Strengholt Multimedia: DVD Prinses Margriet 65 jaar

Strengholt Multimedia presenteert i.s.m. NOS

Prinses Margriet 65 jaar

31 januari op DVD beschikbaar

Ter gelegenheid van de 65e verjaardag van Prinses Margriet op 19 januari brengt Strengholt MultiMedia in samenwerking met NOS de DVD ‘Prinses Margriet 65 jaar' uit. De DVD bevat ondermeer de NOS-uitzending van het portret ‘Margriet 65, meer dan een prinses' dat op 18 januari werd uitgezonden en door 1,8 miljoen mensen werd bekeken.
In de documentaire ‘Margriet 65, meer dan een prinses' praat verslaggever Jan Eikelboom uitvoerig met Prinses Margriet over verschillende periodes in haar leven, haar rol als ´reservekoningin´, de band met geboorteland Canada en haar passie voor het Rode Kruis. In samenwerking met Prinses Margriet komen de voor haar belangrijkste thema's in haar leven aan bod, zoals we nog nooit eerder hebben gezien.

Prinses Margriet werd in 1943 in Canada geboren. Zowel het ziekenhuis in Ottawa als Stornoway, het huis waar de Koninklijke familie tijdens de Tweede Wereldoorlog woonde, worden bezocht. Tijdens Remembrance Day blijkt hoe populair Prinses Margriet onder de veteranen in Canada is. Prinses Margriet komt nog regelmatig in Canada en noemt het zelf haar tweede vaderland.
Het portret laat tevens een betrokken Prinses zien in haar werk voor het Rode Kruis. Zo zien we hoe Margriet als delegatieleider van het Nederlandse Rode Kruis in Genève het woord voert op de Internationale Conferentie van het internationale Rode Kruis en de Rode Halve Maan.

Naast haar werk is Prinses Margriet ook oma en volgen we haar met twee kleinkinderen in de vlindertuin van Artis. In het unieke portret met Prinses Margriet doet zij tevens een aantal bijzondere uitspraken. Zo geeft ze aan nooit een dagje van plaats willen ruilen met haar zus, Koningin Beatrix. Margriet zegt over zichzelf dat ze ‘nu eenmaal niet erg eerzuchtig is en niet heel erg graag de eerste viool speelt. Dus ik denk dat ik daarvoor mooi in de wieg ben gelegd. Het is gewoon zoals je gemaakt bent. Zo ben ik nu eenmaal gebakken.'
Naast de documentaire bevat de DVD ook een bijzondere extra: het interview van Maartje van Weegen met Prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven ter ere van hun 25-jarig huwelijk.

Consumentenadviesprijs: € 17,95
Tijdsduur: circa 120 minuten
Release: 31 januari 2008

Recente artikelen

Laatste reacties

bodyguard1970  |  27-01-2008

:-| misschien leuk voor de mensen die wat hebben met het koninklijk huis. maar deze sla ik over..........sorry.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina