TONIO van Paula van der Oest is Nederlandse inzending voor de Oscars

TONIO van Paula van der Oest is Nederlandse Oscarinzending

TONIO van regisseur Paula van der Oest is geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen voor de aankomende Academy Awards. De film met in de hoofdrollen Pierre Bokma, Rifka Lodeizen en Chris Peters wordt ingestuurd voor de categorie Best Foreign Language Film.

Tonio poster

TONIO werd uit elf aanmeldingen gekozen door een selectiecommissie bestaande uit afgevaardigden van de volgende Nederlandse filmbrancheverenigingen en organisaties: Dutch Directors Guild, Kring van Nederlandse Filmjournalisten, Muziekinstituut Multimedia, Netwerk Scenarioschrijvers, Belangenvereniging voor Acteurs, Nederlandse Beroepsvereniging van Film- en Televisiemakers, Nederlands Filmfonds, Nederlands Film Festival, VERS - Vereniging van Nieuwe Film- en Televisiemakers, Nederlandse Vereniging van Cinematografen, Filmproducenten Nederland, Vereniging Constructief Audio, Vakgroep Crewbelangen (onderdeel van FNV), Nederlandse Vereniging Cinema-Editors en EYE Film Instituut Nederland. Op 24 januari 2017 maakt de Academy de nominaties in alle categorieën bekend.
De 89e Oscars worden uitgereikt op 26 februari 2017.

Tonio screenshot

Het is de derde keer voor Paula van der Oest dat haar film de Nederlandse Oscarinzending is. In 2014 werd LUCIA DE B. ingestuurd en behaalde de shortlist, maar werd uiteindelijk niet genomineerd. In 2002 was het ZUS & ZO die een nominatie ontving.

TONIO is gebaseerd op de gelijknamige roman van auteur A. F. TH. van der Heijden. Het scenario voor de film is geschreven door Hugo Heinen en geproduceerd door Alain de Levita, Sytze van der Laan en Sabine Brian.

De distributie is in handen van September Film. TONIO is vanaf 22 september als limited release te zien in een aantal Nederlandse bioscopen, en vanaf 13 oktober is de film landelijk te zien.

Septemberfilm Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina