Twee nieuwe HDTV zenders bij Casema

Casema liet ons zojuist middels een persbericht weten dat het vanaf vandaag een tweetal nieuwe HDTV zenders aan haar pakket toegevoegd heeft. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving zal BCC HD nog geen onderdeel van het nieuwe aanbod uitmaken, de verwachting is wél dat ook die zender binnen enkele maanden alsnog op de kabel van Casema zal verschijnen.

Casema zendt vanaf 1 december Film1 en Discovery uit in high definition (HD)


Kabelbedrijf Casema voegt vanaf 1 december 2006 de TV-zenders Film1 HD, Discovery HD en HilversumBest toe aan haar digitale pakket. De eerder aangekondigde opname van BBC HD in het Casema digitale HD-pakket verschuift naar een later tijdstip.

Discovery HD
De volledig Nederlands ondertitelde programmering van Discovery HD varieert van cultuur, wetenschap, reizen en lifestyle tot de wonderen van de wereld. Discovery HD kan putten uit Discovery Networks’ exclusieve wereldwijde bibliotheek met duizenden uren high-definition programmering.

Film1 HD
Film1 HD zendt elke dag diverse speelfilms in HD-kwaliteit uit. Zo worden binnenkort onder andere de volgende films in HD uitgezonden: Million Dollar Baby, de zes Star Wars episodes (uniek in Nederland, 1 januari zelfs allemaal achter elkaar). Crash en The Constant Gardener. Deze films worden tegelijkertijd in zowel standaard digitaal als in HD uitgezonden. De programmering varieert van blockbusters tot \'independent\' en art-housefilms. Alle films worden zonder (reclame)onderbrekingen uitgezonden. Op het moment dat er geen Film1 HD films worden uitgezonden kunt u kijken naar previews in HD. Het aanbod van HD films zal in de komende tijd verder uitgebreid worden (www.film1.nl)

HilversumBest
Het Themakanaal HilversumBest wil een eerbetoon zijn aan de creativiteit van Hilversumse programmamakers door de jaren heen. HilversumBest wil structureel laten zien welke interessante en kwalitatief goede programma’s de omroepen gemaakt hebben. HilversumBest streeft er naar een welkom alternatief te zijn voor kijkers die op zoek zijn naar vriendelijke televisieprogramma’s die hernieuwd te zien zijn en die een ‘Feelgood’ gevoel oproepen.

HDTV
HDTV (high definition TV) garandeert superieure beeldkwaliteit. In plaats van de 576 (zichtbare) PAL-beeldlijnen waarin het huidige Europese televisiebeeld is onderverdeeld, is een HDTV-beeld opgebouwd uit minimaal 720 en maximaal 1080 lijnen. Voor het menselijk oog levert HDTV een gedetailleerd, niet trillend en helder beeld op dat even scherp is als in werkelijkheid. Met HDTV neemt de kijker ook meer waar: de zogenaamde \'aspect ratio\' is groter. Een analoog, klassiek televisiebeeld heeft een 4:3 formaat, terwijl dat bij HDTV altijd 16:9 is. LCD- en plasmaschermen die in staat zijn om beelden in HDTV-formaat weer te geven, dragen het kwaliteitslogo \'HD-Ready\'.

Over Casema
Het in Den Haag gevestigde Casema is met 1,35 miljoen huishoudens als klant, een toonaangevende Nederlandse kabelexploitant. In haar 37-jarig bestaan is Casema verantwoordelijk geweest voor onder andere de totstandkoming van standaardisatie binnen de Europese kabelmarkt en een groot aantal technologische vernieuwingen op het gebied van kabeltelevisie. Casema biedt via haar moderne netwerk een scala aan elektronische diensten en producten, waaronder: radio&televisie, digitale radio en televisie, breedbandinternet, IP-televisie, (zakelijke) telefonie en datacommunicatie.

Recente artikelen

Laatste reacties

John Tak  |  15-05-2007

Zo inmiddels zijn we weer enige tijd verder... De HD-ontwikkelingen zijn een heel stuk verder. UPC zendt sinds enige tijd nu ook eindelijk HDTV uit via de kabel...
Lees meer >

Gerco Stuivenberg  |  10-12-2006

Volgens mij zou dit wel moeten kunnen. Het wordt ook als stream gebruikt. De enige reden die ik kan bedenken waarom hier niet voor gekozen wordt is omdat het m...
Lees meer >

John Tak  |  05-12-2006

Dan mogen ze wat mij betreft wel met wat beters komen dan DD. :( Haha ja ook leuk... Maar ik weet niet of er DTS in uitzendvorm bestaat. Ik zou het al heel wat...
Lees meer >

Gerco Stuivenberg  |  04-12-2006

Absoluut. Een 5.1 signaal sturen kost misschien wat meer bandbreedte, maar moeilijk is het niet. Dan mogen ze wat mij betreft wel met wat beters komen dan DD...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina