Philips introduceert Ambilight en Pixel PLus 2

Philips introduceert de technologische innovaties ‘Ambilight’ en ‘Pixel Plus 2’ in de collectie FlatTV’s

Met de introductie van twee unieke technologische innovaties – Pixel Plus 2™ en Ambilight™ ambient lighting – voegt Philips een spectaculaire en innovatieve dimensie toe aan home entertainment. De Pixel Plus 2-technologie en Ambilight-technologie worden toegevoegd aan drie nieuwe lcd-FlatTV’s; de 32PF9986, de 37PF9986 en de 42PF9986, alsmede aan twee plasmatoestellen; de 42PF9966 en de 50PF9966.

De unieke Philips-technologie, Ambilight, biedt een optimale kijkbeleving door de achtergrondverlichting die aan de achterzijde van de tv is ingebouwd, te projecteren op de wand achter het apparaat. Dit zorgt voor een meer ontspannen kijkervaring en zorgt voor een unieke sfeerervaring in de woonkamer. Ook de beeldkwaliteit in termen van contrast, kleuren en detaillering wordt als beter ervaren.

De in Ambilight ingebouwde intelligentie is van een dusdanig niveau dat elke perfect bij de voorkeur van de gebruiker passende kleur en elk lichtniveau kan worden gegenereerd. Via de afstandsbediening kunnen de verlichtingsniveaus aan individuele wensen worden aangepast voor een persoonlijke keuze van kleur en helderheid, of kan worden gekozen uit vier vaste instellingen en twee speciale actieve instelmodi die de kleurintensiteit automatisch aanpassen aan de beelden op het scherm. Daarnaast kan Ambilight, wanneer het apparaat uit staat, worden gebruikt om in de kamer een unieke ambiance te creëren.

De Ambilight-technologie werkt bovendien samen met een externe lichtsensor en bepaalt zo de hoeveelheid licht in de kamer om de sterkte van het tv-licht te regelen. Ambilight zorgt voor een aanzienlijke vermindering van schittering en reflecties op het tv-scherm door het licht te filteren dat op de voorzijde van het apparaat valt. De verlichting vermindert ook de belasting van de ogen en biedt de gebruiker zo een meer ontspannen kijkervaring.

De Ambilight-technologie is het resultaat van uitgebreid consumentenonderzoek naar de wijze waarop thuis tv gekeken wordt. Uit consumententests van Ambilight bleek dat veel consumenten vonden dat verlichting rondom de tv bijdraagt aan een meer ontspannen kijkervaring en een als beter ervaren beeldkwaliteit in termen van contrast, diepte en levendigheid van kleuren. Bij gekleurd Ambilight was het verschil nóg groter.

Pixel Plus 2 is de nieuwste versie van Philips’ bekroonde beeldverbeteringstechnologie. Voortbouwend op zijn uitbundig geprezen voorganger creëert deze technologie nóg scherpere en beter gedetailleerde beelden met een grotere dieptewerking dan enige andere beeldverbeteringstechniek. Pixel Plus 2 verbetert de kleurweergave en zorgt voor een verhoging tot 30% van de resolutie, de dieptewerking van het beeld en de contrastverhouding, wat resulteert in ragfijne kleurdetails met een onovertroffen helderheid.

De Philips lcd-FlatTV’s 32PF9986 en 42PF9986 zijn vanaf april in Nederland verkrijgbaar en hebben een marktadviesprijs van respectievelijk € 4499,- en € 8999,-. De 37PF9986 is vanaf juli verkrijgbaar. De plasma-FlatTV 42PF9966 is vanaf april verkrijgbaar en kost € 5999,-. En de 50PF9966 is vanaf mei verkrijgbaar en heeft een marktadviesprijs van € 9999,-.

De hele collectie FlatTV’s omvat 25 nieuwe modellen en 12 schermformaten, variërend van een 14-inch (36 cm) lcd-portable tot een 50-inch (127 cm) plasmamodel. Met zoveel variëteit is Philips in staat de consument voor elk vertrek in huis een FlatTV-oplossing te bieden waarin aantrekkelijke en complementaire designs worden gecombineerd met de nieuwste beeldkwaliteitstechnologie.

Recente artikelen

Laatste reacties

The Scratcher  |  15-04-2004

Pixel Plus 2 is de nieuwste versie van Philips’ bekroonde beeldverbeteringstechnologie. Voortbouwend op zijn uitbundig geprezen voorganger creëert deze technolo...
Lees meer >

shadow  |  14-04-2004

Pixel plus, tja je moet er van houden. De meesten die bij mij voor het eerst tv kijken vinden het echt vreselijk. Zeker bij films ziet het er soms qua beweging ...
Lees meer >

robvanknegsel  |  14-04-2004

Goed dat ik dit weet, kan ik de planning voor een breedbeeld weer met 5 jaar uitstellen. Ik koop niks zolang die technologie zó supersnel gaat. Ambilight v...
Lees meer >

dckoppen  |  14-04-2004

Weer een goede stap die Ambilight,ik heb zelf als ik tv kijk ook een sfeer licht achter mijn tv zodat het prettiger kijkt. Pixel Plus 2 is mooi natuurlijk,maar...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina