Samen een film kijken? Mond houden!

Samen een film kijken? Mond houden!

Philips doet onderzoek naar voordelen en irritaties thuisbioscoop

Eindhoven, 13 juli 2015
– Zit je lekker klaar voor Jurassic World, trekt de bezoeker naast je net een zak cheese-onion chips open… Het is maar één van de nadelen die Nederlanders ervaren bij een bioscoopbezoek. Thuis een filmpje kijken, heeft volgens de meeste Nederlanders als grootste voordeel dat je de deur niet uit hoeft. Maar we willen wel dat mede-filmkijkers hun mond dicht houden tijdens het kijken.

Dit blijkt uit onderzoek van Philips onder ruim duizend Nederlanders. Ook het zelf kunnen plannen van een toiletbezoek is voor aardig wat Nederlanders een voordeel van de thuisbioscoop, 14% vindt het fijn de film te kunnen pauzeren op een zelf gewenst moment. En anders dan je misschien zou verwachten, is een meerderheid van hen man: 56% versus 44% vrouwen. 55-plussers hebben de sterkste blaas, zo blijkt: nog geen 10% vindt het nodig een film te kunnen pauzeren voor een gang naar de wc.

En wat te doen als een film in de bioscoopzaal niet is wat je er van tevoren van had verwacht? Opstaan en weglopen? Nog een voordeel van het thuiskijken, aldus één op de vijf Nederlanders: een film die niet bevalt, zet je gewoon uit. Onder 55-plussers ziet zelfs één op de drie dit als grootste voordeel.

Bioscoopervaring thuis
Om thuis toch ook een bioscoopervaring te creëren, schaffen veel Nederlanders een home cinema systeem aan. Voor een avondje film wil je tenslotte de bioscoopervaring in huis halen. De top 3 van belangrijkste eigenschappen bij het aanschaffen van een home cinema-oplossing ziet er als volgt uit:

1.    Goede prijs-kwaliteit verhouding
2.    Zo min mogelijk draden en stekkers
3.    Eenvoudige installatie

Voor vrouwen is vooral een eenvoudige installatie belangrijk (66%). Mannen hebben vooral behoefte aan een draadloze oplossing. Ook gewild onder de mannelijke filmliefhebbers: surround sound. Ruim 40% van de mannen vindt dit een absolute must, tegenover nog geen 30% van de vrouwen.

Irritaties op de bank

Als we dan thuis een lekker filmavondje plannen met vrienden, zijn er nog wel zaken om rekening mee te houden. Stil zijn tijdens de film is bijvoorbeeld een grote pre: 39% van de Nederlanders heeft er een enorme hekel aan als medekijkers door de film heen praten. En mocht de film je niet bevallen, laat dit dan vooral niet merken. Ruim 15% van de Nederlanders vindt het namelijk irritant als vrienden tijdens de film iets anders gaan doen.

infographic_thuisbioscoop

Recente artikelen

Laatste reacties

Michael Hamers  |  14-07-2015

Ik ook zo Claudio. Ik heb een Pathé Unlimited Gold kaart. De laatste maand komt er niet veel van, maar ik mag ook graag een filmpje kijken in de bios. Zeker de ...
Lees meer >

Claudio Santulli  |  14-07-2015

De laatste tijd ga ik toch weer wat vaker een film in de bioscoop kijken. Het is toch de beste manier om een film te ervaren. Het grote doek, niet je vinger op ...
Lees meer >

Dennis Oosterhuis  |  14-07-2015

Daarom ga ik dus nooit meer naar de bios. Zóveel dingen waar ik me aan erger als ik gewoon rustig wil genieten van de film. En ik vind een biosbezoekje al duur ...
Lees meer >

Pastichio Rocker  |  14-07-2015

Daarom wacht ik ook altijd voordat ik een popi film bezoek in de bios. Je zult namelijk altijd net zo'n stel achter of naast je hebben die hun mond niet kunnen ...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina