom waar te maken: optreden in Europa. Maar zonder geld of paspoort zal dat niet makkelijk zijn.


LES BARONS

Releasedatum: 4 oktober

coverDe Marokkaanse Hassan en zijn vrienden staan bekend als ‘Les Barons’, die zoveel mogelijk rondhangen, luieren en niets doen.  Het leven als ‘baron’ begint Hassan echter te vervelen; hij droomt van een carrière als stand-up comedian. Op steun van zijn vrienden hoeft hij echter niet te rekenen voor zijn ambitieuze plannen. En zijn vader wil dat Hassan in zijn voetsporen treedt  als buschauffeur. Wanneer Hassan verliefd wordt op de mooie Malika, de zus van de oudste ‘baron’ Mounir, brengt hij zichzelf in nog grotere problemen:  ‘Kom niet aan de zus van je vriend, want ze is zoals een vriend met lang haar.’

SOUL KITCHEN

Releasedatum: 11 oktober

coverZinos is een Griekse Duitser en runt een eetcafé in Hamburg. Met boycottende klanten, een aartsluie broer en zijn vriendin die hem verlaten heeft loopt zijn leven nu niet bepaald op rolletjes. Om orde op zaken te stellen en hun restaurant Soul Kitchen te behouden zullen de broers moeten gaan samenwerken in plaats van ruziemaken.

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina