Paramount: filmhit Over the Hedge op DVD!

VAN DE MAKERS VAN SHREK

OVER THE HEDGE
BEESTEN BIJ DE BUREN

FAMILIEFILM BOORDEVOL HUMOR VAN DREAMWORKS
VERSCHIJNT OP 26 OKTOBER OP DVD

De charmante en brutale bosbewonertjes uit Over The Hedge zullen op 26 oktober 2006 ook de huiskamers onveilig maken. Op die dag wordt de door critici toegejuichte filmhit Over The Hedge door Paramount Home Entertainment Benelux op DVD uitgebracht. De DVD-versie van deze humoristische, avontuurlijke en vermakelijke film die door critici werd omschreven als "Lachen, gieren en brullen, een heerlijke animatiefilm voor jong én oud"(Metro) bevat veel interactief -en zeer onderhoudend bonusmateriaal, zoals spelletjes en te gekke downloads waarmee zowel ouders als kinderen gemakkelijk de feestdagen door zullen komen. De animatiefilmers bij DreamWorks hebben zich gespecialiseerd in dierenverhalen met een sterk satirische inslag. Over The Hedge voegt daar een dolle persiflage op de consumptiemaatschappij aan toe.

Naast nog meer plezier, nog meer muziek en nog meer verrassingen bevat de DVD van Over The Hedge een splinternieuwe minifilm van de filmmakers die exclusief voor de DVD-release werd gemaakt. In “Hammy’s boemerangavontuur” maken alle personages uit de film met de originele stemmen hun opwachting in een hilarische parodie op reality-tv en laten zien wat er gebeurt als je de ondeugende wasbeer RJ, drie nieuwsgierige kleine stekelvarkentjes, een boemerang en een videocamera samen brengt. Om maar te zwijgen van een hyperactieve eekhoorn. De DVD Over The Hedge bevat de originele stemmen en de Nederlands gesproken stemmen.

Synopsis:
Als oplichter RJ de Wasbeer betrapt wordt bij het stelen van voedsel van Vincent de Beer, redt hij zich uit de situatie door het onmogelijke te beloven: hij zal binnen een week een nieuwe lading voedsel regelen. Intussen ontwaakt een groep dieren van hun winterslaap en komt erachter dat er een woonwijk is gebouwd in hun bos! Hun voorzichtige en neurotische leider, de gevoelige schildpad Verne, gaat op onderzoek uit en schrikt enorm van de tuinsproeiers, insectenvangers en enge auto’s. De eerste reactie van Verne is om in zijn schulp te kruipen en nooit meer ‘over de heg’ te gaan. Dan komt RJ deze groep onschuldige dieren tegen. Hij ziet meteen een oplossing voor zijn probleem en overtuigt hen ervan dat de woonwijk een fantastische plek is, met een eindeloze hoeveelheid voedsel en van alle gemakken voorzien: er wordt eten voor de dieren buiten gezet in grote metalen bakken! En die tuinsproeiers, dat zijn toch net de fonteinen van het Bellagio Hotel in Vegas? Nadat de dieren onder leiding van RJ op koekjesjacht zijn geweest, zijn ze overtuigd. Verne blijft echter twijfelen, ook aan zijn leiderschap. Langzaam worden hij en RJ toch vriendjes en leren ze met hun nieuwe vreemde omgeving om te gaan en deze uit te buiten.

Extra’s:
• Korte film “Hammy’s boemerangavontuur”
• Achter de Schermen
• Commentaar van de filmmakers
• Ontmoeting met de cast
• De techniek achter de film
• Galerijen
• Spelletjes
In een virtuele speeltuin kunnen kinderen talrijke programmeeropties en creatieve activiteiten ontplooien. Tot de hoogtepunten behoren:
o Wetenswaardigheden over dieren:
Grappige wetenswaardigheden over de levende tegenhangers van de personages uit Over The Hedge
o Leer Hammy tekenen
Stapsgewijs wordt uitgelegd hoe je de charmante en heerlijk naïeve – en overactieve – Hammy kunt leren tekenen.
o Favoriete scènes
Kinderen krijgen directe toegang tot de scènes met hun favoriete personages
o Spelletjes
Leuke Over the Hedge-spelletjes en activiteiten zoals:
- “Hindernisbaan in de achtertuin”: Een spel met meerdere niveaus gebaseerd op de valscène uit de film.
- “Eikels gooien”: De bosbewoners verstoppen noten voor de winter. Doe mee en gooi jouw voorraad eikels in de diverse bakken en verdien punten!
o DVD-ROM Activities (DVD-ROM activiteiten)
Bevat een reeks creatieve spelletjes en afdrukmateriaal

Er zullen twee verpakkingen voor de DVD Over the Hedge beschikbaar zijn. Naast de single versie zal ook een 2-disc special edition beschikbaar zijn met nog meer gekke extra’s zoals ‘Hammy’s danslessen’, ‘breng Hammy tot leven op je computer’ en ‘feestelijke Over the Hedge tips voor Halloween, Kerst, Lente en Zomer.’

Regie: Tim Johnson (Sinbad: Legend of the Seven Seas, Antz)
Karey Kirkpatrick (Charlotte\'s Web, Madagascar , Chicken Run)

Rolverdeling:
• RJ : Bruce Willis (Erik van Muiswinkel)
• Verne : Garry Shandling (Victor van Swaay)
• Hammy : Steve Carell (Tygo Gernandt)
• Stella : Wanda Sykes (Nurlaila Karim)
• Ozzie : William Shatner (Hein Boele)
• Vincent : Nick Nolte (Marcel Jonker)
• Lou : Eugene Levy (Edwin de Vries)
• Penny : Catherine O\'Hara (Monique van de Ven)
• Heather : Avril Lavigne (Kim Lian)
(Leuk weetje: Monique van de Ven en Edwin de Vries hebben voor het eerst samen een stemrol in een film!)

Adviesprijs DVD single: €19.99
Adviesprijs DVD 2-disc versie: €24.99
Speelduur : 80 minuten
Leeftijd : 6 + geweld en angst

Recente artikelen

Laatste reacties

Joris Springer  |  20-09-2006

hehe nee geen frustraties, was gewoon even verbaasd eigenlijk dat men dit niet wist, UIP is namelijk in de Benelux wel een van de grotere distributie maatschapp...
Lees meer >

Jeroen D  |  20-09-2006

Je kunt niet alles weten of wel? :roll: Pas op, de belangrijke meneer heeft frustraties :?
Lees meer >

Frank  |  20-09-2006

Je kunt niet alles weten of wel? :roll:
Lees meer >

Joris Springer  |  20-09-2006

En uitgebracht door UIP dus tot 1 Januari 2007 door dezelfde maatschappij omdat op 1 Januari UIP wordt opgeheven en al die maatschappijen dus niet meer onder UI...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina