Release overzicht Video Film Express september 2008

Release overzicht Video Film Express September 2008

Skin
(release 23 september 2008)

Nederland, 1979. De 16-jarige Frankie Epstein woont in een arbeiderswijk temidden van havenbedrijven. Samen met zijn moeder Anna lijdt hij onder de zwaarmoedigheid van zijn getraumatiseerde joodse vader Simon, die het concentratiekamp in de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd. Anna weet het gezin bijeen te houden, maar wanneer zij plotseling sterft, komt de gespannen verhouding tussen vader en zoon op scherp te staan. Frankie raakt zichzelf meer en meer kwijt. Wanneer hij ruzie krijgt met zijn beste (Surinaamse) vriend, zoekt hij afleiding bij een groep skinheads met Nazi-sympathieën. De skins nemen hem op in hun groep, maar wanneer Frankie tijdens een nachtelijk gevecht een Molukse jongen neersteekt, neemt zijn leven een dramatische wending.

Als extra op de dvd zijn opgenomen een documentaire over Nico Bodemeijer, op wiens verhaal Skin is gebaseerd, én de korte film RAAK, waarmee regisseur Hanro Smitsman een Gouden Beer won op het filmfestival van Berlijn.
De officiële presentatie van de dvd van Skin zal plaatsvinden tijdens het Nederlands Film Festival.


The Merchant of Venice
(release 30 september 2008)

De jonge edelman Bassanio leent via zijn vriend Antonio geld om indruk te kunnen maken op zijn droomvrouw Portia. Antonio sluit hiervoor een lening af bij de Joodse geldschieter Shylock (Laurence Olivier). Maar deze heeft nog een appeltje te schillen met de koopman, en hij laat een bijzondere clausule in het contract opnemen. Wanneer Antonio op de afgesproken datum het bedrag niet kan overleggen, mag Shylock volgens het contract een pond vlees uit zijn lichaam snijden. Antonio krijgt hulp van Bassanio en Portia en hij biedt zelfs het dubbele bedrag om zichzelf vrij te kopen, maar
Shylock wil van geen wijken weten.

Met 11-voudig Oscargenomineerde Laurence Olivier in de rol van Shylock.


Krummel

Krummel- Milo de Bidsprinkhaan
(release 30 september 2008)

Van de makers van de succesvolle Krummel-serie komt een nieuw avontuur over het belang van bidden. Als een grote storm Milo’s snackbar verwoest, is hij radeloos. Hij zou God graag om raad vragen, maar hij weet niet hoe. Uiteindelijk leert Milo bidden, en zo komt hij er achter dat God hem al die tijd al hielp. Ironisch genoeg leert hij dat alle middelen die hij gebruikt had om Gods aandacht te trekken juist die dingen zijn die hij nodig had om zijn snackbar opnieuw op te bouwen. De tuin leert hem altijd te vertrouwen op God na het bidden, en dat het antwoord van God zich in verschillende vormen kan aandienen.

Krummel - Flo, de liegende Vlieg
(release 30 september 2008)

Flo de vlieg houdt ervan om haar vriendjes voor de gek te houden. Ze verzint sterke verhalen en zuigt grote avonturen uit haar duim. Maar door al die leugentjes weten haar vrienden niet meer wanneer ze de waarheid spreekt. Ze kunnen haar niet meer vertrouwen.
Op een dag worden de Bietors ontvoerd. Als Flo dit aan haar
vrienden vertelt, gelooft niemand haar verhaal, zelfs Krummel niet... Hoe kan Flo ervoor zorgen dat de dieren haar weer vertrouwen? Flo, de liegende vlieg is een inspirerend en kleurrijk verhaal over vertrouwen en eerlijk zijn.

Krummel - Billy en de Brombijen
(release 30 september 2008)

Van de makers van de succesvolle Krummel-serie komt een nieuw avontuur over het belang van goed gedrag. De insecten in de tuin besluiten om Billy te helpen om zijn ongemanierde neefje en nichtje een lesje te leren, door ze te laten zien hoe onplezierig je leven kan worden als iedereen zich gedraagt zoals zij. Na een aantal aanvaringen met zich misdragende insecten ontdekken ze hoe gevaarlijk, vervelend, en vies dingen kunnen worden als je niet opruimt, je geen goede tafelmanieren beheerst of niet genoeg slaapt. Hierna besluiten ze te gaan oefenen in goede manieren.


Kuifje Box
(release 30 september 2008)

Kuifje is de legendarische en wereldberoemde stripfiguur die in 1929 werd geschapen door tekenaar Hergé. In de jaren zestig verschenen er twee echte speelfilms over Kuifje: Het Geheim van het Gulden Vlies en De Blauwe Sinaasappels. Deze worden nu, aan de vooravond van de tachtigste verjaardag van Kuifje, voor het eerst op dvd uitgebracht. In Kuifje en het Geheim van het Gulden Vlies schieten Kuifje en Bobby hun vriend Kapitein Haddock te hulp die een mysterieus schip heeft geërfd. In Kuifje en de Blauwe Sinaasappels staan Kuifje en Bobby voor een mysterie als de nieuwe vrucht wordt gestolen.

Nederlands en Frans gesproken versies.
In 2009 komt Steven Spielberg met een remake van Kuifje en het Geheim van het Gulden Vlies.


Tales of the Unexpected Seizoen 2
(release 30 september 2008)

Tales Of The Unexpected is één van de meest succesvolle TV series van de Nederlandse Televisie. Er zijn tal van beroemheden te zien in de verhalen zoals Timothy West, Sir John Gielgud, Derek Jacobi, Janet Leigh, Joan Collins, Peter Cushing, Christopher Lee en Telly Savalas. Fans van het legendarische Tales of the Unexpected kunnen hun hart ophalen aan deze verzameling bizarre, enge en macabere verhalen van Roald Dahl. Verhalen over moord, bedrog en raadsels, vol zwarte humor en altijd met het venijn in de staart.

Deze box van seizoen 2 bevat 12 nieuwe afleveringen.


Feyenoord - het legioen
(release 30 september 2008)

Feyenoord is beroemd om zijn successen, om zijn stadion maar vooral om zijn supporters. Daarom staat het Legioen centraal op deze DVD. Waarom speelt Feyenoord zo’n prominente rol in de levens van zo veel mensen? Welke magnetische werking gaat er uit van het grote stadion aan de Maas? En wat is dat eigenlijk precies: het Feyenoord gevoel? Op deze DVD proberen supporters van verschillende pluimage antwoord te geven op die vragen. Het resultaat is een serie portretten van mannen en vrouwen met verschillende leeftijden, achtergronden en levensstijlen, maar met één grote gezamelijke passie: de onpeilbare liefde voor Feyenoord. Openhartig praten ze over de hoogte- en dieptepunten in hun supportersbestaan, over de vreugde maar ook over de pijn die hun club kan veroorzaken en over de grote aantrekkingskracht van de enige echte volksclub van Nederland: Feyenoord.

Deel 7 uit de dvd-serie ter ere van het 100-jarig bestaan van Feyenoord.


Oggy & de Kakkerlakken
(release 30 september 2008)

Oggy is een wat vadsige kat die houdt van een rustig leven, televisie kijken en naar muziek luisteren. Hij doet geen vlieg kwaad. Wanneer Joey, Marky en Dee Dee, drie plagerige kakkerlakken, bij hem intrekken, verandert zijn leven in een hel. Samen met zijn neef, Jack een zelfingenomen kater, is hij het lievelingsslachtoffer van deze kwelgeesten.

Joey, Marky en Dee Dee zijn hoogst intelligente wezens met een door en door slecht karakter. Ze doen er alles aan om het leven van Oggy en Jack zuur te maken en gunnen ze geen moment van rust. Maar Oggy en Jack zinnen op wraak en uiteindelijk komt alles goed... Tot de volgende aanval van de 3 kakkerlakken.

Gekke bekken, grappige geluiden, sluwe listen en snelle achtervolgingsscènes. Oggy en de Kakkerlakken is een stoute tekenfilmreeks in de traditie van Tom & Jerry en Tex Avery.


Montalbano Volume 2
(release 30 september 2008)

De koppige en melancholische commissaris Montalbano is een vrijgezel van veertig met een passie voor de verrukkelijke Siciliaanse keuken. In de grote traditie van detectives zoals Maigret en Martin Beck heeft ook hij eigenzinnige onderzoeksmethodes. Op Sicilië zijn politieke afrekeningen, maffiapraktijken, verhitte discussies, moord en lekker eten, vaste waarden in het speurwerk van detective Montalbano.

Deze box bevat 4 afleveringen: A trip to Tindari, The Artist’s Touch, The Goldfinch and the Cat en The Sense of Touch.


Stellet Licht
(release 30 september 2008)

Johan, lid van de Mennonietische gemeenschap ergens in Mexico, is getrouwd met Esther maar werd, tegen de wetten van God en zijn volk in, verliefd op Marianne, iets wat hij meteen opbiecht aan zijn vrouw. Hij staat voor een dilemma en weet niet wat te doen: moet hij de vrouw van wie hij zoveel hield verraden of zijn ware geliefde offeren? Hij praat er over met zijn beste vriend, en zijn vader, maar die kunnen geen soelaas bieden.

Carlos Reygadas’ adembenemende widescreen camerawerk, het aangehouden ritme en zijn niet-professionele acteurs, die een vreemde taal spreken waarin je Fries, Duits en Nederlands herkent, zorgen voor een onvergetelijke filmervaring, die ingezet wordt door een adembenemende 6 minuten durende openingsscene van een zonsopgang.

Winnaar van de Jury-prijs op het filmfestivan van Cannes.


Import Export
(release 30 september 2008)

Wat doet een jongeman die plotseling wordt ontslagen? Hoe kan een jonge vrouw, zonder opleiding en met een kind, zich een betere positie in de wereld verwerven? Deze ogenschijnlijk eenvoudige vragen liggen aan de grondslag van IMPORT EXPORT. IMPORT De Oekraïense Olga droomt van een beter leven in het Westen en zoekt haar heil in Wenen. Ze belandt als schoonmaakster in een verpleegtehuis voor dementerende bejaarden. EXPORT Na zijn ontslag als beveiligingsbeambte trekt de Weense Pauli met zijn stiefvader door Oost-Europa en de Oekraïne om afgedankte gokkasten te verpatsen. Zijn stiefvader gaat zich te buiten aan alcohol en ontluisterende seks met goedkope prostituees en het zakelijk succes blijft uit. Pauli en Olga geven echter niet op, hoe hard hun nieuwe bestaan ook is.


Le Fils de l’epicier
(release 30 september 2008)

Tijdens de zomer besluit Antoine de stad te verlaten om naar zijn geboortedorp terug te keren.Zijn vader is opgenomen in het ziekenhuis en zijn moeder heeft hulp nodig in hun kruidenierszaak. Een beetje tegen zijn zin neemt Antoine de dagelijkse ronde met de marktwagen over. Al snel komt hij in aanvaring met de lokale inwoners. Gelukkig vergezeld Claire hem, een jonge dame die het vertrouwen van de klanten weet te winnen. Maar wanneer Antoine’s vader terugkeert lopen de zaken niet meer zo gesmeerd.

Het charmante duo Nicolas Cazalé en Clotilde Hesme maken van
Le Fils de l’épicier een verfrissende zomerse komedie.

Recente artikelen

Laatste reacties

Gandalf the funny  |  02-09-2008

Kuifje lijkt me wel geinig. Zoiets als de oude films van Dik trom en Sjors en Sjimmie.... Jeugdsentiment dus (ook al ben ik pas 28)... Oggy is leuk om te zie...
Lees meer >

Dennis Kuijper  |  02-09-2008

Kuifje wil ik misschien wel, Import Export en Le Fils de l’epicier misschien is een keertje bekijken.
Lees meer >

Herman ter Lingen  |  02-09-2008

Kuifje box : Leuk. Tales of the Unexpected: fraaie serie, waarvan ik al wat UK afleveringen heb. Jammer dat ik tot nu toe nergens heb kunnen lezen welke afle...
Lees meer >

Hugo R  |  02-09-2008

Wellicht Stellet licht een keer.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina