Twee releases op DVD van Homescreen op 16 oktober.

Homescreen presenteert:

DIE FRAU DES POLIZISTEN [The Police Officer’s Wife] ‐ Philip Gröning

Die Frau des Polizisten is Philip Grönings opvolger van het enorm succesvolle en gewaardeerde INTO GREAT SILENCE. Net als deze film is DIE FRAU DES POLIZISTEN een waar kunstwerk dat je als kijker moet ondergaan en waarin je jezelf volledig kunt onderdompelen.

Die Frau des Polizisten DVDChristine is getrouwd met Uwe, een politieagent. Samen met hem en hun dochtertje wonen ze in een klein Duits provinciestadje. Ogenschijnlijk vormen de drie een harmonieus en perfect gelukkig gezinnetje, maar hun dochtertje blijkt het enige cement waarop hun huwelijk is gefundeerd. Voor de buitenwereld verborgen – achter de claustrofobische muren van hun appartementje – blijkt iets kleins al genoeg te zijn om Uwes achterdocht en spanning te laten omslaan tot geweld. Die Frau des Polizisten ontrafelt de duistere kant van liefde, verlangen, macht en schaamte en werd op het Filmfestival van Venetië bekroond met de Special Jury Prize. Gröning oordeelt niet, maar door zijn benadering van het onderwerp laat hij je zien hoe het is om deel uit te maken van het gezin.

Cast: Alexandra Finder, Pia Kleemann, David Zimmerschied

Regie: Philip Gröning

Genres: Drama
Lengte: 172 min.
Land: Duitsland 2013

Releasedatum: 16 oktober

 

UNA VIA A PALERMO - Emma Dante

Verrassende Italiaanse debuutfilm van theaterregisseur en schrijver Emma Dante over twee onverzettelijke vrouwen die letterlijk niet voor elkaar willen wijken. Een straat in Palermo is de arena, de omwonenden zijn de toeschouwers.

Una Via A Palermo DVDRosa en Clara zijn op weg met de auto naar een bruiloft in Palermo. Tijdens een ruzie slaan ze een onbekende smalle zijstraat in en komen ze klem te staan tegenover een andere auto. Deze is tot de nok toe gevuld met een familie uit de buurt. Samira, de grootmoeder, zit aan het stuur. Beide auto’s weigeren te keren en de ander te laten passeren. In no-time is het incident aanleiding tot een ware volksopstand en het begin van een langdurige duel. De twee vrouwen weigeren te eten, drinken en slapen totdat de ander opgeeft…
Dante schreef zelf het scenario gebaseerd op het de eveneens door haar geschreven roman Via Castellana Bandiera. Daarnaast vertolkt zij een van de hoofdrollen. De film won belangrijke Italiaanse filmprijzen op het Filmfestival van Venetië waaronder de Coppa Vulpi voor Beste Actrice (Elena Cotta).

Cast: Alba Rohrwacher, Renato Malfatti, Elena Cotta, Emma Dante

Regie: Emma Dante

Genres: Italiaanse Cinema, Drama
Lengte: 92 min.
Land: Italië 2013

Homescreen

Recente artikelen

Laatste reacties

Oudlid_X5  |  09-10-2014

(y)
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina