Sony: Nieuwe camcorders met multichannel audio

Sony liet ons weten twee nieuwe camcorders uit te brengen die met gebruik van een optionele microfoon multi-channel opnamen kunnen maken. Hieronder vind je het complete persbericht.

High-end Handycam-modellen van Sony stellen nieuwe norm op het gebied van beeldkwaliteit

  • Introductie van hoogwaardige DV-camcorder DCR-PC1000E in april 2005
  • Introductie van DV-camcorder DCR-HC90E met 3 megapixel CCD in maart 2005
  • Opvallende kenmerken zijn een Carl Zeiss Vario-Sonnar T*-lens, 16:9-breedbeeldmodus, mogelijkheid voor 5.1-kanaals surroundgeluid en fotomodus bij opslag op Memory Stick DUO

DCR-PC1000E
De nieuwe DCR-PC1000E van Sony is voorzien van drie CMOS-sensoren en een Enhanced Imaging Processor die samen garant staan voor een breed dynamisch bereik, nauwkeurige detailweergave, hoge verwerkingssnelheid en grote beeldhoek. Het model is ontworpen voor ervaren camcordergebruikers die zoeken naar de best mogelijke beeldkwaliteit en biedt geavanceerde handmatige bedieningsopties die toegankelijk zijn via een selectieknop.

DCR-HC90E
Sony\'s nieuwe DCR-HC90E is voorzien van een 3 megapixel CCD met primaire kleurenfilter en een Carl Zeiss Vario-Sonnar T*-lens die garant staan voor een maximale licht- en kleurgevoeligheid en een nauwkeurige registratie van bewegende beelden. Dankzij de CCD-technologie kunnen met de DCR-HC90E niet alleen films, maar ook foto\'s worden gemaakt met een resolutie van 3 megapixel. De DCR-HC90E Handycam kan bovendien opnemen in het 16:9-breedbeeldformaat.

Belangrijkste kenmerken van de DCR-PC1000E

Hoge beeldkwaliteit
De DCR-PC1000E heeft drie 1/6-inch 790k CMOS-sensoren en een Enhanced Imaging Processor, waardoor de camcorder zowel een groot dynamisch bereik als een hoge verwerkingssnelheid biedt. Het grote dynamische bereik zorgt voor een natuurlijke kleurenweergave met behoud van de details in de hoge lichten en schaduwen, terwijl de hoge verwerkingssnelheid een brede beeldhoek mogelijk maakt.

Handmatige functies
De DCR-PC1000E biedt een scala aan handmatige functies. Zo kunnen de beeldscherpte, belichting, witbalans en het weergavevolume handmatig worden ingesteld met de selectieknop. Deze bestaat uit een draaischijf voor het selecteren van de functie en een toets waarmee de bediening tussen handmatig en automatisch kan worden gewisseld. Vervolgens kan de geselecteerde instelling met de draaischijf worden gewijzigd terwijl de andere handmatige functies ongewijzigd blijven. Standaard is de beeldscherpte geselecteerd, zodat deze functie eenvoudig kan worden ingesteld.
Andere geavanceerde functies zijn een Cinematic-modus die opnamen een speelfilm-achtige kwaliteit verleent, een AE Shift-functie waarmee de intensiteit van Auto Exposure kan worden afgesteld en een Histogram-functie voor het controleren van de belichtingswaarden. De camcorder biedt de mogelijkheid om huidtinten te corrigeren en een richtvenster in de zoeker te plaatsen, zodat gebruikers altijd een afgewogen compositie kunnen maken.


Belangrijkste kenmerken van de DCR-HC90E

3 megapixel CCD
Het unieke primaire kleurenfilter van de 3 megapixel CCD bestaat uit RGB-filters die zorgen voor een natuurgetrouwere kleurenweergave.
De DCR-HC90E kan opnemen in het 16:9-breedbeeldformaat door de volledige breedte van de 3 megapixel CCD te gebruiken, wat resulteert in een bredere beeldhoek dan 4:3-methoden.
Dit is ideaal voor breedbeeldweergave op moderne televisietoestellen en het 2,7-inch hybride breedbeeld LCD-scherm van de camcorder zelf.

Beeld en geluid
Beide camcorders zijn voorzien van een Carl Zeiss Vario-Sonnar T*-lens met een 10x optische zoom. Als een Sony-microfoon op de actieve accessoireschoen wordt geplaatst, kunnen de DCR-HC90E en DCR-PC1000E ook beelden opnemen met 5.1-kanaals surroundgeluid. Bij plaatsing van een Sony Memory Stick Duo kunnen beide modellen worden gebruikt om schitterende foto\'s te maken. Dankzij de in de behuizing geïntegreerde flitser hebben gebruikers niets méér nodig dan hun camcorder om onder vrijwel alle omstandigheden te kunnen fotograferen en filmen.


Gemeenschappelijke kenmerken


Carl Zeiss Vario Sonnar T*-lens
De geavanceerde meerlaagse T*-coating van de Carl Zeiss-lens vermindert ongewenste reflecties, schaduwen en schitteringen en zorgt voor een beter contrast. Dit resulteert in verbluffend heldere beelden, een natuurlijke kleurverzadiging en een nauwkeurige weergave van subtiele kleurverschillen. De 10x optische zoomfunctie waarborgt een hoogwaardige beeldkwaliteit bij in- en uitzoomen of scherpstellen.

2,7-inch 16:9 hybride LCD-scherm
Beide nieuwe modellen zijn voorzien van een 2,7-inch hybride LCD-scherm dat geschikt is voor 16:9-weergave. Via de modusknop op de schermbehuizing kan de weergavemodus eenvoudig worden gewisseld tussen het 4:3- en 16:9-formaat. De schermbehuizing is ook voorzien een opnameknop en een tweede zoomregeling. Een actief menu op het LCD-tippaneel biedt een logisch ingedeelde grafische weergave van de meestgebruikte camerafuncties. Het menu is beschikbaar in meerdere talen. Het LCD-scherm is bovendien voorzien van een speciale "hybride" coating die garant staat voor een heldere weergave onder alle omstandigheden, zelfs in fel zonlicht.

Klaar voor 5.1-kanaals surroundgeluid
Beide modellen kunnen opnemen met 5.1-kanaals surroundgeluid, waardoor ze ideaal zijn voor bezitters van home-theatresystemen. Bij plaatsing van een hoogwaardige Sony-surroundmicrofoon op de actieve accessoireschoen van de camera kunnen videobeelden worden opgenomen met surroundgeluid. De resulterende geluidsopname wordt automatisch omgezet in 5.1-kanaals surround wanneer het beeldmateriaal op DVD wordt gebrand met behulp van de Click to DVD-software.

Software en meegeleverde accessoires
Met de meegeleverde Picture Package-software kunnen gebruikers de kwaliteit van hun films verhogen. Zo kunnen in drie eenvoudige stappen soundtracks en beeldeffecten worden toegevoegd.
De DCR-PC1000E wordt compleet geleverd met het Sony Handycam-station, dat de mogelijkheid biedt om films en foto\'s eenvoudig over te brengen naar een thuisbioscoopsysteem of PC terwijl de infoLITHIUM-batterij van de camcorder wordt opgeladen.

Optionele accessoires
Sony biedt een scala aan accessoires die gebruikers helpen optimaal gebruik te maken van hun Handycam. Ons brede assortiment accessoires voldoet aan de meest uiteenlopende behoeften.

Batterij - NP-FA70 -
Hoogwaardige infoLITHIUM-batterij van de A-serie die lange opnametijden mogelijk maakt.

Microfoon - ECM-HQP1 -
Hoogwaardige surroundmicrofoon die in combinatie met compatibele software weergave met 5.1-kanaals surroundgeluid mogelijk maakt.

"High grade" groothoeklens - VCL-HG0730X -
0.7x "high grade" groothoeklens die aan de beeldranden tweemaal zo veel details weergeeft als een standaard alternatieve lens.

Recente artikelen

Laatste reacties

Gerben van der Leun  |  23-02-2005

Persoonlijk denk ik dat gezien de functionaliteiten en de prijs ik liever voor een semi proffesionele camera ga. Heel zit alles in zakformaat. Ik heb liever iet...
Lees meer >

Jaco  |  16-01-2005

Ben ik het wel mee eens, dit zal nooit hetzelfde bereiken als wat de consument ervan verwacht. Bij goede geluidstracks zal er toch zeker intensief moeten worde...
Lees meer >

Mathieu Ghekiere  |  15-01-2005

Goed, maar denk je ook niet dat het ergens een beetje een nutteloze feature is? Als het dan toch echt voor consumenten is (en dat betwijfel ik niet) wat gaan d...
Lees meer >

druppelstop  |  15-01-2005

ik dacht eigenlijk dat iedereen wel begreep dat het hier om consumenten producten ging....
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina