Terratec introduceert een compacte S/PDIF - TOS-link converter

Terratec introduceert de Vice Versa, een compacte S/PDIF converter die apparaten met zogenoemde optische TOS-Link aansluitingen kan laten aansluiten op apparaten met coaxiale cinch aansluitingen en vice versa. Het apparaat van TerraTec zal leverbaar zijn vanaf februari.

De Vice Versa kan zowel als bidirectionele converter of als een signal repeater dienst doen. In bidirectionele mode wordt het input signaal van de optische ingang naar de elektrische uitgang gerout’ en van de elektrische ingang naar de optische uitgang. Het gevolg is dat bijvoorbeeld een DAT recorder gebruikt kan worden voor opname en weergave zonder alle kabels te hoeven verplaatsen als een andere functie wordt gebruikt.

Met de nieuwe TerraTec Vice Versa is het inputsignaal – dat (afhankelijk van de switch instelling) binnenkomt via de coaxiale ofwel de optische ingang – altijd beschikbaar via beide uitgangen. Er kunnen indien gewenst dus twee digitale opname apparaten tegelijk worden aangesloten. Daarnaast kan deze switch positie gebruikt worden om grote afstanden te overbruggen. De geïntegreerde signaalversterking kan worden gebruikt om het beperkte bereik van digitale audiolijnen effectief te vergroten.

Een speciale highlight is de uitvoering van stroomvoorzieningen, enerzijds via een standaard USB kabel of anderzijds via een externe voedingsadapter. De Vice Versa kan daarom gebruikt worden bij een desktop of bij een notebook PC zonder dat een netaansluiting nodig is! De cinch aansluitingen zijn volledig geïsoleerd om ground loops te vermijden.

De Vice Versa ondersteunt audiosignalen tot 24Bit/192kHz zowel als AC3 en DTS streaming voor aansluitingen op DVD players en soortgelijke apparaten.

Specificaties

 

  • De unit kan van stroom worden voorzien via een USB poort (maximaal gebruik ongeveer 50 mA) of een standaard AC adapter (niet bijgeleverd)
  • Switch positie met 3 intelligente routings (repeater functies en bidirectionele routing)
  • Degelijke, compacte behuizing
  • Ground loop bescherming

    De adviesprijs van de Terratec Vice Versa is nog niet bekend

    Gebruiksmogelijkheden van de Vice Versa

    De Terratec Vice Versa

  • Recente artikelen

    Laatste reacties

    Marco  |  31-01-2003

    De Vice Versa ondersteunt audiosignalen tot 24Bit/192kHz zowel als AC3 en DTS streaming voor aansluitingen op DVD players en soortgelijke apparaten. COOL!!!...
    Lees meer >

    Alex van den Berg  |  31-01-2003

    wa bedoelen ze allemaal Eeeeeuh.... Wat bedoel jij? :D
    Lees meer >

    van der velden  |  31-01-2003

    van ganse harte ???????????????????????????????????????????? wa bedoelen ze allemaal
    Lees meer >

    Geef ook een reactie in dit topic!

    Filteren

    Tags

    Meer >

    Archief

    Meer >

    Deel deze pagina