Total Film: vier nieuwe Arthouse titels

Op 19 april brengt Total Film Home Entertainment 4 nieuwe Arthouse titels uit: SHOWER van Zhang Yang, KADOSH van Amos Gitaï, INHERITANCE van Per Fly en HOME SOUR HOME van Dan Ying.

SHOWER
Een film van Zhang Yang

De openingsbeelden van Shower tonen een wonderlijke fantasie: een high-tech, volautomatische douchecel, gemodelleerd naar een autowasserette. Deze futuristische wereld maakt snel plaats voor die van het traditionele badhuis; een eeuwenoude traditie met een volstrekt eigen cultuur, regels en opvattingen. Maar dit oude badhuis – ooit een maatschappelijke noodzaak – bedient nu alleen nog een aantal gepensioneerde mannen en lijkt geen bestaansrecht meer te hebben.

Shower vertelt het verhaal van een man en zijn twee zoons. De oudste zoon heeft het ouderlijk huis verlaten en is naar Shenzhen gegaan - een gebied dat economisch in de lift zit - om daar zijn geluk te beproeven.
De vader, eigenaar van het traditionele badhuis, is zijn hele leven in Beijing gebleven om voor zijn geestelijk gehandicapte zoon te zorgen. Als de oudste zoon terug keert naar zijn geboorteplek ontdekt hij de magie van het badhuis en de belangrijke plaats die het inneemt binnen de gemeenschap.

Regie: Zhang Yang
Scenario: Zhang Yang, Liu Fen Dou, Huo Xin, Diao Yi Nan, Cai Xiang Jun
Productie: Peter Loehr
Met: Zhu Xu, Pu Cun Xin, Jiang Wu, He Zheng, Zhang Jin Hao, Lao Lin, Lao Wu
China 1999
Kleur / 92 minuten
Chinees gesproken, Nederlands ondertiteld
Extra’s: trailer en interviews met cast en crew


KADOSH
Een film van Amos Gitaï

Meir en Rivka zijn tien jaar getrouwd en wonen in de ultraorthodoxe Joodse wijk van Jeruzalem. Hun huwelijk blijft kinderloos. Vrouwen hebben in deze gemeenschap weinig in te brengen. De wil van de rabbi is wet en hij beslist dat Meir zich moet laten scheiden en de vruchtbare Haya moet huwen. De liefde tussen Meir en Rivka is nog steeds groot, maar niet opgewassen tegen de religieuze wetten. Rivka vertrekt en zinkt weg in een leven van stilte en eenzaamheid. Totaal anders is de reactie van Rivka’s zus Malka. Zij is voorbestemd om de assistent van de rabbi te trouwen, maar is verliefd op een muzikant die door de gemeenschap is verstoten. In tegenstelling tot Rivka besluit ze zich te verzetten tegen de opgelegde regels…


Regie: Amos Gitaï
Scenario: Amos Gitaï, Eliette Abecassis & Jacky Cukier
Productie: Michel Propper & Amos Gitaï
Met: Yaël Abecassis, Yoram Hattab, Meital Barda, Uri Ran Klauzner
Frankrijk/Israël 1999
Kleur / 110 minuten
Hebreeuws gesproken, Nederlands ondertiteld


INHERITANCE
Een film van Per Fly

Dogma Dallas
De Borch-Möller Staalfabriek is de grootste staalproducent van Denemarken. De oudste zoon Christoffer heeft de familiezaak echter verlaten. Hij is eigenaar van een restaurant in Stockholm waar hij gelukkig getrouwd is met Maria, een Zweedse actrice. Als zijn vader zelfmoord pleegt, staat zijn moeder erop dat hij terugkeert naar het familiebedrijf. Met tegenzin neemt hij de leiding over. Dit tot grote verrassing van Maria en zijn zwager, die verwacht had zelf de leiding te krijgen. Christoffer wordt gedwongen drastische maatregelen te nemen om het bedrijf te laten overleven. Conflicten met de familie en zijn eigen vrouw zijn het gevolg. Hij slaagt er dan wel in het bedrijf te redden, maar dat gaat ten koste van zijn persoonlijk leven. De erfenis komt met een prijskaartje.


Regie: Per Fly
Scenario: Per Fly, Kim Leona, Mogens Rukov & Dorte Høgh
Productie: Ib Tardini
Met: Ulrich Thomsen, Lisa Werlinder, Ulf Pigaard, Ghita Nørby, Karina Skands
Denemarken 2003
Kleur / 110 minuten
Deens/Zweeds/Frans gesproken, Nederlands ondertiteld


HOME SOUR HOME
Een film van Dan Ying

Home Sour Home speelt zich af in een doorsnee Zweedse voorstad. Een moeder en haar 13-jarige zoon leven in voortdurende angst voor de agressieve, werkloze vader die totale controle over zijn gezin verlangt. De film is een schokkende confrontatie met de realiteit van een schijnbaar alledaags gezin.

Is ontsnappen mogelijk? Is de hoop op verbetering reëel? Op een dag gebeurt er iets waardoor hun leven voor altijd zal veranderen en deze vragen beantwoord lijken. Maar schijn bedriegt.

Deze uitzonderlijke film is niet alleen een drama over huiselijk geweld, maar ook een beklemmende thriller waarin de nodige zwarte humor niet ontbreekt.

Regie en scenario: Dan Ying
Productie: Joakim Hansson
Met: Michael Nyqvist, Kristina Törnqvist, Anastasios Soulis, Alexandra Rapaport
Zweden 2001
Kleur / 96 minuten
Zweeds gesproken, Nederlands ondertiteld

Recente artikelen

Laatste reacties

Maarten van Krimpen  |  26-03-2005

Kan het zijn dat Michael Nyqvist ook in Tilsammans meespeelde?
Lees meer >

Seth__Gekko  |  25-03-2005

Ah Arthouse yes yes, ;-) SHOWER 7.2/10 (1,149 votes) KADOSH 6.9/10 (491 votes) INHERITANCE 7.5/10 (750 votes) Hem ljuva hem (2001) 6.4/10 (107 vo...
Lees meer >

MGdutch  |  25-03-2005

arthaus? :wink: Viel me ook al op :lol: :lol: :P
Lees meer >

Joost v.d. Ham  |  25-03-2005

arthaus? :wink:
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina