Romanzo Criminale - Serie 1 vanaf 20 mei exclusief verkrijgbaar

Dutch Filmworks


Dutch Filmworks presenteert:

 

Een bloedspannende Italiaanse TV-serie.
Een must voor de liefhebbers van series als La Piovra en The Sopranos!

ROMANZO CRIMINALE – Serie 1

Rise and fall of a crime syndicate

Het waargebeurde verhaal van de beruchte Banda della Magliana die Rome tussen 1977 en 1992 onveilig maakte.
Gebaseerd op de bestseller van Giancarlo De Cataldo.

Maandenlang was heel Italië in de ban van de TV-serie ROMANZO CRIMINALE. Een meer dan bloedspannende serie gebaseerd op de bestseller van Giancarlo De Cataldo over de beruchte Banda della Magliana die tussen 1977 en 1992 uitgroeide tot de machtigste criminele organisatie in Rome.
Voor iedereen die films of TV-series als La Piovra of The Sopranos koestert is ROMANZO CRIMINALE een must. De kwaliteit van de serie is op alle fronten van een zeer hoog niveau. Het scenario zit ingenieus in elkaar, er wordt fantastisch geacteerd en de regie is meeslepend.
Bij ROMANZO CRIMINALE is als bonusmateriaal de film ALDO MORO – IL PRESIDENTE toegevoegd. De totale speelduur is ruim 13 uur op 8 DVD’s.

covers

Korte inhoud
Italië, 1977. Drie jonge Italiaanse criminelen staan aan de wieg van een van de machtigste en hardste misdaadorganisaties ooit. Drugshandel, ontvoeringen, terrorisme... Il Libanese (de Libanees), Il Dandi (de dandy) en Il Freddo (de kouwe) schrikken nergens voor terug en hebben maar één doel: heel Rome in hun macht krijgen.

Met in de hoofdrollen:

Francesco Montanari als Pietro “Il Libanese” Proietti
Vinicio Marchioni als Fabrizio “Il Freddo” Soleri
Alessandro Roja als Mario “Dandi” de Angelis
Marco Bocci als Commissario “Scialoja” Nicola
Daniela Virgilio als Cinzia “Patrizia” Vallesi

Regie: Stefano Sollima
Produktie: Riccardo Tozzi, Giovanni Stablini en Marco Chimenz

EXTRA’S
ALDO MORO – IL PRESIDENTE
Rome, 16 maart 1978. Nadat zijn vijf bodyguards zijn neergeschoten, wordt expremier Aldo Moro op klaarlichte dag ontvoerd door de communistische terreurgroep de Rode Brigade. Er was de staat veel aan gelegen om Aldo Moro levend terug te vinden. Zo werd de
bende van Magliana ingezet om tegen veel geld uit te zoeken waar de verblijfplaats van de ontvoerde Moro was. De - overigens volledig correcte – informatie werd echter door bepaalde politici moedwillig genegeerd en na 54 dagen werd zijn levenloze lichaam teruggevonden. Tot op de dag van vandaag speculeert men over wie verantwoordelijk was voor de dood van Moro. De Rode Brigades, de geheime
dienst of de maffia.
Met in de hoofdrol niemand minder dan Michele Placido, de ster van de maffiaserie La Piovra en regisseur van de gelauwerde speelfilm Romanzo Criminale.

Technische gegevens
8 DVD’s
Beeld: 16:9 anamorphic widescreen (1.78:1)
Geluid: Dolby Digital 5.1
Taal: Italiaans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Misdaad
Kijkwijzer: 16 jaar
Speelduur: 833 minuten (ruim 13 uur)

Consumentenadviesprijs: € 49,99

Vooralsnog is ROMANZO CRIMINALE vanaf 17 mei 2010 alleen nog exclusief verkrijgbaar via de lezersaanbieding van NRC Handelsblad, bij de HOKSHOP en ECI. Later dit jaar is deze 8 DVD misdaadserie ook overal elders verkrijgbaar.

 

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina