Samsung: Nieuwe flatscreens en video-DVD spelers

Rijswijk,  juli 2002 – Samsung breidt zijn reeks LCD-TFT monitoren met ingebouwde TV-tuner uit door de introductie van de SyncMaster 211MP en 241MP. Voor recreatieve computergebruikers, maar ook voor vrije beroepsbeoefenaars of andere professionals die nieuwsuitzendingen, sportuitslagen of koersontwikkelingen willen volgen tijdens het werken, bieden deze nieuwe LCD-TFT SyncMasters de ideale uitkomst. De monitoren kunnen namelijk TV-beelden in een resizable venster weergeven of heel makkelijk omschakelen tot full-screen TV-ontvangst. Samsung vergrootte zowel de horizontale als verticale kijkhoek van de 211MP en 241MP monitoren tot maar liefst 170°. En dat geeft een grote mate van vrijheid in het dagelijks gebruik. De SyncMasters 211MP en 241MP zijn nu verkrijgbaar in respectievelijk de kleuren zilver en blauwmetaal.

Samsung biedt met de 21 inch 211MP en 24 inch 241MP SyncMasters LCD-TFT monitoren een flexibele oplossing voor werken met de PC én TV-kijken. Dankzij de ingebouwde TV-tuner (geschikt voor kabelontvangst) kunnen gebruikers heel makkelijk switchen tussen PC en TV of tijdens het computergebruik bijvoorbeeld nieuwsuitzendingen, sportuitslagen of koersontwikkelingen volgen via een in grootte schaalbaar venster (picture-in-picture).
Voor recreatieve computergebruikers of vrije beroepsbeoefenaars met een thuiskantoor bieden de SyncMasters 211MP en 241MP dus ideale mogelijkheden. Maar ook in media- en redactie-omgevingen komen de TFT-monitoren uitstekend tot hun recht. Want naast gebruikelijke computerapplicaties, zoals tekstverwerking, office-pakketten, internet browsing en e-mail, worden ook TV-beelden in full-screen vlekkeloos weergegeven. Dankzij de SCART- en S-video aansluitingen kunnen de SyncMasters 211MP en 241MP behalve op DVD- of VCR-spelers eveneens op settop boxes, camcorders en audio-apparatuur worden aangesloten.

Prestaties
De prestaties van de monitor zijn wat verwacht mag worden van Samsung, die tenslotte marktleider is in de ontwikkeling van LCD-TFT panels. De kwaliteit van de 211MP en 241MP spreekt onder andere uit een snelle responstijd, royale lichtopbrengst van 250 cd/m2, maar ook uit het hoge contrast dat de kleuren levensecht maakt en een zowel horizontale als verticale kijkhoek van 170°. Dit laatste is vooral voor aangenaam televisiekijken belangrijk. Immers, wanneer is omgeschakeld naar full-screen TV-ontvangst hoeft de gebruiker zich niet recht voor de monitor te bevinden om van een optimaal kwaliteitsbeeld te genieten. Hij kan dat ontspannen vanuit zijn luie stoel doen, nagenoeg ongeacht waar die zich in de ruimte bevindt. Dit maakt de SyncMasters 211MP en 241MP juist zo geschikt voor gebruikers in wiens werkkamer een extra televisie een sta-in-de-weg zou zijn. Tot de overige extra functies behoren energiesparende technieken en slaapstand, automatische signaaloptimalisatie, automatische kanaalzoekfunctie, ingebouwde voedingsadapter en een digitale zoom waarmee het beeld tot 64 keer vergroot kan worden.

Elegante verschijning
De introductie van de Samsung SyncMaster 211MP en 241MP is een uitbreiding van de al bestaande SyncMaster 151MP en 171MP-lijn. De nieuwe modellen hebben een elegante en superslanke vorm gekregen met een inventieve monitorvoet die nauwelijks ruimte inneemt en het scherm makkelijk kantelbaar maakt. De twee vrijstaande, verticale speakers zorgen voor een expressief accent maar geven bij televisiekijken ook een hoogwaardiger geluidservaring. De 21 inch SyncMaster 211MP wordt geleverd in een zilveren uitvoering, terwijl de 24 inch SyncMaster 241MP een boeiende toevoeging aan elk interieur is dankzij zijn blauwmetalen glans. Beide monitoren zijn ‘wall mount’-voorbereid.

De SyncMasters 211MP en 241MP zijn vanaf juli leverbaar. De adviesverkoopprijs is respectievelijk € 3.999 en € 6.299 inclusief B.T.W.
 

Rijswijk,  juli 2002 – Samsung maakt de keuze tussen een DVD-speler en een videorecorder gemakkelijk. De film- en muziekliefhebber hoeft namelijk niet te kiezen. Hij kan met de DVD/VHS-speler van Samsung de nieuwste films in de hoogst mogelijke kwaliteit bekijken, wegdromen bij filmklassiekers op videoband en televisie-uitzendingen op tape opnemen. Samsung introduceert de twee nieuwe VHS/DVD-spelers SV-DVD3E en SV-DVD6E. Beide modellen spelen VHS-tapes en disks af, variërend van DVD’s, DVD-R’s, CD’s, CD-R’s en CD-RW’s tot MP3-bestanden. De apparaten volgen de SV-DVD1E op, die vorig jaar de prestigieuze EISA Award won. EISA riep de eerste DVD/VHS-speler van Samsung uit tot ‘VCR of the year’ vanwege het uitgekiende design, de superieure beeld- en geluidskwaliteit en de uitstekende prijs/kwaliteitverhouding.

De SV-DVD3E en SV-DVD6E, die qua uiterlijk en bedieningsgemak licht verschillen, beschikken over een digitale audio-uitgang voor het Digital Theatre System en het Dolby Digital System. Deze geluidstechnologieën zorgen samen met het Dolby Prologic Surround System voor een overrompelende sensatie. Dankzij de 24-bit audio Digital to Analog Converter worden digitale data omgezet naar analoge signalen die de televisie kan verwerken, terwijl de optical en coaxiale uitgangen ervoor zorgen dat er geen dataverlies plaatsvindt bij aansluiting op een versterker.

Met de Jog Shuttle-functie op de afstandbediening van de SV-DVD6E, is deze DVD/VHS-speler gemakkelijk te bedienen vanuit de luie stoel. Zo kan de filmliefhebber bijvoorbeeld op beelden inzoomen, scènes versneld of vertraagd bekijken of met Super Scan Play 128 maal zo snel door een film heenlopen. Met de functie Screen Fit kiest de speler automatisch voor die afmeting van het beeld, waarmee de maximale oppervlakte van het televisiescherm wordt benut.

De videorecorder van de SV-DVD3E en SV-DVD6E evenaart de kwaliteit van de huidige hifi videorecorders. Daarbij bevatten de spelers vier videokoppen en de functies High Speed Rewind, Show View en Program Delivery Control. Dit laatste zorgt ervoor dat de videorecorder op het juiste moment begint en eindigt met opnemen, ongeacht of de uitzending op tijd start.

De SV-DVD3E en SV-DVD6E zijn direct beschikbaar voor respectievelijk € 479 en € 549 inclusief B.T.W.

Specificaties SV-DVD3E & SV-DVD6E

DVD-sectie
• 96kHz/24Bit D/A Converter
• MP3 Decoder
• Digital Theatre System
• Dolby Prologic Surround
• Dobly Digital 5.1ch
• Virtual 3D Sound
• MPEG Audio

VHS-sectie
• VHS-recorder
• 4 videokoppen (SP/LP)
• 2 HiFi audiokoppen
• S-VHS Quasi Palyback
• Showview
• Program Delivery Control
• One Touch Recording

Bijgeleverde accessoires
• Afstandsbediening (met Jog Shuttle-functie op de SV-DVD6E)
• 2 AA-batterijen
• RF-kabel
• RCA-kabel

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina