Star Wars Rogue One doorbreekt grens van US$ 1 miljard omzet

ROGUE ONE: A STAR WARS STORY brengt meer dan miljard dollar op

Star Wars Rogue One

De Star Wars-film Rogue One is de 28e film die wereldwijd meer dan een miljard dollar heeft opgebracht. Van Walt Disney betreft het al de 13e film. Van in 2016 uitgebrachte films heeft Walt Disney vier films die een miljard dollar of meer heeft omgezet.

Ook Captain America: Civil War, Finding Dory en Zootopia brachten minimaal een miljard dollar op. Rogue One: A Star Wars Story had slechts 39 dagen nodig om de US$ 1 miljard-grens te doorbreken. Het is de derde Star Wars-film die meer dan een miljard dollar omgezet heeft. Star Wars: The Force Awakens ($2.07 miljard) en Star Wars: Episode I: The Phantom Menace ($1.03 miljard) behaalden deze grens ook.

Walt Disney heeft een goed jaar achter de rug. De studio verdiende meer dan 7 miljard dollar in 2016. Het grootste deel kwam voor rekening van de de 2603 bioscoopdoeken in de Verenigde Staten. Het Verenigd Koninkrijk is de grootste markt buiten de USA met een marktaandeel van $79.4 millioen, gevolgd door China met $61.3 millioen, Duitsland met $44.8 millioen, Japan met $36.8 millioen, Frankrijk met $35.8 millioen en Australië met $35.6 millioen. In november werd al bekend dat Walt Disney Studios dankzij Doctor Strange de grens van 6 miljard dollar omzet had beslecht. Het record was in handen van Universal Studios. Vorig jaar behaalde deze studio een omzet van 6,9 miljard dollar.

Walt Disney Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina