Twee releases in januari van Septemberfilm op DVD en/of VOD

Septemberfilm brengt op 29 januari twee films uit:

THE TRIP TO ITALY (DVD & VOD)

Synopsis
Trip To Italy DVDRob en Steve maken in opdracht van The Observer wederom een culinaire roadtrip. Dit keer hebben ze het grijze Engeland ingewisseld voor het warme Italië. Ze reizen van Ligurië naar Capri, waarbij ze in de voetsporen treden van de grote romantische dichters als Byron en Shelley. De reis komt voor beide heren op het perfecte moment, aangezien Rob naarstig op zoek is naar een manier om even aan het gezinsleven te ontsnappen en Steve aan het werkende bestaan in Los Angeles. Terwijl ze het prachtige landschap aanschouwen praten ze over het leven, de liefde, hun carrières en komen ze op adem in sterrenrestaurants. De maaltijden worden gelardeerd met de spetterende chemie tussen Coogan en Brydon die zichtbaar genieten van hun imitaties van filmsterren, spitsvondige discussies en zelfs hun hanige onderlinge concurrentiestrijd, met als inzet de beste imitatie van Michael Caine.

Regie: Michael Winterbottom (24 Hour Party People)
Cast: 
Steve Coogan (Philomena), Rob Brydon (Lock, Stock and Two Smoking Barrels)
Land van herkomst:
Groot Brittannië
Taal: Engels
Ondertitels: Nederlands, Frans
Genre:
Comedy
Speelduur:
115 min

 

MANUSCRIPTS DON'T BURN (VOD)

Synopsis
Manuscripts Don't Burn VOD posterKasra, schrijver en ooit politiek gevangene, krijgt te maken met de Iraanse geheime dienst als deze ontdekt dat hij een manuscript heeft geschreven over een gefaalde aanslag die de Iraanse overheid in 1995 beraamde op een bus met dissidenten. Bijna twintig jaar later vormt dit verboden document nog steeds een bedreiging. Er worden twee huurmoordenaars ingeschakeld om de overgebleven kopieën terug te halen en Kasra het zwijgen op te leggen, desnoods met geweld.

Regisseur Mohammad Rasoulof maakte een soortgelijk verhaal mee toen hij in 2010, tegelijk met de filmmaker Jafar Panahi werd gearresteerd. Momenteel is hem door de Iraanse overheid huisarrest opgelegd. Rasoulof slaat met MANUSCRIPTS DON’T BURN hard terug en toont zich onverschrokken, ondanks de bedreigingen en het opgelegde verbod op het maken van films. De film werd voor een groot deel clandestien opgenomen in Iran; op de aftiteling zijn de namen van de cast en crew wegens veiligheidsoverwegingen weggelaten.

Regie: Mohammed Rasoulof
Land van herkomst:
Iran
Taal: Perzisch
Ondertitels: Nederlands
Genre:
Drama
Speelduur:
125 min

Septemberfilm Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina