Remain In Light releases op DVD en Blu-ray Disc in oktober

Remain In Light presenteert in oktober:

HELLIONS

Vanaf 13 oktober op DVD

Hellions DVDHalloween-nacht in Waterford, de pompoenhoofdstad van de wereld. Net ontdekt dat ze zwanger is, ergert de 17-jarige Dora zich aan de eindeloze stroom van snoepzoekende kinderen die komen aankloppen. Maar dat is nog maar het begin. Onder de nachtelijke bezoekers verschuilen zich immers demonische wezens, de ‘Hellions’, die ook bij haar deur blijven stilstaan. Niet voor een trick-or-treat maar om de nietsvermoedende Dora in haar eigen huis te belegeren. Wanneer haar vriend te laat is om haar op te halen, staat Dora er helemaal alleen voor om de kwaadaardige creaturen te bevechten.

Regie: Bruce McDonald
Cast
:  Chloe Rose, Robert Patrick, Rossif Sutherland

Land: Canada, 2015
Genre: Horror, Thriller

 

DEMONIC 

Vanaf 13 oktober op DVD

Demonic DVDDetective Mark Lewis en psychollog Elizabeth Klein zijn belast met het onderzoek naar de dood van vijf studenten. De studenten werden op brute wijze vermoord in een verlaten huis. Eén van de overlevenden, vertelt dat de studenten amateur spokenjagers waren, op zoek naar paranormale activiteit en fenomenen in het verlaten huis. 

Regie: Will Canon
Cast: Maria Bello, Frank Grillo, Cody Horn

Land: VS 2014/Verenigd Koninkrijk, 2015
Genre: Horror, Thriller

 

SELECTED SHORTS

Vanaf 13 oktober op DVD & Blu-ray Disc

Selected Shorts DVDDe Vlaamse kortfilms waren ook het afgelopen jaar weer van een ongezien hoog niveau waardoor deze Selected Shorts niet mag ontbreken in de collectie van iedere filmliefhebber. Selected Shorts (editie 19) selecteerde 11 titels die in binnen- en buitenland hoge toppen scheerden en die getuigen van het grote talent in de Vlaamse filmwereld.

Kortfilms:
- De Smet - Wim Geudens & Thomas Baerten
- Perdition Country - Raphaël Crombez
- August - Jeroen Perceval
- De Vijver - Jeroen Dumoulein
- L'infini - Lukas Dhont
- Le Pli dans l'Espace -  Ann-Julie Vervaeke
- Cadet - Kevin Meul
- Aller-Retour - Mikael Beddeleem
- In de Naam van de Kater - Thijs De Block
- Wien For Life - Alidor Dolfing
- Billy the Bully - Wannes Destoop 

Regie: 11 regisseurs
Cast: Tom Audenaert, Stefaan Degand, Sven De Ridder, Flor Decleir, Wim Willaert, Thomas Ryckewaert, Mieke Dobbels, Jan Hammenecker, Jeroen Perceval, Barbara Sarafian en vele anderen.

Land: België 2015
Genre: Diverse

 

X + Y

Vanaf 20 oktober op DVD

X + Y DVDDe licht autistische tiener Nathan trekt zich na de plotselinge dood van zijn vader terug in zijn eigen wereldje. Anderen houdt hij op afstand, zelfs zijn moeder Julie. Met liefde en genegenheid kan hij niet overweg, het enige dat hij begrijpt is wiskunde. Zijn leraar, Mr. Humphreys, ontdekt Nathans talent voor cijfers en bezorgt hem een plek in de Britse ploeg voor de Internationale Wiskunde Olympiade. Als lid van een team, dat ook nog eens een grote kans heeft de Olympiade te winnen, lijkt Nathans leven voorgoed te veranderen. Maar bij de training in Taiwan komt hij voor nieuwe uitdagingen te staan, vooral na zijn ontmoeting met de aantrekkelijke Zhang Mei, een van de Taiwanese tegenstanders.

Regie: Morgan Matthews
Cast:Asa Butterfield, Rafe Spall, Sally Hawkins, Eddie Marsan.

Land: Verenigd Koninkrijk, 2014
Genre: Drama, Komedie

 

PAPA OU MAMAN 

Vanaf 20 oktober op DVD

Papa Ou Maman DVDFlorence en Vincent Leroy lijken het ideale echtpaar. Ze hebben succesvolle carrières, drie kinderen en een schijnbaar perfect huwelijk. Maar achter deze façade schuilt een uitgeblust stel dat al jaren op elkaar is uitgekeken. Wanneer Florence en Vincent tegelijkertijd een droombaan in het buitenland krijgen aangeboden, wordt hun relatie van het ene op het andere moment een nachtmerrie. De handschoenen gaan uit, de exen verklaren elkaar de oorlog en doen er alles aan om vooral niet de voogdij over de kinderen te krijgen.

Regie: Martin Bourboulon
Cast: Laurent Lafitte, Marina Foïs, Alexandre Desrousseaux.

Land: Frankrijk, België 2015
Genre: Komedie

 

ILO ILO

Vanaf 20 oktober op DVD

Ilo Ilo DVDSingapore, eind jaren ’90. ILO ILO is een kroniek van de relatie tussen de familie Lim en de nieuwe au-pair Teresa. Zoals zoveel jonge Filipijnse vrouwen, is ze op zoek naar een beter leven in de stad. Het is 1997 en de financiële crisis begint zich ook in Azië aan te kondigen.
De aanwezigheid van de au-pair verslechtert aanvankelijk de al gespannen verhoudingen in het gezin. Jia Le, de jonge en problematische zoon, brengt Teresa in de problemen wanneer ze door toedoen van de jongen beschuldigd wordt van diefstal. De vader wordt ontslagen, maar durft dit niet te vertellen aan zijn vrouw en brengt zijn tijd rokend op een trap door.
De jongen en Teresa krijgen echter een steeds sterkere band en ze wordt al snel onmisbaar in het gezin. Moeder volgt deze ontwikkeling met argus-ogen en een groeiende jaloezie.

Regie: Antony Cheb
Cast: Yann Yann Yeo, Tian Wen Chen, Angeli Bayani.

Land: Singapore, Japan, Frankrijk 2015
Genre: Drama

 

RESISTANCE 

Vanaf 27 oktober op DVD

Resistance DVD1944, D-Day. Kort nadat de invasie van de geallieerden mislukt, kunnen de Duitse strijdkrachten een groot deel van Groot-Brittannië bezetten. In een afgelegen dorpje te Wales schrikt de 26-jarige Sarah Lewis als op een ochtend haar man, net als vele andere mannen in het dorp, plots verdwenen blijkt te zijn. Hopend op de steun van een Duitse patrouille wachten de vrouwen wanhopig op nieuws. Maar wanneer commandant Albert gevoelens krijgt voor Sarah, komt zij stilaan de echte reden van hun missie te weten...

Regie: Amit Gupta
Cast: Michael Sheen, Andrea Riseborough, Tom Wlaschiha.

Land: Verenigd Koninkrijk, 2014
Genre: Thriller, Oorlog

 

GARDENIA 

Vanaf 27 oktober op DVD

Gardenia DVDIn 2010 vroeg de Belgische choreograaf Alain Platel aan enkele travestieten op leeftijd om voor een laatste keer in de spotlights te treden voor de glamoureuze voorstelling 'Gardenia'. Het werd een beslissing die hun leven ingrijpend zou veranderen. Na 2 jaar touren keert het gezelschap terug naar Gent voor een laatste voorstelling voor het thuispubliek. Hoe heeft 'Gardenia' hun leven veranderd en hoe ziet dat leven eruit ‘na Gardenia’? Een prachtig in beeld gebracht portret over moedige voorvechters van seksuele vrijheid en een nieuwe adem op latere leeftijd.

Regie: Thomas Wallner
Cast: Gerrit Becker, Richard Dierick, Vanessa Van Durme.

Land: Duitsland, België, 2014
Genre: Documentaire

 

Reeds verschenen in oktober:

ST. VINCENT (DVD) - Theodore Melfi
THE DARK HORSE (DVD) - James Napier Robertson

Remain In Light logo

 

Recente artikelen

Laatste reacties

WaymannDirector  |  09-10-2015

Die selected shorts komt er wel in. Staan er paar mooie kortfilms op. Ook leuk is dat er blu-ray bijzit.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina