Rutger Hauer in nieuwe BBC First serie The Last Kingdom

Rutger Hauer in nieuwe BBC First serie The Last Kingdom

In première op zaterdagavond 7 november

In november gaat op BBC First de nieuwe dramaseries in première: The Last Kingdom

The Last Kingdom is een bewerking van de best verkochte boekenreeks van Bernard Cornwell (The Saxon Stories). De nieuwe historische dramaserie is gemaakt door de prijswinnende regisseurs van Downtown Abbey. The Last Kingdom is een episch verhaal over het ontstaan van een natie. Rutger Hauer, één van de grootste acteurs die ons land rijk is, vertolkt de rol van King Ravn, een ex-soldaat en voormalig Viking Koning.

Last Kingdom Screenshot

The Last Kingdom – in première met een dubbele aflevering op zaterdag 7 november om 22:00 uur

The Last KingdomIn het jaar 872, toen veel van de afzonderlijke koninkrijken wat we nu kennen als Engeland zich moesten overgeven aan de Vikingen, stond het koninkrijk Wessex er alleen voor onder de heerschappij van Alfred de Grote. Tegen deze turbulente achtergrond leeft de held, Uhtred. Hij is geboren als de zoon van een Saksische edelman, maar verweesd door Vikingen en ontvoerd en opgevoed als één van hen. Zijn loyaliteit wordt op de proef gesteld doordat hij gedwongen wordt om te kiezen tussen zijn geboorteland en zijn opvoeders. Is hij Saksisch of een Viking? Zoekend naar zijn geboorterecht komt Uhtred voor hete vuren te staan tussen beide partijen. Hij probeert bij te dragen aan het ontstaan van een nieuwe natie en de poging om het land van zijn voorouders te heroveren.

The Last Kingdom is een diepgaande serie vol heldendaden en epische veldslagen die thema’s als politiek, religie, oorlog, moed, liefde, loyaliteit en de universele zoektocht naar een identiteit omarmen. Historische figuren en gebeurtenissen worden gecombineerd met fictieve karakters. Het verhaal toont hoe een volk haar krachten bundelt om land te heroveren en een thuis op te bouwen onder het regime van één van de meest iconische koningen uit de geschiedenis

Bekijk de trailer:

Voor de liefhebbers van dramaseries op de zaterdag gaat op 21 november ook de vierdelige psychologische misdaadserie From Darkness in premièreDe serie volgt een ex-politieagente die het verleden achter zich probeert te laten, maar langzamerhand weer wordt geconfronteerd met haar duisternis.

In From Darkness vertolkt Anne-Marie Duff de rol van Claire Church, een voormalig agente die halverwege de jaren negentig de Greater Manchester Police (GMP) verlaat nadat het geweld haar te veel wordt.
Claire Church besloot om zich terug te trekken uit een wereld van vrouwenhaat en chauvinisme waar je klaarblijkelijk alleen succesvol bent als je je gedraagt en denkt als een man. Ze werd genegeerd op kantoor en stond op de tweede plaats in haar relatie met de getrouwde inspecteur. Claire besluit zich terug te trekken en vindt troost op de afgelegen westerse eilanden met haar nieuwe man Norrie en dochter Megan.
Op het moment dat vier lichamen van onderzoeken uit haar verleden worden opgegraven, valt ze terug in de wereld die ze langgeleden verliet. Claire is de enige die deze zaak kan oplossen. Vechtend tegen zichzelf, voelt ze een tweestrijd tussen een roeping die haar en de man waarvan ze ooit hield verbond. Maar kan ze zichzelf deze keer tegen de duisternis beschermen?

Wil je meer Britse dramaseries zien? BBC First gaat in november door met de volgende series:

  • Doctor Who Series 9 – dinsdag om 21:00 uur
  • New Tricks Series 12 – donderdag om 21:00 uur
  • Ordinary Lies – dinsdag om 21:45 uur

KPN is de introductiepartner voor BBC First in Nederland. BBC First is gratis beschikbaar op kanaal 23 voor iedereen met Interactieve TV van KPN.

BBC First Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina