Snuf de Hond in Oorlogstijd - Verkrijgbaar vanaf 6 oktober op DVD

Drie superslimme Duitse herdershonden stelen de show als Snuf in
SNUF DE HOND IN OORLOGSTIJD

De eerste Nederlandse oorlogsfilm voor kinderen; realistisch en avontuurlijk
Geïnspireerd door de succesvolle boekenserie van Piet Prins

Vanaf 6 oktober verkrijgbaar op DVD

Dat de familiefilm SNUF DE HOND IN OORLOGSTIJD, met drie superslimme Duitse herdershonden als Snuf in de absolute hoofdrol, rondom Dierendag op DVD verschijnt, is niet meer dan logisch. De drie honden zetten een prestatie van formaat neer en komen zo nog eens extra in de schijnwerpers te staan. Daarnaast overtuigen Tom van Kalmthout als zijn baasje Tom, Vivian van Huiden als Tom’s Joodse vriendinnetje Mirjam, Bas Muijs als vliegenier die neergeschoten wordt en al die andere acteurs in deze misschien wel eerste Nederlandse oorlogsfilm voor kinderen; realistisch en avontuurlijk.
De film is geïnspireerd op met name het eerste deel van de succesvolle boekenreeks van Piet Prins. In 1954 kwam het boek Snuf de Hond uit bij uitgeverij De Vuurbaak. Het boek werd een groot succes zodat al snel meerdere delen met nieuwe avonturen volgden. Inmiddels zijn van de boekenreeks al meer dan 3 miljoen boeken over de toonbank gegaan.
Steven de Jong, bekend als maker van De Kameleon films en De Scheepsjongens van Bontekoe, regisseerde de film, die sinds de release half juni al 8 weken ononderbroken in de Top 20 staat van best bezochte films.*

Synopsis
Friesland 1945. Tom woont bij zijn oom en tante aan de rand van het dorp op de boerderij “Vredehoeve”. Hij kan maar moeilijk aarden op het platteland, en zit vol woede omdat zijn ouders bij de Duitse bombardementen van Rotterdam zijn omgekomen. Hij wil maar één ding; vechten en wraak nemen. Om een maatje te hebben heeft Tom een hond gekregen. Een prachtige lieve herdershond. Hij noemt hem Snuf. Mirjam, zijn Joodse vriendinnetje, die op dezelfde boerderij ondergedoken zit, probeert Tom te ontdooien. Samen met Snuf beleven ze de spannendste avonturen en helpen ze de Canadezen om hun dorp te bevrijden.

Technische gegevens
Speelduur: ± 95 minuten Taal: Nederlands Beeldformaat: 16:9 Regio Code: ALL (pal)
Audio: Dolby Digital 5.1 Kijkwijzer: 6 jaar, angst en geweld
Verpakking: 1 DVD amaray + luxe ocard
Extra’s: The Making Of
Consumentenadviesprijs: € 17,95

Recente artikelen

Laatste reacties

Sneaker  |  26-08-2008

Klinkt interessant, nog niet eerder van gehoord. Prijs is nog wel wat aan de hoge kant.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina