Strengholt Multimedia: De Wim Verstappen DVD filmcollectie

Strengholt Multimedia presenteert:

De Wim Verstappen filmcollectie
DVD Box met 5 topfilms van regisseur Wim Verstappen

Wim Verstappen (5 april 1937-24 juli 2004) is als filmregisseur, producent en scenarioschrijver enorm belangrijk geweest voor de Nederlandse filmindustrie. In feite stond Wim Verstappen aan de bakermat van de Nederlandse filmindustrie van na de Tweede Wereldoorlog. Vanaf 1966 regisseerde en produceerde hij films met Pim de la Parra. In de jaren zeventig werd het duo bekend als \'Pim en Wim\' en leverden samen de ene Nederlandse speelfilm na de andere af. Door de voor die tijd expliciete seksscènes veroorzaakte hun film Blue Movie enorm veel ophef. Tegenwoordig wordt Blue Movie beschouwd als een heuse filmklassieker. Tijdens hun tienjarige samenwerking maakten Pim en Wim maar liefst dertig films.

In 1992 ontving Verstappen uit handen van Sylvia Kristel de \'\'Dutch Filmmuseum Award\'\' voor zijn verdiensten voor de Nederlandse filmindustrie en in 1995 zelfs een “Gouden Kalf” voor zijn gehele oeuvre. Verstappen bemoeide zich actief de filmculturele politiek en was zeer betrokken bij de Nederlandse filmindustrie. Zo was hij onder meer mede-oprichter van het Genootschap van Nederlandse Speelfilmmakers, lid van de Raad voor de Kunst en mede-oprichter en voorzitter van de Nederlandse Filmdagen, de voorloper van het Nederlands Film Festival. Verstappen overleed in 2004 op 67-jarige leeftijd.

Met trots presenteert Strengholt Multimedia dit najaar De Wim Verstappen Filmcollectie. Een DVD-box met vijf grote successen van de eigenzinnige Nederlandse regisseur:

BLUE MOVIE (1971)
Met Kees Brusse, Carry Tefsen en Hugo Metsers
Blue Movie groeide uit tot een van de meest besproken en sensationele Nederlandse speelfilm. De ietwat gedateerd aandoende film verhaalt over Michael, die vijf jaar in de gevangenis heeft doorgebracht en zodra hij vrijkomt de kans grijpt zijn achterstand in seks in te halen. Door de voor die tijd expliciete seksscènes zorgde Blue Movie in de jaren ’70 voor veel commotie en bracht tegelijk miljoenen bezoekers naar de bioscoop. Tot op de dag van vandaag staat Blue Movie nog steeds in de top 20 van best bezochte films.
Speelduur: 88 minuten.

VD (1972)
Met Kees Brusse, Hugo Metsers, Kitty Courbois en Sonja Barend
Cornelis van Doorn is de baas van het familiebedrijf VD, oorspronkelijk een fabriek voor vlees maar inmiddels in hun belangrijkste product anticonceptiemiddelen. Cornelis leidt het bedrijf als een echte maffiabaas met als vaste toeverlaat zijn advocaat. Machtsmisbruik, buitenechtelijke kinderen, semi-incest, doodslag, abortus, vrije seks en onethische commercie zijn aan de orde van de dag in deze vreemde familie vol intriges.
VD kan beschouwd worden als de voorloper van de hedendaagse soap.
Speelduur: 107 minuten.

DAKOTA (1974)
Met Kees Brusse, Monique van de Ven en Willeke van Ammelrooy
Dick de Boer drijft op Curaçao de eenmanszaak Dakota Airlines. Om zijn kist en ook zichzelf
in de lucht te houden, neemt hij alle vrachtjes aan die zich aandienen. Hij kan het zich nou eenmaal niet permitteren om al te kritisch te zijn over zijn opdrachtgevers. Zelfs als er een smokkelluchtje aan zit…
Speelduur: 102 minuten.

PASTORALE 1943 (1978)
Met Frederik de Groot, Renée Soutendijk, Rutger Hauer en Silvia Kristel
Gebaseerd op het gelijknamige boek van Simon Vestdijk toont Pastorale 1943 de meer menselijke kant van mensen tijdens de oorlog. Alles draait om drogist Poerstamper die lid van de NSB. De plaatselijke pianostemmer, bloemenkweker, restauranthouder en directeur van het distributiekantoor vormen een verzetsgroep die besluiten hem om te leggen. Hoewel hun motieven zuiver zijn, begaan ze een grote fout…
Speelduur: 127 minuten.

DE RATELRAT: GRIJPSTRA EN DE GIER (1987)
Met Rijk de Gooyer en Peter Faber
Schrijver Janwillem van de Wetering creëerde Grijpstra en De Gier, het rechercheurduo dat in een reeks van detectiveromans allerlei moordzaken oplost. Inmiddels zijn Grijpstra en De Gier ook bekende televisiekarakters dank zij de gelijknamige televisieserie die RTL 4 sinds 2004 uitzendt. In de film De Ratelrat onderzoeken Grijpstra (de Gooyer) en De Gier (Hauer) de dood van een rijke Friese boer die in Amsterdam vermoord is.
Speelduur: 88 minuten.

Consumentenadviesprijs: €24,95

Recente artikelen

Laatste reacties

Kasper P.  |  30-10-2006

Al de derde keer dat Strengholt hier een perbericht over uitlaatkomen, terwijl de box al geruime tijd beschikbaar is.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina