The Collection: Aangrijpende familiesaga in Franse haute couture wereld - binnenkort op BBC First

The Collection: Aangrijpende familiesaga in Franse haute couture wereld

Volg het modehuis in Parijs na de Tweede Wereldoorlog op BBC First

In november gaan op BBC First drie nieuwe dramaseries in première; The Collection, Ordinary Lies seizoen 2 en New Blood.

The Collection gaat over een illuster modehuis in Parijs. Na de donkere dagen van de bezetting belandden ze in een bloeiend tijdperk voor design en business. Kan het familiebedrijf de druk van het succes aan? En zullen de bittere onderlinge rivaliteit, verraad en gesloten deals tijdens de nazi-bezetting worden onthuld? Of komt men achter het bizarre geheim voor het succes van het modehuis?

In Ordinary Lies seizoen 2 staan de levens, liefdes en leugens van een nieuwe groep collega’s centraal. De populaire serie keert terug met meer meeslepende verhalen en toont hoe een op het eerste gezicht eenvoudige misleiding totaal uit hand loopt.

Bestsellerauteur en scenarioschrijver Anthony Horowitz produceerde en schreef de gedurfde en verrassende drama serie New Blood. De serie toont een unieke kant van het moderne Londen door de ogen van twee buitenstaanders; Stefan en Rash, junior inspecteur voor de ‘Serious Fraud Office’ en voor de politie. De twee ontmoeten elkaar door verschillende zaken die op het eerste gezicht niet gerelateerd lijken te zijn.

The Collection gaat op zondag 6 november om 21:00 uur in première op BBC First met een dubbele aflevering

The Collection

Schrijver Oliver Goldstick, bekend van onder andere Pretty Little Liars, Desperate Housewives en Ugly Betty, schreef een nieuwe verhaallijn vol met geheimen, leugens en haute couture. In 1947 herrijst in Parijs een mode-imperium in de door de oorlog getroffen stad. Het modehuis van Sabine wordt gerund door twee totaal verschillende broers. Paul Sabine is enorm charmant en meedogenloos en runt het bedrijf. Zijn jongere broer Claude is roekeloos, hedonistisch en luidt met zijn vernieuwde visie een nieuw tijdperk in haute couture in. Maar achter de glamour en het succes verschuilen diepe geheimen die de familie uit elkaar dreigen te drijven. Paul en Claude overleefden de oorlog, maar ten koste van wat? Een andere strijd ligt op de loer. Deze keer is het broer tegen broer, echtgenoot tegen echtgenote, protegé tegen mentor. The Collection is verfijnd en eigentijds en toont de keerzijde van succes. Het verhaal speelt zich af in een cruciale periode uit de Franse geschiedenis wanneer mode zorgt voor transformatie en uitvindingen.

Ordinary Lies seizoen 2 gaat op dinsdag 1 november om 21:00 uur in première op BBC First

Ordinary Lies

Award winnende schrijver Danny Brocklehurst creëert een nieuw web van intriges, geheimhouding en chaos voor de nieuwe karakters en indrukwekkende cast. Seizoen 2 van Ordinary Lies speelt zich af in een callcenter en magazijn van een sportbedrijf in Wales en duikt in de levens van een groep alledaagse personen verwikkeld in uitzichtloze situaties. Iedere aflevering focust op een ander personage met een uniek verhaal vol humor, verdriet en schokkende onthullingen. Ze zien elkaar misschien dan wel elke dag, maar deze werknemers hebben geen flauw idee wat hun collega’s verbergen.

New Blood gaat op donderdag 10 november om 21:00 uur in première op BBC First
New Blood

Rash en Stefan zijn twee mannen van in de twintig en staan aan het begin van hun carrière. De een is trainee bij de politie en de ander junior inspecteur bij de ‘Serious Fraud Office’. De ouders van Rash zijn geboren in Iran, die van Stefan in Polen. Ze zijn eerste generatie Britten, maar nog steeds buitenstaanders. Als de twee elkaar ontmoeten door verschillende zaken die op het eerste gezicht niet gerelateerd lijken te zijn, raken ze betrokken bij een wereldwijde samenzwering. In het hedendaagse Londen verbergen nieuwe criminelen zich achter de legitieme façades van het bedrijfsleven en de overheid. Rash en Stefan moeten hun krachten bundelen om hen op te pakken. Het zijn elkaars tegenpolen, maar terwijl hun vriendschap wordt versterkt, realiseren zij zich dat ze de rijken en machtigen aankunnen, maar dan moeten ze niet eerst zelf ontslagen worden. Bekijk de trailer hier.

In november gaat op BBC First ook Midsomer Murders seizoen 17 verder op maandag om 21:00 uur

BBC First Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina