Total Film: nieuwe DVD-releases op 30 augustus

Op 30 augustus brengt Total Film Home Entertainment drie films uit op DVD; PICKPOCKET, de klassieker van Robert Bresson, LE SOLEIL ASSASSINÉ van Abdelkrim Bahloul en L\'ENFER van Claude Chabrol. Hieronder vindt u meer informatie over deze titels. Voor aanvragen of meer informatie hoor ik graag van u.


PICKPOCKET - EEN FILM VAN ROBERT BRESSON


Dit is geen gewone misdaadfilm. De maker schildert in beeld en geluid de nachtmerrie van een jongeman die door zijn zwakheid verzeild raakt in een zakkenrollersavontuur dat eigenlijk niets voor hem is. Maar langs vreemde wegen brengt dit avontuur twee mensen samen die elkaar anders misschien nooit gekend zouden hebben.

”Kunnen we niet toestaan dat capabele, intelligente, en zeker getalenteerde of geniale mensen, die immers onmisbaar zijn voor de samenleving, geen gezapig leventje leiden, maar in bepaalde gevallen vrij zijn zich niet aan de wet te houden?” (Michel, hoofdpersoon in PICKPOCKET)

Regie en scenario: Robert Bresson ● Met: Martin Lassalle, Marika Green, Pierre Leymarie ● Frankrijk 1959 ● Zwart/wit ● 73 minuten ● Frans gesproken ● Nederlands ondertiteld ● DVD 5 ● 4:3 (1.33:1) ● Dolby 2.0 ● Extra: interview met Robert Bresson


LE SOLEIL ASSASSINÉ - EEN FILM VAN ABDELKRIM BAHLOUL


Tien jaar na de onafhankelijkheid van Algerije wordt de Algerijns-Franse dichter Jean Sénac in de gaten gehouden door de politie. Zijn stellingname voor de minderheden, verdediging van de Franse taal en openlijke homoseksualiteit zijn het nieuwe regime een doorn in het oog. Het gewone publiek echter, verdringt zich om zijn poëtische recitals bij te wonen en zijn radio-uitzending “Poëzie op alle fronten” kent een ongelooflijk succes bij de jeugd. Hamid en Belkacem, twee jonge studenten, voelen zich meer en meer verwant met de dichter. Mede omdat het toneelstuk dat zij ingestuurd hadden voor het Algerijnse theaterfestival afgewezen werd omdat het in Franse taal geschreven was. Zij staan Sénac bij in zijn strijd om zijn eigenheid, de cultuur en het zelfrespect van de Algerijnse jeugd te verdedigen.

In deze film over vrijheid, liefde, zelfverwezenlijking en de moeilijke overgang naar volwassenheid verzetten drie gelukkige, menslievende personen zich tegen een systeem dat hun bestaan ontkent. Zij leven als het ware buiten de tijd, maar zijn toch onherroepelijk veroordeeld.

Regie en scenario: Abdelkrim Bahloul ● Met: Charles Berling, Mehdi Behbi, Ouassin Embarek ● Frankrijk, België, Algerije, Tunesië 2003 ● Kleur ● 82 minuten ● Frans en Arabisch gesproken ● Nederlands en Frans ondertiteld ● DVD 5 ● 16:9 (2.35:1)


L\'ENFER - EEN FILM VAN CLAUDE CHABROL


Paul (François Cluzet) koopt en restaureert de herberg waar hij zelf gewerkt heeft. Hij trouwt met Nelly (Emmanuelle Béart), één van de mooiste meisjes uit de streek, die hem snel een kind schenkt. Alles gaat goed, maar de terug te betalen leningen en de concurrentie maken Paul gespannen. Zijn emotionele stabiliteit wordt echter vooral op de proef gesteld door de eigenschap van Nelly steeds mannen te willen behagen. Voor haar uitapjes en uitgaven geeft ze slechts vage verklaringen… Paul’s jaloezie neemt ziekelijke vormen aan. Langzamerhand verandert het leven van het eens gelukkig getrouwde stel in een hel…

Regie: Claude Chabrol ● Scenario: Henri-Georges Clouzot ● Met: Emmanuelle Béart, François Cluzet, Marc Lavoine ● Frankrijk 1994 ● Kleur ● 97 minuten ● DVD 5 ● 16:9 (1.78:1) ● Dolby 2.0 ● Extra: interview met Claude Chabrol

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina