Seven Ages of Starlight en The Colony zijn vanaf 31 oktober verkrijgbaar via Splendid Film

Vanaf 31 oktober verkrijgbaar op DVD & Blu-ray Disc:

Spectaculaire BBC-documentaire toont het leven en sterven van de sterren

Seven Ages of Starlight

Seven Ages of StarlightSterren: ooit vereerden we ze als goden, en eigenlijk is dat ontzag nooit verdwenen. Want we weten nu dat de vurige hemellichamen de bron van al het leven zijn. Hier op aarde, en ongetwijfeld ook elders in het universum. Seven Ages of Starlight neemt je mee op een epische reis langs deze ontzagwekkende ruimtebewoners,  en toont hun ongelooflijke levenscyclus.

Als de nacht valt, ontvouwt zich boven onze hoofden op onze eigen planeet een spektakel dat zijn weerga niet kent. De sterrenhemel is een duizelingwekkende verzameling hemellichamen, elk met een eigen, even bijzonder verhaal. Er zijn supernova’s, helder als vuurwerk; rode reuzen die op het punt van exploderen staan; witte dwergen, met een zwaartekracht honderdduizend maal sterker dan op aarde; en zwarte gaten, de mysterieuze graftombes van het heelal. En als de zon op aarde weer opkomt, zien we een ster in de kracht van zijn leven. 

In de tweedelige BBC-documentaire  Seven Ages of Starlight vertellen de makers van Planet Earth en Frozen Planet de verhalen achter die raadselachtige objecten. Vooraanstaande astronomen komen aan het woord, en door middel van de laatste computeranimatie kunnen de wonderen van het heelal tot in detail zichtbaar gemaakt worden. Seven Ages of Starlight ontrafelt de geheimen van het universum op een manier die je niet eerder zag.  

Verteller: Rupert Graves  
Duur: 90 minuten
DVD: adviesprijs EUR 14.99.-
Blu-ray: adviesprijs EUR 19.99.-

 

Overleven in een hel van sneeuw en ijs

The Colony

The ColonyGlobal warming? Was het maar waar. Nee, de aarde wordt in de nabije toekomst juist een ijskast. Wat dat voor gevolgen heeft toont The Colony, een spannende scifi-thriller met een angstwekkende toekomstvisie die Splendid Film vanaf 31 oktober uitbrengt op DVD en Blu-ray. Een nieuwe, ongekend felle ijstijd heeft de mensheid praktisch uitgewist. De schaarse overlevenden voeren in ondergrondse schuilplaatsen een dagelijkse strijd tegen honger, kou en uitputting.  

Als de leider van Colony 7, Briggs (Laurence Fishburne), het contact met een nabijgelegen nederzetting is kwijtgeraakt, gaat hij met twee vrijwilligers polshoogte nemen. Ze treffen er de sporen van een slachtpartij aan, maar niets levends. Tenminste, niets dat op menselijk leven lijkt….  Wat is er in hemelsnaam gebeurd in The Colony?

Regisseur Jeff Renfroe kreeg toestemming om The Colony op te nemen in een voormalig geheim vluchtleidingscentrum van het Amerikaanse leger. Het geeft de thriller een authenticiteit en beklemming die met studiosets niet te bereiken valt. De film mag zich verheugen in een ijzersterke cast vol grote namen uit het actiegenre zoals Laurence Fishburne (bekend uit o.a. The Matrix en eerder dit jaar ook te zien in Men of Steel), Bill Paxton (Twister, Haywire en 2 Guns) en Kevin Zegers (Dawn of the Dead, The Mortal Instruments: City of Bones).
The Colony een ijskoude aanrader in de traditie van The Thing en The Walking Dead.

Regie: Jeff Renfroe
Cast: Laurence Fishburne, Bill Paxton & Kevin Zegers

DVD: adviesprijs EUR 14.99.-
Blu-ray
: adviesprijs EUR 19.99.-
Extra’s: Behind the scenes

Splendid Film logo

Recente artikelen

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina