Twin Pics i.s.m. Cinéart:: Drie DVD releases in mei

Twin Pics

 

Twin Pics presenteert i.s.m. Cinéart:


PANIEK IN HET DORP

EEN KNOTSGEKKE FILM VAN VINCENT PATAR EN STEPHANE AUBIER 

coverReleasedatum: 3 mei 2010

Cowboy en Indiaan zijn eeuwige chaoten. Hoe creatief hun ideeën en plannen ook zijn, ze draaien altijd uit op een ware ramp. Ditmaal willen ze Paard een gelukkige verjaardag wensen met een origineel cadeau : een zelf te monteren barbecue!
Geen slecht plan maar hun bestelling loopt volledig in het honderd. In plaats van een barbecue worden maar liefst vijf biljoen bakstenen geleverd. Dit is geen verjaardagscadeau meer, maar een tsunami!

 

AMERRIKA

EEN FILM VAN CHERIEN DABIS - EEN AMERIKAANSE IMMIGRANTENDROOM IN DUIGEN

coverReleasedatum: 3 mei 2010

Muna, een gescheiden Palestijnse moeder, woont op de Westelijke Jordaanoever. Het leven is niet makkelijk en de toekomst is uitzichtloos, maar Muna probeert vrolijk en optimistisch te blijven. Dan ontvangt ze een brief met goed nieuws: ze mag de bezette gebieden verlaten en in de Verenigde Staten een nieuw leven opbouwen.

Samen met haar tienerzoon Fadi vertrekt ze naar haar zus in Illinois die hier vijftien jaar eerder naartoe verhuisde.
Na een warm weerzien moeten Mouna en Fadi hun plaats zien te vinden in dit ‘Amerrika’ waar ze zo vaak van gedroomd hebben.

 

MONTY PYTHON: Almost The Truth - The Lawyer's Cut

3DVD BOX - EEN 6 UUR DURENDE DOCUMENTAIRE OVER HET MEEST INVLOEDRIJKE COMEDY-COLLECTIEF ALLERTIJDEN

Releasedatum: 10 mei 2010

coverHet Monty Python gezelschap bestaat (natuurlijk) uit John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin en Graham Chapman. Deze 6-delige documentaire laat interviews zien met de 5 overlevende leden, samen met archiefbeelden van interviews met de in 1989 overleden Graham Chapman. Bijna de waarheid : de Pythons vertellen ons over hun leven en het succes achter het Flying Circus. Een Python-esque document met respect voor het lijdend voorwerp.

De Pythons worden ‘up-close-and-personal’ bestudeerd, onder andere door tijdgenoten als rocksterren, cabaretiers, acteurs, politici, schrijvers, programmamakers, kerkgangers, Python-haters en potentiële seriemoordenaars. Voor het eerst wordt iedere mening over Monty Python op het scherm tot leven gebracht, inclusief nog nooit eerder vertoond materiaal. Een kleine greep uit de gasten die een bijdrage hebben geleverd hebben aan "Monty Python: Almost the Truth (The Lawyer's Cut)" : Hugh Hefner, Eddie Izzard, Olivia Harrison, Steven Merchant, Dan Aykroyd, Tim Roth en vele anderen.

 

Recente artikelen

Laatste reacties

Burning Fish  |  24-04-2010

Hm, ik heb die documentaire van Monty Python gezien en die is best interessant. I'll probably get it. :)
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina