Paramount: Grammy voor Bob Dylan "No Direction Home"

Grammy voor Bob Dylan "No Direction Home"

Paramount meldt ons in een persbericht dat "No Direction Home" van Bob Dylan afgelopen zondag 13 februari 2006 een Grammy heeft gewonnen voor "best long music video".
De DVD Bob Dylan "No Direction Home" is sinds 3 november 2005 verkrijgbaar.

Hieronder nogmaals het persbericht uit oktober 2005 van de DVD release van deze titel.

EERSTE SPEELFILMBIOGRAFIE OP DVD OVER BOB DYLAN:
“No Direction Home”

Paramount Home Entertainment Benelux brengt de eerste speelfilmbiografie over BOB DYLAN 3 november uit op DVD: “NO DIRECTION HOME: BOB DYLAN” (een Martin Scorsese film). Bob Dylan opent zijn archief voor deze film die nog nooit eerder vertoonde beelden bevat van Dylans revolutionaire liveconcerten, studiosessies, outtakes en interviews. Deze prachtige DVD is een ‘must have’ voor alle Bob Dylan fans. De legende komt volgende maand naar Ahoy en Brussel voor optredens. De DVD zal dan te koop zijn.

Synopsis:
De tweedelige film, die het leven en de muziek van de singer-songwriter in de jaren 1961-66 belicht, bevat nooit eerder vertoonde beelden van optredens en interviews met artiesten en muzikanten wier levens in die periode nauw met dat van Dylan waren verweven. Dylan vertelt open en uitgebreid over deze cruciale periode in zijn carrière. Hij vertelt uitvoerig over zijn reis uit zijn geboorteplaats Hibbing, Minnesota, naar Greenwich Village, New York, waar hij uitgroeide tot de spil binnen een muzikale en culturele aardverschuiving waarvan de effecten tot op de dag van vandaag voelbaar zijn.

Nooit eerder stelden The Bob Dylan Archives dergelijke zeldzame schatten uit hun film-, tape- en fotocollectie ter beschikking. Daartoe behoren beelden uit de film Festival van Murray Lerner met optredens tijdens het Newport Folk Festival in 1963, 1964 en 1965, nooit eerder gepubliceerde opnames van de beroemde documentaire Don’t Look Back van D.A. Pennebaker uit 1967 en interviews met Allen Ginsberg, Pete Seeger, Joan Baez, Maria Muldaur en vele anderen. In afwachting van de film stelden ook leden van Dylans wereldwijde fanclub rariteiten uit hun eigen collecties beschikbaar.

Naast het werk van de regisseur Martin Scorsese van aangrijpende films als Raging Bull, Goodfellas en The Aviator is Scorsese een enthousiaste kroniekschrijver van de populaire Amerikaanse muziek. Onlangs fungeerde hij nog als uitvoerend producent voor de muziekserie The Blues, uitgezonden op PBS, en de bijbehorende concertfilm Lightning in a Bottle onder regie van Antoine Fuqua. Scorsese regisseerde bovendien de documentaire The Last Waltz (1978), waarin het legendarische afscheidsconcert van The Band wordt vastgelegd en hij werkte als assistent-regisseur en editor voor Woodstock (1970).

Naast Scorsese wordt NO DIRECTION HOME: BOB DYLAN geproduceerd door Jeff Rosen van Grey Water Park, Nigel Sinclair van Spitfire, Anthony Wall van de BBC-serie Arena en Susan Lacy van de serie AMERICAN MASTERS van Thirteen/WNET New York. Deze serie won de afgelopen zes jaar vijf keer de Emmy voor ‘Outstanding Primetime Non-Fiction Series’.

Extra’s op DVD:
OPTREDENS VAN BOB DYLAN:
• “Blowin’ in the Wind” – live op televisie: maart 1963
• “Girl of the North Country” – van de nooit uitgezonden Canadese TV-special “Quest”: februari 1964
• “Man of Constant Sorrow” – live op televisie: maart 1964
• “Mr. Tambourine Man” – Newport Folk Festival: 26 juli 1964
• “Love Minus Zero/No Limit” - Londen, Engeland: mei 1965
• “Like a Rolling Stone” – live in Newcastle, Engeland: 21 mei 1966
• “One Too Many Mornings” – live in Liverpool, Engeland: 1 mei 1966

OVERIGE EXTRA’S OP DVD:
• Nooit gebruikte promotiespot voor “Positively 4th Street”
• “I Can’t Leave Her Behind” – aan het werk in een hotelkamer -
• Glasgow, 19 mei 1966

DVD FACTS
• Adviesprijs DVD: €20
• Speelduur: 272 minuten
• Verpakking: 2 discs in Amaray - Disc 1: Film 152 min. / Disc 2: Extra’s 120 min.
• Leeftijd: AL

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina