The Tribe en Rebelse Stad vanaf 7 mei op DVD verkrijgbaar via Homescreen

Homescreen presenteert in mei op DVD:

THE TRIBE - Myroslav Slaboshpytskiy

The TribeWanneer de dove Sergey terecht komt in een internaat voor dove jongeren, moet hij als nieuwkomer zijn plek zien te vinden in het criminele netwerk van de school: de Tribe. Het genootschap houdt zich bezig met prostitutie, afpersing en diefstal. Door mee te doen aan de overvallen, klimt Sergey steeds hoger op in de hiërarchie. Dan ontmoet hij Anna, een courtisane van een van de leiders, en breekt hij zonder het zelf te weten alle ongeschreven regels van de Tribe

Cast:
Grigoriy Fesenko
Alexander Dsiadevich
Rosa Babiy
Yana Novikova

Regie: Myroslav Slaboshpytskiy

Genres: Drama
Lengte: 130 min.
Land: Oekraïne 2014

RELEASE: 7 mei 2015

 

REBELSE STAD - Willy Lindwer

Rebelse Stad DVDRebelse Stad laat zien hoe een klein groepje jongeren in het Amsterdam van de jaren zestig met anarchistisch elan en ludieke acties de macht uit haar tent lokt, politie en burgemeester tot wanhoop drijft, de jeugd een eigen stem geeft en Nederland voorgoed verandert. De protestgeneratie zorgt voor een hevig generatieconflict. Provo wordt de spreekbuis van het verlangen naar verandering.

Rebelse Stad vertrekt vanuit de jaren vijftig met beatniks, marihuana, nozems, pleiners en dijkers en happenings naar de revolutionaire jaren zestig. De film bevat uniek filmmateriaal uit die jaren en laat de periode herleven waarin naoorlogse jongeren vrijheid proeven en zich proberen los te maken van God en Gebod van de generaties voor hen. Provo bestond maar twee jaar, maar Nederland was voorgoed veranderd. Veel van wat we nu als vanzelfsprekend beschouwen begon in die jaren.

Regie: Willy Lindwer

Genres: Documentaire
Lengte: 120 min.
Land: Nederland 2015

RELEASE: 7 mei 2015

Homescreen

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina