Philips verhevigt strijd om DVD standaard

In een poging de DVD +RW-standaard te standaardiseren biedt Philips fabrikanten een DVD+RW oplossing die in recorders kan worden gebouwd.

De modules bestaan uit een Philips Nexperia PNX7100 encoder- en decoderkaart en een DVD+RW-recorder VAE8020. Het bord biedt tevens een FireWire-aansluiting waardoor digitale videorecorders en computers aan de dvd-recorder kunnen worden gehangen.

De kaart verwerkt het beeld op volwaardige DVD-resolutie (720 bij 576 pixels). Het geluid kan naar keuze in MPEG-audio of in Dolby Digital-formaat worden opgenomen.

Op het ogenblik is er nog niet echt één DVD standaard voor het opnemen van DVD's. Behalve DVD+RW zijn er nog twee andere technieken die naar de gunst van dingen: DVD-RW en DVD-RAM. Het is nog niet duidelijk wie uiteindelijk als winnaar uit de bus zal komen.

Met dank aan Alex v/d Berg

Recente artikelen

Laatste reacties

Dva  |  29-10-2002

VHS heeft 240 lijnen HORIZONTALE resolutie, SVHS 400!
Lees meer >

_pb_  |  29-10-2002

Het nadeel van een standaard is dat er meerdere van zijn...;)
Lees meer >

Edwin V  |  28-10-2002

Voordeel van 2 types: concurentie (zie boven). Houd de prijzen scherp, de techniek innoverend enz. Nadeel is uitwisselbaarheid RW schijfjes.Meerdere "standaar...
Lees meer >

Tim Weisselberger  |  27-10-2002

dit gaat niet lang meer duren hoor denk zelf binnen een jaartje de play only spelers en een jaartje later de play/rec apparaten ze zijn in principe al klaar n...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina