Stargate Universe - Seizoen 1: vanaf 27 oktober op DVD verkrijgbaar

20th Century Fox

Met topacteurs Robert Carlyle en Ming-Na in de hoofdrollen


Stargate Universe Seizoen 1

Verkrijgbaar op DVD vanaf 27 oktober


coversStargate Universe is verslavend goede televisie. Deze serie weet net zoals Lost alle liefhebbers van kwaliteitsvol drama te boeien met realistische en menselijke verhaallijnen, boeiende karakters, oog voor menselijke verhoudingen, spanning en romantiek. Een schitterende cast, met sterren als Robert Carlyle en Ming-Na en Lou Diamond Philips maken deze release tot een niet te missen evenement.

Het verhaal
Een groep soldaten, wetenschappers en burgers is op de vlucht voor een aanval en strandt miljarden kilometers van de Aarde op een oud ruimteschip met de veelzeggende naam Destiny. Terwijl ze een onbekende koers volgen, moeten ze vechten om te overleven en een weg terug naar huis te vinden.
Het gevaar, het avontuur en de hoop die de bemanning aan boord van de Destiny ervaren, zal de helden van de schurken onderscheiden ...

Rasacteurs voor de camera's
Robert Carlyle is ongetwijfeld de naam met de meeste starpower in Stargate Universe. De Schotse filmster, die in de serie zelfs z’n accent behoudt, werd wereldberoemd met rollen in The Full Monty, Trainspotting en 28 Weeks Later enwerd genomineerd voor een Golden Globe. Hij benaderde zelf televisiebedrijven in Los Angeles omdat hij een nieuwe richting op wilde in zijn carrière en kreeg daarop een heleboel voorstellen. Zijn keuze viel op Stargate Universe omwille van het sterke drama. Overigens houdt Carlyle het niet alleen bij acteren: hij heeft tevens de eerste aflevering van seizoen 1 geregisseerd.
Ming-Na, wereldwijd bekend door haar vertolking van Dr. Jing-Mei Chen in ER, speelt het eerste karakter in de Stargatefranchise dat openlijk gay is. Stargate is altijd al een franchise geweest die erom bekend staat sociale en politieke statements te maken. In een interview met Fox stelt Ming-Na dat ze zeer trots is om in Stargate Universe mee te spelen. "De special effects alleen al zijn overweldigend. Elke aflevering lijkt voor mij een volwaardige speelfilm te zijn. Veel van de conflicten ken je uit je eigen leven. Het gaat allemaal over liefde, over verlies en zelfbehoud."
Een ander bekend gezicht in de aftiteling is Lou Diamond Phillips (Young Guns, Windtalkers, La Bamba). Voor zijn vertolking in Stand and Deliver ontving hij een Golden Globe nominatie.

Sterke franchise
De Stargatesaga begint in het midden van de jaren '90 met de Stargatefilm van Roland Emmerich (2012, The Day After Tomorrow, Independence Day). Drie jaar na de film begint de franchise met Stargate SG-1 en Stargate Atlantis als belangrijkste spin-offs. Daar komt nu dus Stargate Universe bij, dat zich onderscheidt door de grotere aandacht voor de dramatische spanning tussen de karakters. Daarin lijkt Stargate Universe op Lost, dat veel van z'n populariteit dankte aan de boeiende conflicten tussen de goed uitgediepte personages. Het commentaar van diverse film- en tv-journalisten bevestigt dat het succes van Stargate Universe te danken is aan de sterke verhaallijnen.  

Positieve kritieken
De New York Times was zeer positief over het verschijnen van de nieuwe serie en hield van het grotere gewicht dat de dynamiek tussen de karakters heeft gekregen in Stargate Universe. Ook in de Boston Globe klinkt lof, en daar wordt eveneens de vergelijking met Lost gemaakt.

Knappe invalshoek
Stargate Universe gebruikt een bijzonder effectief kneepje om elke kijker - ook volslagen newbies in de Stargatewereld - onmiddellijk vertrouwd te maken met het Stargate-universum. Dat gebeurt via Eli Wallace (gespeeld door David Blue), een personage dat als toegangspoort fungeert voor Stargate. Wallace is een verslaafde gamer die een code hackt en zo in de software van het Stargate-programma wordt gezogen. Doordat de kijker aanvankelijk even meekijkt door de ogen van Wallace, heeft hij in een oogwenk inzicht in de wereld van Stargate.
 
Een echte première op DVD
Stargate Universe is nog niet op televisie uitgezonden in Nederland of België: met deze DVD haal je een echte primeur in huis!


PRODUCTINFORMATIE

Titel: Stargate Universe season 1
Releasedatum: 27 oktober 2010
Genre: Tv-serie, sci-fi, drama
Leeftijd: 9
Lengte: ± 18 uur
Audio: Engels: 5.1 Dolby Digital, Frans: 5.1 Dolby Digital
Aspect ratio: 16x9 widescreen 1:78
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
Extra's:
  1. Featurettes
  2. Videodagboeken
  3. Achter de schermen
  4. Interviews
  5. Audiocommentaar
… en nog veel meer!
Adviesprijs: € 39,95

Recente artikelen

Laatste reacties

mryoda  |  17-10-2010

Ik ga de dvd versie dus niet kopen, en de uk versie kost 60 euro excl op dit moment, zal wel zakken op den duur.. jammer dat de US versie die maar 32 euro kost...
Lees meer >

Rene Cloosterman  |  17-10-2010

Grrrrr, ik zat te wachten op de Blu-rayDisc :evil: Er zijn nu 2 scenario's 1. De consument gaat wachten op de Blu-ray Disc En de DVD verkoopt dus niet go...
Lees meer >

Dave Hopman  |  16-10-2010

En waar is de Blu-ray van seizoen 1 ? Ik heb Fox hierover gebeld en ze willen eerst zien of de serie op DVD goed genoeg verkoopt. Als dat zo is, brengen ze vol...
Lees meer >

mryoda  |  16-10-2010

En waar is de Blu-ray van seizoen 1 ?
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina