Rechtszaak dreigt rond productie dual disc

De dual disc, een cd-schijfje dat aan de ene kant een muziek-cd is en aan de andere kant een dvd, wordt op dit moment ontwikkeld door Sony en Warner Music. Dierks Group beschuldigt Warner Music nu van contractbreuk en schending van patenten, meldt de Financial Times.

Dierks Group is de uitvinder van de dual disc. Directeur Dieter Dierks dreigt nu met een rechtszaak vanwege de voorgenomen productie van dual discs door Sony en Warner Music. Warner moet Dierks in dat geval rechten betalen voor het gebruik van bepaalde patenten, vindt Dierks.

Volgens deskundigen geldt het patent voor DVD Plus van Dierks Group echter niet in de Verenigde Staten. Warner is van mening dat het gebruik van de technologie vrij is zolang het DVD Plus-logo gebruikt wordt.

Koppelen
Sony en Warner Music proberen met de productie van de dual disc de terugzakkende muziekverkoop op te vangen door de cd te koppelen met een dvd. De eerste dual discs van Sony en Warner Music zouden volgend jaar in de VS op de markt moeten verschijnen.
Vorige week werd bekend dat de grote platenmaatschappijen Universal (Vivendi), EMI en BMG de voorgenomen productie van de dual disc door Sony en Warner ondersteunen.

Recente artikelen

Laatste reacties

Lesley  |  30-09-2003

Ik vind het bijzonder vervelend die extra lagen. Er zitten altijd vingers op en het is moeilijk te zien welke film er op het schijfje staat. Ik wou dit punt ...
Lees meer >

Gerben van der Leun  |  30-09-2003

Ik vind het bijzonder vervelend die extra lagen. Er zitten altijd vingers op en het is moeilijk te zien welke film er op het schijfje staat.
Lees meer >

Koffie  |  30-09-2003

Zal wel weer aan mij liggen, maar hoe krijgt iemand het in vredesnaam voor elkaar om een patent te krijgen op 2 op elkaar geplakte schijven (simpel gezien). ...
Lees meer >

kruspe  |  30-09-2003

dat is toch helemaal niet nieuw? ik heb The Blair Witch Project 2 op regio 1,en die heeft het ook...maar das toch alweer een paar jaar geleden dat die is uitge...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina