Sony introduceert nieuwe high-res plasmaschermen

Nieuwste generatie Sony-plasmatelevisies
zweeft woonkamers binnen

Geavanceerde breedbeeldmodellen bieden meer prestaties, hogere resolutie,
Memory Stick-aansluiting en elegant design

Plat en nog meer…

Badhoevedorp, november 2002 – Sony Nederland introduceert deze winter een nieuwe serie Plasma WEGA-televisies waarmee de entertainmentspecialist voortbouwt op het succes van zijn bekroonde TS1-serie Plasma WEGA-toestellen.

De MR-serie bestaat uit twee modellen, de KE-42MR1 met een beelddiagonaal van 107 cm en de KE-50MR1, die een beelddiagonaal heeft van maar liefst 127 cm. De televisies stellen met hun unieke 'zwevende' beeldscherm een nieuwe norm op designgebied en zijn voorzien van de allernieuwste beeldtechnologie. Zo zorgt het nieuwe MR (Media Reality)-systeem voor een optimale weergave van elke bron door het aantal omzettingen van digitaal naar analoog tot een minimum beperkt te houden.

Het volledig digitale beeldverwerkingssysteem bevat unieke Sony-technologieën, waaronder:

• Een nieuwe I/P-conversiechip op basis van X-algoritmeverwerking, die een hooggevoelige brondetectie biedt. Bij op film gebaseerde bronnen maakt de chip vervolgens gebruik van een omgekeerd 2:2 Pull-Down I/P-conversieproces dat garant staat voor een optimale bronweergave. Bij niet op film gebaseerde bronnen maakt de X-algoritmeverwerking een uiterst soepele beeldverwerking binnen het I/P-conversieproces mogelijk.

• Een nieuwe PDP-stuurchip die zorgt voor een verbeterd contrast in gebieden met een lage helderheid, waardoor de scherpte en resolutie van het 8-bits beeldscherm vergelijkbaar zijn met die van een 12-bits scherm.

De geavanceerde beeldtechnologieën van de KE-42MR1 en KE-50MR1 zijn ondergebracht in een bijzonder stijlvolle behuizing, bestaande uit het beeldscherm en een losse Media Receiver (MRU). Het slanke, zwevende beeldscherm is via een exclusief door Sony ontwikkelde kabel verbonden aan de receiver, waarop elke audio- en videobron snel en eenvoudig kan worden aangesloten.

De receiver bevat het MR-systeem en alle vereiste aansluitingen, waaronder 4 x Scart (3 x RGB), een video-ingang en een PC- en Memory Stick-aansluiting.

De Memory Stick-aansluiting is voorzien van de nieuwste Memory Stick Reader voor een snelle, hoogwaardige weergave van JPEG-afbeeldingen. De aansluiting biedt ook de mogelijkheid MPEG-films af te spelen die zijn opgenomen met een digitale camcorder of fotocamera van Sony of gedownload van het internet.

Het geavanceerde design van de MR-serie biedt uiterst flexibele plaatsingsmogelijkheden. Het beeldscherm kan niet alleen aan de wand worden gemonteerd, maar is ook verkrijgbaar met een tafelstandaard, een glazen rek dat ruimte biedt voor andere onderdelen van uw home-entertainmentsysteem en een unieke glazen standaard. Bij deze laatste oplossing ontstaat de indruk dat het scherm vrij in de lucht zweeft.

Consumenten indicatieprijs KE-42MR € 12.499
Consumenten indicatieprijs KE-50MR € 14.499

De KE-42MR1 en de KE-50MR1 zijn beiden leverbaar vanaf begin 2003.

Recente artikelen

Laatste reacties

rtoonen  |  22-11-2002

Geloof me, een RGB-kabel is op een gewone TV al een groot verschil. Laat staan op een plasma.... Kosten, vorig jaar FL50,= voor een Blaze betaald.
Lees meer >

Enric Batista  |  21-11-2002

hmmm...ik ga dan toch misschien zo'n ding bestellen....wat kost zo'n kabel?
Lees meer >

SuicideSydd  |  21-11-2002

Goed als jij tevreden bent met het standaard kabeltje bij de pos2,zal je toch eens een rgb kabel moeten proberen.. Geloof me er gaat een wereld voor je open..
Lees meer >

Enric Batista  |  19-11-2002

Ook met een fatsoenlijke kabel (bv Blaze voor de PS2)?? Dat weet ik niet....maar de persoon die deze plasma tv heeft, heeft kosten nog moeite gespaard. (pl...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina