Sony Pictures: Seinfeld 9, Monty Python Boxset en CE3K 30th Anniversary

Seinfeld seizoen 9 en Seinfeld: The Complete Series
All good things must come to an end…

Haal je zakdoek maar tevoorschijn, want Sony Pictures Home Entertainment presenteert het negende en tevens laatste seizoen van Seinfeld op DVD. Laat je voor de allerlaatste keer meenemen in de doldwaze taferelen van Jerry Seinfeld en zijn maffe vrienden. Wederom bewijst een getalenteerd team dat zij jarenlang de grappigste komedieserie aller tijden hebben gemaakt. Na negen seizoenen valt het spreekwoordelijke doek.

Vanaf 29 november is het laatste, negende seizoen van Seinfeld verkrijgbaar op DVD.

Het is 1998. Heel Amerika is aan de buis gekluisterd wanneer het tweede deel van de dubbelaflevering ‘The Finale’ wordt uitgezonden. Niet eerder was de serie zo grappig, wat blijkt uit topafleveringen als “The Reverse Peephole”, “The Serenity Now” en “The Frogger”. Dit is jouw persoonlijke uitnodiging voor de laatste 24 originele en volledige afleveringen van Seinfeld. Alle afleveringen zijn geremasterd voor de beste beeld- en geluidskwaliteit. Echt het neusje van de zalm…

Liefhebbers van Seinfeld zullen na het bekijken van de laatste aflevering wel een traantje wegpinken. Is het niet van het lachen, dan is het omdat ze beseffen dat hun favoriete serie nu voorgoed ten einde is gekomen. Om de fans een waardig Seinfeld-afscheid te geven, brengt Sony Pictures Home Entertainment op 29 november, gelijktijdig met het negende seizoen, de Seinfeld Complete Series uit. In deze prachtige verzamelbox zitten alle 180 afleveringen van de serie, overgoten met meer dan 100 uur aan extra’s, een bonus disc met de reünie van de volledige cast plus Larry David bij de negende verjaardag van de laatste aflevering van de serie en het exclusieve Seinfeld Coffee Table Book, een 226-pagina gebonden bloemlezing vol met foto’s, quotes en trivia uit elke aflevering. Kortom, een dvd-box die in elke dvd-verzameling thuishoort!

Regisseur: Diverse regisseurs, per aflevering
Acteur: Jerry Seinfeld
Acteur: Julia Louis-Dreyfus
Acteur: Michael Richards
Acteur: Jason Alexander

Productinformatie
Release Seinfeld seizoen 9: 29 november 2007
Release Seinfeld Complete Series: 29 november 2007
Genre: Komedie
Taal: Engels gesproken (Stereo 2.0)
Nederlands ondertiteld

Extra op DVD (seizoen 9):
Bijna 13 uur aan exclusieve extra’s van de creatieve talenten achter de show, inclusief nieuwe interviews met Jerry Seinfeld, Larry David, Julia Louis-Dreyfus, Michael Richards en Jason Alexander!
§ The Last Lap
De cast en crew halen herinneringen op van de laatste dagen dat ze SEINFELD maakten en delen hun verhalen.
§ Scenes from the Roundtable
Fragmenten uit een interview met Jerry Seinfeld, Julia Louis-Dreyfus, Jason Alexander, Michael Richards en Larry David, 9 jaar na de uitzending van de laatste aflevering.
§ Inside Looks
Interviews met de cast en de makers over wat er allemaal achter de schermen gebeurt.
§ Not That There’s Anything Wrong With That
Nooit eerder vertoonde bloopers.
§ In the Vault
Nooit eerder vertoonde verwijderde scènes van het laatste seizoen.
§ Yada, Yada, Yada
Audiocommentaar van de cast en de makers.
§ Sein-Imation
Klassieke SEINFELD-afleveringen opnieuw gemaakt op een unieke manier: met Sein-Imation.
§ Notes About Nothing
Speciale ondertiteling met feitjes over Seinfeld en productieaantekeningen.
§ “The Betrayal” Back-to-Front
Bekijk deze speciale achterstevoren aflevering... vooruit..


Everything Ever In One Gloriously Fabulous Ludicrously Definitive Outrageously Luxurious
Monty Python Boxset

Release DVD KOOP: 29 november 2007
Een niet te missen boxset van de geniën van de absurde humor, inclusief de nieuwste Python-disc Live at the Hollywood Bowl !

Everything Ever In One Gloriously Fabulous Ludicrously Definitive Outrageously Luxurious Monty Python Boxset. Dat is de welluidende, officiële titel van deze exclusieve, 12 discs tellende Monthy Python Box die Sony Pictures Home Entertainment vanaf 29 november in de winkels brengt. De omvang van deze box bewijst dat Monty Python een fenomeen is met een indrukwekkende lijst aan wapenfeiten. Deze collectie bevat niet alleen de filmklassiekers Monty Python’s Life Of Brian, Monty Python And The Holy Grail, Monty Python’s The Meaning Of Life en Monty Python’s And Now For Something Completely Different, maar ook alle afleveringen van de tv-serie Monty Python’s Flying Circus en het optreden Monty Python Live At The Hollywood Bowl, voor het eerst op DVD te verkrijgen.

John Cleese, Graham Chapman, Terry Jones, Michael Palin, Eric Idle en Terry Gilliam: dat zijn de leden van het legendarische Monty Python-team. De groep veegde vanaf de start van de serie Monthy Python’s Flying Circus (1969-1974) al de vloer aan met de toen conventionele komedieregels. Zowel qua vorm als qua inhoud tastte zij de grens af van het aanvaardbare. Zo was een van de running gags het overboord gooien van de clou in een sketch. Op die manier staken ze de draak met het vaak krampachtige toewerken naar de pointe van een sketch in andere humoristische programma’s. Monty Python’s And Now For Something Completely Different (1971) - de filmspin-off van de comedyreeks – goot de beste sketches van de twee eerste seizoenen van de TV show ineen tot een hilarisch anderhalf uur durend spektakel.

Dankzij het succes van de tv-serie konden de Pythons ook theatershows, musicals, boeken, muziekalbums en speelfilms aan hun palmares toevoegen. Voor de liefhebbers van de liveshows is Monty Python Live At The Hollywood Bowl (1982) een echte must. Op deze DVD is te zien hoe de Pythons tijdens hun uitverkochte liveshow het publiek in de legendarische Hollywood Bowl moeiteloos inpakken met hun bekendste liedjes, sketches en zelfs materiaal dat nog nooit eerder in de televisieserie is vertoond.

Uiteraard kunnen in deze collectie de speelfilms van het zestal niet ontbreken. Monty Python And The Holy Grail (1975) was de eerste film van de Pythons waarin ze enkel origineel materiaal opnamen. De sketchopbouw werd behouden, maar de afzonderlijke delen worden ineen geweven door een rode draad: de zoektocht van Koning Arthur en zijn ridders naar de Heilige Graal. Het succes van deze film leidde naar een volgende film: Monty Python’s Life of Brian (1979). Een cynische parodie op het leven van Jezus Christus. Brian, een jood die zich heeft aangesloten bij de anti-Romeinse ondergrondse, wordt aangezien voor de profeet en krijgt al gauw vele volgelingen... De eindscène van de film – Brian die aan het kruis hangt terwijl hij “Always look on the bright side of life” zingt – blijft een hoogtepunt uit de Pythonfilmografie.

In tegenstelling tot de twee vorige films waarin er enigszins sprake was van een coherent verhaal, keert Monty Python’s The Meaning of Life (1983) terug naar de afzonderlijke sketches, ditmaal overgoten met een musicalsausje.

Everything Ever in One Gloriously Fabulous Ludicrously Definitive Outrageously Luxurious Monty Python Boxset is een niet te missen item in de collectie van de comedyliefhebbers. Alle Pythonwerken zijn voor het eerst verzameld in deze prachtige boxset. Deze titels gingen stuk voor stuk de geschiedenis in als culthits. Meer dan 30 jaar later blijven de grappen van het zestal actueel en werken ze nog steeds even hard op de lachspieren. Een aanrader voor de feestdagen!


CLOSE ENCOUNTERS OF THE THIRD KIND
30th ANNIVERSARY ULTIMATE EDITION

De 3 versies van de klassieker van Steven Spielberg voor het eerst verkrijgbaar op High Definition Blu-ray Disc

Close Encounters of the Third Kind, Steven Spielbergs voor acht Oscars genomineerde meesterwerk zal op 29 november verschijnen als 3-disc DVD set én voor het eerst worden uitgegeven op High Definition in de vorm van een 2-disc Blu-ray Disc set. Om het dertigjarige bestaan van deze film te vieren zijn voor het eerst alle drie versies van de film in één uitgave verkrijgbaar: de originele bioscoopversie uit 1977, de Special Edition bioscoopversie uit 1980 en Spielbergs Director’s Cut uit 1998.

Blu-ray Disc
Steven Spielberg is naar eigen zeggen een groot fan van de mogelijkheden die High Definition op Blu-ray Disc biedt en heeft daarom Close Encounters of the Third Kind geselecteerd als de eerste van zijn films die op dit formaat zal verschijnen. Het kristalheldere geluid en superscherpe beeld van de Blu-ray Disc geeft de film een geheel nieuwe dimensie!

De drie versies
De originele bioscoopversie van Close Encounters of the Third Kind kwam uit in 1977 en was nooit eerder verkrijgbaar op VHS of DVD. Steven Spielberg voegde voor de bioscoop- en videorelease van de Special Edition uit 1980 enkele scènes toe aan de film, waaronder een nieuw einde waarin we Roy Neary (Richard Dreyfuss) in het ruimteschip zien. In 1998 veranderde Spielberg met zijn Director’s Cut opnieuw scènes in de film, met toevoegingen en verwijderingen waaronder het in 1980 toegevoegde alternatieve einde. De drie versies zijn nu voor het eerst samen te krijgen in de Close Encounters of the Third Kind: 30thAnniversary Ultimate Edition.

Extra’s
Zowel de Blu-ray Disc als de DVD uitvoering van Close Encounters of the Third Kind: 30thAnniversary Ultimate Edition staan boordevol extra’s, waaronder een exclusief nieuw interview met Steven Spielberg en een documentaire over het maken van de film. De Blu-ray Disc bevat daarnaast nog een aantal andere extra’s, waaronder een ‘van storyboard naar film’-vergelijking, de originele ‘Watch The Skies’ featurette uit 1977 en de originele bioscooptrailer. Beide versies bevatten tot slot een boek met daarin tal van prachtige, nog nooit eerder gepubliceerde foto’s.

Productinformatie
Release DVD KOOP: 29 november 2007
Release BLU-RAY KOOP: 29 november 2007
Genre: Science Fiction
Taal: Engels gesproken (Dolby Digital 5.1)
Nederlands Ondertiteld

Regisseur: Steven Spielberg
Acteur: Richard Dreyfuss (Poseidon, The American President, The Last World)
Acteur: Teri Garr (Friends, The Sky Is Falling, A Taste of Jupiter)
Acteur: Melinda Dillon (A Christmas Story, The Twilight Zone, The Client, Magnolia, Reign Over Me)

Recente artikelen

Laatste reacties

Lotman  |  04-12-2007

Ook had ik ergens gelezen dat er een 2-disc van Monty Python live (waar dus waarschijnlijk ook de tribute in Aspen bijzit) uit zou komen. Wie, wat, waar, wannee...
Lees meer >

MatrixTom  |  27-11-2007

De UK box van Monty Python bevat blijkbaar 16 dvd's, wat ontbreekt er dan bij "ons" buiten het t-shirt en de opblaasbare papegaai? :) De extra's disc's van elke...
Lees meer >

TheGodfather  |  15-11-2007

Vind het ook wel jammer dat er geen mogelijkheid is om bij Seinfeld de reunie disc en het boek los te kopen als je 'trouw' de eerdere 8 seizoenen los hebt gekoc...
Lees meer >

Pascal Barroso  |  14-11-2007

Vind het ook wel jammer dat er geen mogelijkheid is om bij Seinfeld de reunie disc en het boek los te kopen als je 'trouw' de eerdere 8 seizoenen los hebt gekoc...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina