Paramount: Western klassiekers op DVD!

Western klassiekers op DVD!

Hilversum, 24 april 2006– Paramount Home Entertainment Benelux brengt in juni en juli 2 klassieke westernfilms uit op DVD. Op 22 juni zal de special edition DVD van High Noon verschijnen en 4 juli de DVD Gunfight at the O.K. Corral.

Naast deze twee nieuwe western DVD’s heeft Paramount Home Entertainment nog veel meer western DVD’s in haar catalogus. Vele DVD’s met acteur John Wayne (El Dorado, Big Jake, Rio Lobo, Sons of Katie Elder, The Man Who Shot Liberty Valance, True Grit), maar ook o.a. de klassieker Once Upon a Time in the West, Shane, Little Big Man, Hud en de TV serie Deadwood.

Synopsis Gunfight at the O.K. Corral
Een bende meedogenloze bandieten…twee glorieuze helden… een tijdloos verhaal over goed en kwaad. Dit zijn de ingrediënten voor een wild en heroïsch avontuur dat indrukwekkender is dan het wilde westen zelf — Gunfight at the O.K. Corral! In deze enerverende klassieker met sterrencast nemen de veelgeprezen Burt Lancaster en Kirk Douglas het samen op tegen de moordlustige Clanton-bende in het stadje Tombstone, Arizona. Zodra sheriff Wyatt Earp (Lancaster) en revolverheld John “Doc” Holliday (Douglas) in de stad aankomen, staan zij oog in oog met één van de gevaarlijkste tegenstanders uit hun carrière: Ike Clanton (Lyle Bettger) en zijn wrede bende. Het duurt niet lang voordat de confrontatie uitloopt op een gevecht op leven en dood. Ook Rhonda Fleming, Jo Van Fleet, John Ireland, Dennis Hopper, DeForest Kelley, Martin Milner en Lee Van Cleef raken betrokken bij de dramatische en spannende ontwikkelingen van één van de meest legendarische gebeurtenissen van het wilde westen!

Extra’s Gunfight at the O.K. Corral:
• Bioscoop Trailer

Regie: John Sturges
Rolverdeling:
Burt Lancaster : Marshal Wyatt Earp
Kirk Douglas : Dr. John \'Doc\' Holliday

Adviesprijs DVD: € 17,99
Speelduur: 117 minuten
Leeftijd: 6

Synopsis High Noon Special Edition
Deze film werd in 1952 in totaal met vier Oscars® bekroond, o.a. voor Beste mannelijke hoofdrol, Beste montage, Beste filmsong en Beste muziek. Winner of four 1952 Academy Awards® including Best Actor, Film Editing, Music and Song.

Gary Cooper won een Oscar® voor zijn prachtige rol als sheriff Will Kane in de film die door velen wordt beschouwd als de beste western ooit. Op de ochtend van zijn trouwdag krijgt sheriff Kane het bericht dat de moordenaar Frank Miller, die hij in de gevangenis heeft gezet, ontsnapt is en met de trein van 12 uur zal aankomen om wraak te nemen. Niemand in het stadje durft het op te nemen tegen Miller en zijn handlangers, dus zal Kane in zijn eentje de confrontatie moeten aangaan met deze gevaarlijke bende. Dit resulteert in één van de spannendste finales in de filmgeschiedenis.

Extra’s High Noon Special Edition:
• Commentaar van Maria Cooper-Janis, Jonathan Foreman, Tim Zinnemann, John Ritter en David Crosby
• “The Making of High Noon” gepresenteerd door Leonard Maltin
• Documentaire achter de schermen: “Behind High Noon”
• Radio-uitzending met Tex Ritter

Regie: Fred Zinnemann
Rolverdeling:
Gary Cooper : Marshal Will Kane
Thomas Mitchell : Mayor Jonas Henderson
Lloyd Bridges : Deputy Marshal Harvey Pell
Grace Kelly : Amy Fowler Kane

Adviesprijs DVD: € 17,99
Speelduur: 81 minuten
Leeftijd: 6 + geweld en angst

Recente artikelen

Laatste reacties

Swanski  |  25-04-2006

laat dat huren maar zitten, gewoon kopen! High Noon is toppie joppie!
Lees meer >

Paul H.  |  25-04-2006

High Noon ga ik tezijnertijd wel huren :) Huren??? Die moet je kopen! Schitterende western.
Lees meer >

Gekke_Ed  |  25-04-2006

Schitterend komen in mijn collectie maar wanneer kunnen we weer eens een nieuw seizoen van Cheers en Frasier verwachten ?
Lees meer >

Kees Hoekerd  |  24-04-2006

2 klassiekers op dvd. Van beiden heb ik al de R1, eerstgenoemde met gele subs. Deze nieuwe SE lijkt weinig verschillend te zijn van de r1 se.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina