Sony Pictures: DVD releases in juli 2006

Overzicht van de DVD releases van Sony Pictures Home Entertainment in juli 2006

1900
De Niro en Depardieu spelen sterren van de hemel

Eén van de meest gedurfde artistiek-politieke films ooit: een epos waarin Bertolucci 45 jaar van de Italiaanse geschiedenis tekent met een uitmuntend spel tussen de twee jonge hoofdrolspelers Robert de Niro en Gérard Depardieu. Een meesterwerk met tal van onvergetelijke scènes die elke filmliefhebber nog eens terug wil bekijken. Nu voor het eerst op DVD!

Na het wereldwijde succes van zijn “Last Tango in Paris” werd Bertolucci’s “1900” met open armen ontvangen op het festival van Cannes in 1976. Het moest het Italiaanse antwoord worden op “Gone With the Wind”, een familie-epos over de roerige eerste helft van de vorige eeuw.

In de zomer van 1900 worden in een Italiaans dorp, in Emilia, bijna tegelijkertijd twee jongens geboren: Alfredo Berlinghieri (Robert de Niro) als kleinzoon van de patriarch van de wijngaard (Burt Lancaster), en Olmo Dalco (Gérard Depardieu) de onwettige kleinzoon van de beste landarbeider (Sterling Hayden). Ze groeien als vrienden op in de microkosmos van de grote boerderij, maar zijn elk uitersten in de verdeelde Italiaanse klassenmaatschappij.

Eenmaal volwassen wordt Alfredo een lege levensgenieter die teert op zijn aristocratische afkomst en trouwt met de beeldschone mondaine Ada (Dominique Sanda). De vriendschap tussen Olmo en Alfredo wordt vooral onder druk gezet door de verscheurende politieke conflicten.

Enkele boeren richten hun hoop op het communisme om zich los te rukken onder het juk van de grootgrondbezitters, anderen zien heil in het opkomende fascisme. Atila, de onvoorstelbaar wrede opzichter (onvergetelijk vertolkt door Donald Sutherland), is hiervan de demonische verpersoonlijking. De Tweede Wereldoorlog vormt de climax van het verhaal....

De fantastische fotografie is van Vittorio Storaro, die met zijn filmisch palet de opeenvolging van de seizoenen volgt om de sfeer van de verhaallijn te accentueren. De muziek is van Ennio Morricone.

Dit meesterwerk wordt nu eindelijk op DVD vertoont, zodat elke filmfan er nog eens van kan genieten of het voor de eerste keer kan ontdekken. Zoals bij release de film in twee delen vertoond werd, staat nu het 320 minuten durende oeuvre op twee discs.

Productinformatie
Release DVD KOOP: 6 juli 2006
Genre: Drama: historisch familie-epos

Taal: Nederlands ondertiteld
Regisseur: Bernardo Bertolucci (The Last Emperor, Last Tango in Paris)
Acteurs: Gerard Depardieu (Cyrano de Bergerac) ; Robert de Niro (Taxi Driver, Raging Bull,  The Godfather)

Geen extra’s op DVD


The Passenger -limited edition-
Eerste klas thriller met jonge Nicholson

Eén van de latere werken van de Oscarwinnende Italiaanse filmmaker Michelangelo Antonioni, met Maria Schneider en de jonge Jack Nicholson. In de extra’s een (exclusief) interview van Nicholson, speciaal voor de release van deze DVD.

De Italiaanse regisseur Michelangelo Antonioni werd in eerste instantie bekend met zijn trilogie L’avventura, La Notte en L’Eclisse waarin hij op een intellectualistische, maar subtiele manier kritiek levert op het saaie en vaak gefrustreerde leventje van de Italiaanse rijken uit de jaren ’60. Daarna gaat hij met Blowup en Zabriskie Point de internationale toer op en met succes. Zijn melancholische sfeer en stilistische durf werden legendarisch met deze klassiekers. Nu brengt SPHE een “hidden gem” van Antonioni voor de eerst keer uit op DVD: The Passenger!

In 1975 neemt hij de toen vleesgeworden verleiding Maria Schneider (Last Tango in Paris) onder de arm om samen met Jack Nicholson de hoofdrollen te spelen in een cinematografisch schitterende thriller.

De uitgebluste journalist David Locke (Jack Nicholson) ziet eindelijk wat spanning in zijn vervelende bestaan, wanneer hij op een trein de dood van een medepassagier moet vaststellen. Hij neemt zijn identiteit over en volgt de aanwijzingen in diens agenda, die hem door Europa en Afrika laten reizen... Hij ontmoet niet alleen gevaarlijke wapensmokkelaars, maar ook een onweerstaanbaar aantrekkelijke jonge vrouw (Maria Schneider). Zijn opwinding en zogezegde vrijheid zullen hem echter zuur opbreken...

Productinformatie
Release DVD KOOP: 6 juli 2006
Genre: Drama: thriller

Regisseur: Michelangelo Antonioni (Blowup, Zabriskie Point)
Acteurs: Jack Nicholson (Easy Rider, As Good as It Gets, Anger Management); Maria Schneider (Last Tango in Paris)

Extra op DVD:
Audiocommentaar van Jack Nicholson, journalist Aurora Irvine en schrijver Mark Peploe: met een nieuw exclusief interview met Jack Nicholson, speciaal voor deze dvd


Hostel  (De UNRATED-versie)
Tarantino:”dit is de toekomst van horror”

Een backpack-trip van twee jonge Amerikaanse studenten eindigt in een verschrikkelijk bloedbad. Quentin Tarantino legde (als eindproducer) de laatste hand aan deze eerste klas horrorachtige thriller, die de kijkers meesleept in een angstaanjagende reis. Deze versie was té schokkend voor de bioscoop maar verschijnt wel op DVD.

Paxton en Josh , twee schoolvrienden uit the US, reizen al backpackend door Europa. Tijdens hun reis ontmoeten zij een nieuwe vriend Oli uit IJsland hij vertelt over een afgelegen Slowaakse herberg met prachtige maar ook wanhopige Oost-Europese vrouwen. De twee vrienden komen al snel en gemakkelijk in contact met twee exotische schoonheden Natalya en Svetlana. Dat gaat te gemakkelijk….

Door al het feesten ontdekken de twee jongens te laat dat ze in de val gelokt zijn. Ze ontdekken langzamerhand, dat zij in een duistere situatie verwikkeld zijn geraakt. Een situatie die steeds gevaarlijker, afgrijselijker en ziekelijker wordt.
Zullen ze dit overleven….?

Productinformatie
Release datum DVD (huur): 11 juli 2006
Release datum DVD/UMD (koop): 27 juli 2006
Genre: Horror
Taal: Engels 5.1 Dolby Digital
Spaans 5.1 Dolby Digital
Ondertitelingen: o.a. Nederlands, Engels, Spaans
Regisseur: Eli Roth (Cabin Fever)
Acteurs: Jay Hernandez (Friday Night Lights)
Derek Richardson (Dumb and dumber)

Extra’s op DVD:
• Audiocommentaar van regisseur Eli Roth en uitvoerend producenten Quentin Tarantino, Boaz Yakin en Scott Spiegel
• Audiocommentaar van regisseur Eli Roth, acteurs Barbara Nedeljkova en Eythor Gudjonsson, editor George Folsey Jr. en webredacteur Harry Knowles
• Audiocommentaar van regisseur Eli Roth, producent Chris Briggs en  - documentairemaker Gabriel Roth
• Audiocommentaar van regisseur Eli Roth
• Making of
• Multi-angle documentaire: “Kill the Car!”
• Trailers


The Pink Panther (2006)
Hilarische ontspanning van de bovenste plank

Steve Martin als nieuwe inspecteur Clouseau is een schot in de roos. En ergens hierboven buldert zelfs Peter Sellers van het lachen om de remake van zijn wereldberoemde creatie. Deze Pink Panther is zijn klassieke voorgangers waardig. Er heerst een perfecte chemie tussen de hoofdrolspelers: Steve Martin, Jean Reno, Kevin Kline en Beyoncé

Inspecteur Clouseau uit The Pink Panther is één van de bekendste iconen uit de filmgeschiedenis, gecreëerd door Peter Sellers. Het is begin jaren zestig dat de stuntelige inspecteur voor het eerst op zoek gaat naar de gestolen diamant “The Pink Panther”. De snor, trenchcoat en het superlachwekkend Frans-Engels accent maken van inspecteur Clouseau een absurde maar onvergetelijke held.

Steve Martin heeft de uitdaging aangenomen om dit figuur nieuw leven in te blazen en hij is hier ongetwijfeld in geslaagd. De nieuwe Pink Panther is de prequel van alle vorige verhalen. We komen te weten hoe de enorme roze diamant gestolen wordt en hoe de “onbekwame” inspecteur Clouseau (Steve Martin) de belangrijke opdracht krijgt om de diefstal en moordzaak op te lossen. Hoofdinspecteur Dreyfus (ook schitterend vertolkt door Kevin Kline) wil door deze zet de aandacht van de pers afleiden...

Naast Steve Martin speelt Jean Reno Clouseau’s hulpje en de sexy Beyoncé is de ex van de vermoorde voetballer. Beyoncé zong trouwens twee liedjes voor de soundtrack en schittert op deze manier naast het wereldberoemde Pink Panther-deuntje van Henry Mancini.

Wie de smaak te pakken krijgt kan naast deze nieuwe DVD de andere klassiekers in vier verschillende boxen verzamelen: The New Pink Panther Show, The Pink Panther Film Collection, The Lost Pink Panther Films en tenslotte de Pink Panther Cartoon Collection...

Productinformatie
Release DVD KOOP: 20 juli 2006
Release UMD KOOP: 20 juli 2006
Release DVD HUUR: 4 juli 2006
Genre: Komedie
Taal: Nederlands ondertiteld
Regisseur: Shawn Levy
Acteurs: Steve Martin (Cheaper by the Dozen, Father of the Bride)
Jean Reno (L’Empire des Loups, L’Enquête Corse, The da Vinci Code)
Kevin Kline (Wild Wild West, De-Lovely)
Beyoncé Knowles (Austin Powers: Goldmember)

Extra op DVD:
• Alternatieve openingtitels met optioneel audiocommentaar van de regisseur
• Audiocommentaar van regisseur Shawn Levy
• Verwijderde scènes met optioneel audiocommentaar van de regisseur
• Documentaires: “Cracking the Case”, “Animated Trip”, “Deconstructing the Panther”, “Killer- Press Conference”, “Soccer-Set-Up” en “Curtain Call”
• Videoclips: Beyoncé’s “Check on it” en exclusief “A Woman Like Me” met optioneel audiocommentaar van de regisseur
Trailers: “The Adventures of Sharkboy and Lavagirl”, “The Cutting Edge: Going for the Gold”, “Open Season”, “The Pink Panther Cartoons”, “Yours, Mine, Ours” en “Zathura”


Overige releases in deze maand:

SERPICO
Action Adventure -  releasedatum 06-07-2006

FANTASY ISLAND - SEASON 1
Drama Romance - releasedatum 13-07-2006

PARTY OF FIVE - SEASON 1
Drama Romance - releasedatum 13-07-2006

007 - Ultimate Edition
Alle titels 2-DVD uitvoeringen - releasedatum 20-07-2006
   DIAMONDS ARE FOREVER - ULTIMATE EDITION
    DIE ANOTHER DAY - ULTIMATE EDITION
    DR. NO - ULTIMATE EDITION
    FOR YOUR EYES ONLY - ULTIMATE EDITION
    FROM RUSSIA WITH LOVE - ULTIMATE EDITION
    GOLDENEYE - ULTIMATE EDITION
    GOLDFINGER - ULTIMATE EDITION
    LICENCE TO KILL - ULTIMATE EDITION
    LIVE AND LET DIE - ULTIMATE EDITION
    LIVING DAYLIGHTS, THE - ULTIMATE EDITION
    MAN WITH THE GOLDEN GUN, THE - ULTIMATE EDITION
    MOONRAKER - ULTIMATE EDITION
    OCTOPUSSY - ULTIMATE EDITION
    ON HER MAJESTY\'S SECRET SERVICE - ULTIMATE EDITION
    SPY WHO LOVED ME, THE - ULTIMATE EDITION
    THUNDERBALL - ULTIMATE EDITION
    TOMORROW NEVER DIES - ULTIMATE EDITION
    VIEW TO A KILL, A - ULTIMATE EDITION
    WORLD IS NOT ENOUGH, THE - ULTIMATE EDITION
    YOU ONLY LIVE TWICE - ULTIMATE EDITION

Recente artikelen

Laatste reacties

Harrie van Geleuken  |  04-08-2006

Ik vraag me af wat ze nog willen verbeteren aan Die Another Day SE. Die heeft al top beeld en geluid (incl. DTS) en een berg extra's. :) Verder spreken van B...
Lees meer >

Symphony X  |  23-07-2006

Misschien Hostel.
Lees meer >

Mr_Parker  |  20-07-2006

Even een aanvulling bij het film formaat: Gebaseerd op bovenstaande "info" en de melding op IMDB dat het voor de USA bedoelde beeldformaat 1.85:1 is neem ik ...
Lees meer >

Mr_Parker  |  20-07-2006

Ik wi :lol: Ik heb net even het screenshot dat ik op mijn site bij Dr No eb op de nieuwe versie opgezocht. Diverse oud films zijn nl nu ook in een andere...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina