Twee Charles Dickens verfilmingen zijn vanaf 21 april te koop op DVD

B-Motion


Op donderdag 21 april 2011 verschijnen bij B-motion twee miniseries op DVD gebaseerd op de boeken van Charles Dickens:

CHARLES DICKENS - HARD TIMES (DVD)

coverHard Times is een schitterende verfilming in 4 delen van het beroemde boek uit 1854 van Charles Dickens. Over het algemeen is de serie trouw aan het boek. Deze eerste boekverfilming van Granada Television stond aan de basis van andere zeer succesvolle boekverfilmingen als Brideshead Revisited, The Jewel in the Crown en de Sherlock Homes mysteries.

Korte inhoud
Hard Times
is gesitueerd in het industriële noorden van Engeland rond 1850. Thomas Gradgrind (Patrick Allen) gelooft dat het leren van feiten en gebruik van het verstand veel van de klassentegenstellingen zal oplossen. Louisa (Jacqueline Tong), de plichtsgetrouwe dochter van Thomas Gradgrind, belandt in een liefdeloos huwelijk terwijl zijn zoon raakt betrokken bij een financieel schandaal. Deze situatie stelt het geloof van Gradgrind in verstand boven gevoel zwaar op de proef...

  • Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Speelduur ca. 200 minuten – PAL 4:3 – Regio 2 – Stereo
  • Kijkwijzer AL

CHARLES DICKENS – A TALE OF TWO CITIES (DVD)
“It was the best of times, it was the worst of times...” Met die beroemde woorden stort Charles Dickens zich op een van de meest explosieve tijden uit de geschiedenis: de Franse revolutie.

coverA Tale of Two Cities is een epische verfilming in twee delen van het beroemde boek van Charles Dickens.

Korte inhoud
In een Britse rechtszaal staat de Franse aristocraat Charles Darnay terecht voor spionage voor de koning van Frankrijk. Het ziet er slecht voor hem uit totdat hij onverwacht hulp krijgt van een man die zeer op hem lijkt, Sydney Carton. Als Darnay vrij komt en plannen maakt om met Lucie Manette te trouwen, houdt Carton zijn liefde voor haar geheim. De Franse revolutie breekt uit en Charles en Lucie worden gevangen genomen als ze in Frankrijk een vriend proberen te redden. De guillotine dreigt. Kan Sydneys liefde redding brengen?

  • Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
  • Speelduur ca. 220 minuten – PAL 4:3 – Regio 2 – Stereo
  • Kijkwijzer AL

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina