Release overzicht Video Film Express voor mei 2008

 

Releaseoverzicht VideoFilm Express mei 2008

 

Bloedbroeders (release 27 mei 2008)
Gebaseerd op de Baarnse moordzaak

Een zwoele zomer in de vroege jaren zestig. De 16-jarige Simon wil graag in de smaak vallen bij de steenrijke broertjes Arnout en Victor van Riebeeck. Op het kapitale landgoed waar de broers wonen, brengen de jongens de tijd door met tennissen en plaatjes draaien en dansen ze met Arnouts mooie vriendin Frederique. Op de zolder van de enorme villa houden ze ondertussen hun maatje Ronnie verborgen, een kleine crimineel die op de vlucht is voor de politie. Zonder dat ouders of personeel ook maar iets doorhebben houdt hij zich daar schuil. Aanvankelijk vinden de jongens het allemaal wel grappig, tot Ronnie een last wordt en hij hen zelfs chanteert. Ze durven hem alleen niet meer op straat te zetten...

 


Tom Clancy: Netforce (release 27 mei 2008)

Informatie betekent macht! Vanuit deze gedachte barst in 2005 de strijd om de absolute heerschappij over het internet in alle hevigheid los. Alex Michaels is de topman van Netforce, een speciale FBI-eenheid die het internet beschermt tegen de misdaad. Michaels heeft de plaats ingenomen van zijn chef en beste vriend die vermoord is door één van de strijdende partijen. Als top-secret informatie in handen dreigt te vallen van de maffia en neo-nazi’s, weet Michaels dat zijn team voor een onmogelijke opgave staat. Met de moed der wanhoop zet hij alle wapens in - elektronisch en fysiek - die er te vinden zijn.

 


As You Like It (release 27 mei 2008)

Rosalind, de dochter van een verbannen hertog, wordt verliefd op Orlando, de zoon van één
van haar vaders hovelingen. Als Orlando volhardt in haar te negeren, besluit Rosalind dat de beste manier om bij hem in de buurt te komen is door zichzelf voor te doen als een jongen. Haar bedrog werkt echter te goed en Orlando is liever in het gezelschap van de ‘jongen’ dan van haar. Dit dwingt Rosalind tot het verzinnen van een list.
Voor zijn rol van Jacques won Kevin Kline de prestigieuze Screen Actors Guild Award voor beste acteur.

 

 


For My Baby (release 27 mei 2008)

For My Baby is de controversiële film waarmee regisseur Rudolf van den Berg (De Avonden) in 1997 een Gouden Kalf won voor ‘Beste Regisseur’. Daniel Orgelbrand is een Weense stand-up comedian die zich maar niet kan losmaken van de schaduw over zijn verleden. Met zijn familie kwam hij tijdens de oorlog terecht in een concentratiekamp waarbij zijn zusje Hannah om het
leven kwam. Daniels schuldgevoel gaat zo ver dat hij voor zijn in verdriet weggezonken moeder de identiteit van Hannah aanneemt. Wanneer een nieuwe liefde in zijn leven komt, beseft Daniel dat hij Hannah kwijt moet zien te raken.


The Art of Football (release 27 mei 2008)

Op geheel eigen wijze strompelt John Cleese door de hectische wereld van het
voetbalspel aan de hand van het officieuze voetbalalfabet... “The Art of Football” is dé aftrap voor het EK 2008. Wereldberoemde spelers als Pelé, Kaká en Ruud van Nistelrooij geven, samen met prominenten als Dennis Hopper en Henry Kissinger een onconventionele kijk op het voetbalspel.


Heavy Metal: Louder than life (2-disc, release 27 mei 2008)

Metal is een nog steeds groeiend fenomeen binnen de popcultuur. Bands als Led Zeppelin, Black Sabbath, Deep Purple en Iron Maiden loodsten het genre door de jaren 70 en 80. De media verklaren Metal vele malen voor dood, maar bands als Metallica en Pantera bewijzen in de jaren 90 het tegendeel. Mastodon en Shadow Falls zorgen ervoor dat er ook in de 21e eeuw nog stevig geheadbanged kan worden! Regisseur Dick Carruthers (Led Zeppelin) en producer Jim Parsons (MTV Headbanger’s Ball) ontrafelen in deze uitgebreide documentaire de geschiedenis van de muziek, de mythes en de successen. Heavy Metal: Louder than Life is een film voor zowel de beginnende als de hardcore Metalhead, met live optredens, archiefmateriaal en een soundtrack van 30 jaar Metal.


Punk: Attitude (2-disc, release 27 mei 2008)

Midden jaren 70 ontstond er een muzikale revolutie in de straten van New York en London. In zeer korte tijd wist Punkrock zich een plaats in de muziekgeschiedenis te verwerven. Het had een enorme impact op de jeugdcultuur in de jaren die daarop volgden. Punk herdefinieerde de populaire muziek en mode en was een schrik voor de gevestigde orde met een onafhankelijke
do-it-yourself houding. Punk inspireerde een hele generatie filmregisseurs, dichters, fotografen, mode ontwerpers en grafische artiesten. PUNK:ATTITUDE geeft een origineel beeld van deze roerige periode. Met een cast van historische en moderne spelers uit de scene geeft de film een beeld dat dieper gaat dan alleen de muziek, de mode, de hype....

 


Terugkeer van de Dansleraar (release 27 mei 2008)

Stefan Lindman, een 37-jarige politie-inspecteur, gaat na de dood van zijn vader op zoek naar zijn gepensioneerde ex-collega en mentor, Herbert Molin. Hij reist af naar het Noord-Zweedse plaatsje Härjedalen. Bij aankomst blijkt Molin in zijn afgelegen boerderij op een brutale manier vermoord te zijn. Stefan besluit op eigen houtje de moord te onderzoeken. Hoewel hij er officieel niets te zoeken heeft, tolereert de lokale politie zijn aanwezigheid. Op de plaats van de moord worden bloederige sporen aangetroffen. Het blijken de basispassen van de tango te zijn. Maar er is nog meer vreemds aan de hand. Stefan vindt het verborgen dagboek van Molin waaruit blijkt dat hij een Nazi verleden heeft.

 


Van Veeteren - Carambole (release 27 mei 2008)

Na een geheime ontmoeting met zijn geliefde, doodt een man een jongen in een hit & run. Iemand heeft hem zien vluchten. De chantage die volgt, vraagt nog meer slachtoffers waaronder Erich, de zoon van Van Veeteren. Van Veeteren wil de zaak zelf oplossen maar zet hierdoor zijn relatie met Münster en Moreno onder zware druk. Van Veeteren heeft het moeilijk om de ware aard van zijn zoon te accepteren. Hij gebruikt zichzelf als lokaas om de moordenaar te grijpen.


Wallander - Bloedbanden (release 27 mei 2008)

Een dode vrouw wordt samen met een verdachte met een duidelijk motief aangetroffen. Linda, de dochter van Kurt Wallander, kent de verdachte en twijfelt aan zijn schuld. Stefan, Linda’s vriendje en collega, is echter zeker van diens schuld en samen met de steun van Kurt onderzoekt hij nauwgezet de achtergrond van de man, met alle gevolgen vandien. Om haar overtuiging te bewijzen, probeert Linda de zaak in haar eentje op te lossen. Zou de vrouw haar passie voor schaken de sleutel tot de oplossing van het mysterie kunnen zijn?

 

 


Wallander - De Kasteelruïnes (release 27 mei 2008)

Een bulldozer dendert een zandwegje af en belandt op het strand. De bestuurder is dood en de cabine stinkt naar gin. Ondanks de man een alcoholicus was, toont de autopsie aan dat de man nuchter was op het ogenblik van het ongeluk. Kurt, Linda en Stefan stellen een onderzoek in en pluizen de achtergrond van de man uit. Ze komen terecht in een vervallen kasteel waar ze onder de grond een aanwijzing vinden die van belang is voor het onderzoek. Het team werkt uitstekend samen maar onder de oppervlakte blijft iets onuitgesproken wat gerechtigheid zou kunnen dwarsbomen.

Recente artikelen

Laatste reacties

SuperDre  |  06-05-2008

De url (bron) www.vfe.nl is niet correct, en moet zijn http://videofilm.expr.nl/vfe/ Trouwens ben benieuwd wanneer zij eindelijk met bluray releases gaan kome...
Lees meer >

SuperDre  |  02-05-2008

Niet alleen netforce (wat trouwens een erg leuke miniserie is) is een re-release, maar die van die dansleraar ook (want ik heb em al heel lang liggen, welliswaa...
Lees meer >

Hakker  |  30-04-2008

Netforce is trouwens een re-release
Lees meer >

Quido  |  30-04-2008

@mods: Naast de tekst van Bloedbroeders staat de verkeerde afbeelding ;) Bloedbroeders en For my Baby dit keer, helaas (weer) geen extra's.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina