Tweede seizoen Noorse thrillerserie Mammon Honour vanaf 24 januari op DVD

Het tweede seizoen Noorse thrillerserie

MAMMON: HONOUR

Mammon - Honour DVD

vanaf 24 januari op DVD

Met Iben Hjejle en Lars Brygmann
Geregisseerd door Kasper Gaardsøe, Kenneth Kainz Carsten Myllerup

Dinsdag 24 januari brengt Lumière het tweede seizoen van Mammon Honour uit op DVD. De Noorse thrillerserie gaat over hebzucht en de duistere onderbuik van de financiële, politieke en journalistieke wereld. Vanaf 1 februari is het tweede seizoen ook te volgen op Film 1.

Een vooraanstaande journalist en columnist van de grootste krant van Noorwegen wordt brutaal vermoord – een duidelijke aanval op de vrijheid van meningsuiting. De moord is olie op het vuur bij de toch al heftige strijd tussen de Noorse premier en zijn minister van Financiën. Het is slechts een jaar tot de verkiezingen, waarbij de conservatieven hopen aan de macht te blijven.

Torgrim Hammern, de vermoorde journalist, heeft door zijn onconventionele methodes en controversiële meningen vele vijanden gemaakt, in politieke en religieuze kringen. Peter Verås is goed bevriend met Torgrims vrouw Ellen. Zijn hoofdredacteur vraagt hem daarom haar te steunen tijdens de zware weken met het politieonderzoek en veel media-aandacht. Er zijn legio speculaties over het professionele leven van Hammern en zijn mysterieuze verleden. Wie wilde hem vermoorden en waarom?

Tegelijkertijd volgen we de charismatische en ambitieuze premier, die al zijn politieke talenten nodig heeft om een ingrijpende onderwijshervorming door de kamer te krijgen. Hij krijgt daarbij veel weerstand uit eigen kring met zijn vice-premier en minister van Financiën als grootste tegenstander.

Cast: Jon Øigarden, Laura Christensen, Nils Ole Oftebro, Trond Espen Seim, Ingar Helge Gimle, Iben Akerlie
Regie: Janic Heen, Cecilie Mosli, Roar Uthaug, Pål Jackman

Mammon Honour screenshot

Technische specificaties DVD
Noorwegen, 2016
Speelduur: 8 x 50 min.
Taal: Noors
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 16:9/2.40:1
Audio: Dolby Digital 5.1
Adviesprijs: 29,99 euro

Lumière Crime Series logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina