Projecta: Diverse projectieschermen aangekondigd

Projecta introduceert een betaalbaar kwaliteitsscherm dat zich makkelijk laat installeren voor Home Cinema gebruik

Bioscoopkwaliteit thuis is nu voor iedereen bereikbaar

Weert, 27 januari 2005- Projecta, wereldleider op het gebied van de ontwikkeling, productie en verkoop van projectieschermen voor zowel de professionele als de Home Cinema markt, presenteert het nieuwe MovieBoard projectiescherm, speciaal ontworpen voor de groeiende Home Cinema markt. Dit volledig strak matwit projectiescherm, bevestigd aan een lichte maar sterke plaat, geeft een kristalhelder beeld en natuurlijke kleuren vanuit alle zichthoeken. Een zwart aluminium frame voorkomt hinderlijke reflectie en verhoogt de helderheid van het beeld. Het MovieBoard heeft een strak, aantrekkelijk design en ziet er fantastisch uit in elk interieur. Montage na aanschaf is niet nodig.

Het MovieBoard is een lichtgewicht projectiescherm klaar voor gebruik. Er zijn maar twee schroeven nodig om het aan de wand te bevestigen. Zo kunt u thuis meteen genieten van uw MovieBoard. Een ideale oplossing voor iedereen die graag een professionele beeldkwaliteit heeft voor zijn Home Cinema. Voordeel is ook dat het scherm niet handmatig of elektrisch opgerold hoeft te worden na gebruik. Het scherm is verkrijgbaar in video- en breedbeeldverhoudingen, respectievelijk 4:3 en 16:9. De 4:3 versies zijn verkrijgbaar in 99x129 cm (zichtbereik 90x120) en 129x169cm (zichtbereik 120x160). De 16:9 versie is verkrijgbaar in de afmetingen 77x129cm (zichtbereik 68x120) en 98x168cm (zichtbereik 90x160). Het MovieBoard is nu verkrijgbaar, wordt compleet met bevestigingsmaterialen geleverd en kost ca € 200,-.

Een koploperspositie in Home Cinema

“Home Cinema eigenaren en professionele sprekers investeren veel tijd en geld in de selectie van het best mogelijke materiaal,” zegt Peter de Kroon, Managing Director van Projecta. “Mensen hebben veel geld over voor een perfecte presentatie of voor de inrichting van hun Home Cinema. Jammer genoeg hebben al deze inspanningen niet het gewenste effect als er geprojecteerd wordt op een ongeschikt oppervlak. De beeldkwaliteit wordt immers grotendeels bepaald door de kwaliteit van het scherm waarop het beeld wordt geprojecteerd.”

Het MovieBoard zal Projecta’s koploperspositie in Home Cinema toepassingen verder consolideren. Het bedrijf biedt nu oplossingen voor elk type gebruiker en Home Cinema situatie. Verleden jaar introduceerde Projecta een speciaal ontworpen doeksoort voor de Home Cinema en het revolutionaire VariVision electrol Home Cinema scherm, waarmee het grootst mogelijke beeld met de hoogst mogelijke kwaliteit geboden wordt tegen een aantrekkelijke prijs. Projecta\'s expertise en koploperspositie in Home Cinema worden verder nog aangetoond door haar online ‘Screen Selector’ die de bezoeker snel en in begrijpelijke taal naar de voor hem meest ideale schermoplossing leidt. Deze service is vrij raadpleegbaar.


Projecta introduceert nieuwe grootbeeldprojectieschermen op  ISE-beurs

Weert, 27 januari 2005 - Projecta, wereldwijd toonaangevend op het gebied van de ontwikkeling, productie en verkoop van professionele en Home Cinema projectieschermen, breidt zijn indrukwekkende assortiment uit met de introductie van vier nieuwe grootbeeldprojectieschermen en schermen op maat. De nieuwe projectieschermen worden geïntroduceerd tijdens de ISE-handelsbeurs (Integrated Systems Europe) die van 26 tot en met 28 januari 2005 plaatsvindt in de RAI in Amsterdam.

ISE is het enige Europese platform voor professionele systeemintegratie voor zowel de particuliere als de commerciële omgeving. Op de beurs wordt sterk ingespeeld op de toenemende populariteit van audio- en video-installaties voor particulieren. Projecta staat bekend om zijn uitgebreide assortiment hoogwaardige professionele en Home Cinema schermen. Met de introductie van grootbeeldprojectieschermen en projectieschermen op maat, speciaal ontworpen voor gebruik in grote ruimtes, vergaderruimtes, bioscopen, enzovoort, vergroot het bedrijf zijn reikwijdte en biedt het een oplossing voor vrijwel elke situatie.

Grote projectieschermen voor grote ruimtes

Zowel de keuze als de installatie van een grootbeeldprojectiescherm vergt enige voorbereiding. U kunt onnodige kosten en onvoorziene problemen voorkomen door rekening te houden met de situatie waarin het grote scherm wordt opgesteld en gebruikt.
Projecta levert grootbeeldprojectieschermen van 3 tot 20 meter breed en produceert desgewenst zelfs projectieschermen op maat om te voorzien in specifieke wensen. De vier nieuwe grootbeeldschermen hebben elk hun specifieke kenmerken en onderscheiden zich door hun superieure kwaliteit. Het projectiedoek hangt volledig strak voor een optimale beeldkwaliteit en voldoet aan de hoogste normen voor brandveiligheid (M1). Elk scherm wordt geleverd met een robuuste koker en een sterke motor. De schermen kunnen met beugels aan de muur en/of het plafond worden bevestigd zodat een flexibele installatie boven op of op de achterzijde van de koker mogelijk is. De motor wordt standaard geleverd met een garantie van vijf jaar en het CE-keurmerk.

Breed, breder, breedst

De GiantScreen electrol is beschikbaar in breedtes variërend van 4,5 tot 7 meter. De GiantKing electrol is één formaat groter en beschikbaar in breedtes van 7 tot 10 meter. Nog groter is de JumboScreen electrol, beschikbaar in breedtes van 7 tot 12 meter. De JumboKing electrol is de grootste van de vier nieuwe schermen en beschikbaar in breedtes van 13 tot 20 meter.
Doorgaans zijn grotere schermen ontworpen om gedurende langere perioden te gebruiken. Wanneer het doek na het oprollen weer te snel wordt uitgerold, wordt er een thermische beveiliging geactiveerd om doorbranden te voorkomen. Het projectiescherm wordt in dat geval voor een periode van 15 minuten uitgeschakeld. Elk van deze modellen is standaard uitgerust met deze functie. Zowel de JumboScreen electrol als de JumboKing electrol zijn uitgerust met het polichinel systeem. Dankzij dit systeem hangt het doek volledig strak. In dit systeem wordt het projectiedoek opgerold rond de onderbalk. U kunt het doek op- en uitrollen via een katrollensysteem met stalen kabels aan beide zijden. De twee schermen zijn ook uitgerust met speciale veiligheidsbeugels. Dankzij een blokkeersysteem kan de metalen rolstok nooit uit de koker vallen. Zelfs voor uitzonderlijke situaties wordt de veiligheid gegarandeerd.

Op maat

Hoewel Projecta een ruim assortiment standaardprojectieschermen aanbiedt, is in sommige gevallen wellicht een gebruikersspecifieke aanpak nodig. In dergelijke gevallen biedt Projecta oplossingen op maat waarvoor geen afbreuk wordt gedaan aan de kwaliteit of speciale installatievereisten. Om het zijn klanten gemakkelijker te maken biedt Projecta een aantal veelvoorkomende aanpassingen nu standaard aan voor enkele van de elektrische projectieschermen, waaronder de Elpro Large electrol, Elpro (RF) electrol en Cinelpro (RF) electrol. Tot deze aanpassingen behoren kortere projectiedoeken en -kokers, de beschikbaarheid van kokers in verschillende kleuren en een verscheidenheid aan kaders. De motor kan aan de rechterzijde worden gemonteerd in plaats van aan de linkerzijde en het scherm kan worden omgedraaid zodat de projectiezijde zich aan de achterzijde bevindt. Daarnaast zijn er extra lange en zwarte projectiedoeken beschikbaar.


Superieure beeldkwaliteit

Terwijl de populariteit van Home Cinema systemen blijft toenemen, zijn overal ter wereld designbewuste consumenten op zoek naar elegante en betaalbare oplossingen. Meer en meer mensen beseffen dat voor een toppresentatie een scherm van topkwaliteit nodig is. Met het juiste projectiescherm van Projecta geniet u vanuit elke hoek van een superieure beeldkwaliteit en dankzij de heldere, levendige kleuren zullen zelfs de kleinste details van een film of presentatie u niet ontgaan.
Op de ISE-beurs kunnen bezoekers van de stand van Projecta de topproducten van Projecta, variërend van grootbeeldschermen en schermen op maat tot ultralichte, mobiele schermen voor professionals en thuisgebruikers, de meest recente hoog-contrastschermen, spanschermen en plasmastands, zien en ervaren. U vindt de stand van Projecta in hal 8, stand 1408. De beurs is van 10:00 tot 18:00 geopend.

Over Projecta

Projecta is wereldwijd een toonaangevende ontwikkelaar en fabrikant van projectieschermen en
-meubilair, met een aanzienlijk ervaring op het gebied van doeksoorten. De afgelopen 50 jaar is Projecta uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met hoofdkantoor in Weert (Nederland). Het succes van het bedrijf is voor een deel te danken aan de nauwe relaties met distributeurs en eindgebruikers. Hierdoor heeft het bedrijf een perfect beeld van de behoeften van de diverse markten, wat de basis vormt voor constante innovatie. Sinds 1991 maakt Projecta deel uit van Da-Lite Screen Company uit de VS. Hierdoor is het bedrijf wereldwijd uitgegroeid tot een marktleider op het gebied van projectieschermen. Bovendien heeft Projecta in 1999 de Franse fabrikant ProColor overgenomen. Projecta is ISO 9001:2000-gecertificeerd en een actief lid van de grootste vakorganisatie ter wereld: CEDIA (Custom Electronic Design and Installation Association). Ga naar www.projecta.nl voor meer informatie.




Waarom een scherm?

Een projectiescherm vormt een onmisbaar onderdeel van elke presentatie of “Home Cinema” installatie. Het beeld moet geprojecteerd worden op een dusdanige manier dat verschillende mensen in staat zijn gelijktijdig te kijken en te lezen. Daarom is het kiezen van het juiste projectiescherm zo belangrijk.

Elke situatie is uniek. De keuze van het meest geschikte scherm is afhankelijk van factoren zoals soort licht in de omgeving, licht volume, type projector en de presentatieruimte zelf. Projecta heeft een vier-stappensysteem ontwikkeld om per toepassing het juiste projectiescherm te kiezen. Nadere informatie kunt u vinden op www.projectascreens.nl
 

Recente artikelen

Laatste reacties

mark9534  |  01-02-2005

Nooit geweten dat Projecta hier in Weert (waar ik woon) ligt.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina