Paramount en Dreamworks kiezen voor HD DVD (update)

Paramount Pictures en DreamWorks Animation hebben vandaag bekend gemaakt dat beide hun toekomstige en bestaande films exclusief zullen uitbrengen op HD-DVD. Hiermee wordt de zogenaamde \'format-war\' nog een stuk complexer, omdat Paramount Pictures één van de grootste bedrijven in de filmindustrie is.

Enkele films die op HD-DVD uit gaan komen in de komende weken zijn onder andere \'Shrek The Third\' en \'The Bourne Ultimatum\'. Natuurlijk zullen ook alle films van Paramount Pictures, DreamWorks Pictures, Paramount Vantage, Nickelodeon Movies, MTV Films en DreamWorks Animation exclusief op de HD-DVD uitgebracht worden. Hieronder vallen ook alle films van Steven Spielberg.

"Part of our vision is to aggressively extend our movies beyond the theater, and deliver the quality and features that appeal to our audience," zei Brad Grey, chairman en chief executive van Paramount Pictures. "I believe HD DVD is not only the affordable high quality choice for consumers, but also the smart choice for Paramount."

Wat uiteindelijk het nieuwe standaard gaat worden is nog altijd een grote vraag. Microsoft en enkele grote filmbedrijven staan volledig achter HD-DVD en Sony op zijn beurt met andere grote filmbedrijven achter Blu-Ray. Deze zet van Paramount maakt het alleen nog maar complexer.

Bewerking: Tom van Erp (Xbox360only.nl)

Update
Hierboven staat vermeld dat de films van Steven Spielberg ook onder deze exclusieve deal vallen. Dit is echter onjuist. Spielberg wenst zich niet te conformeren aan één van de beide formaten en zijn filmcatalogus zal dus niet exclusief op HD DVD verschijnen.

Recente artikelen

Laatste reacties

Evil Hobbit  |  01-09-2007

Als er iemand 150 miljoen betaald heeft is het dus NIET Microsoft maar Toshiba. Microsoft zou wel gek zijn om de knip hiervoor open te trekken.
Lees meer >

Claudio Santulli  |  24-08-2007

Ach weet je Je hebt nu eenmaal mensen die van het nieuwste van het nieuwste willen genieten, en zelfs balen dat het allemaal niet hard genoeg gaat. (kost wat ...
Lees meer >

pretorian22  |  23-08-2007

Vreemd dat mensen afwachten om BR of HDDVD te kopen ? Ik vind het juist vreemd dat mensen er al aan beginnen. Stel dat beide formaten gauw weer verdwijnen ? Ik ...
Lees meer >

Frenkel  |  23-08-2007

Dan zit je daar met al je apparatuur en schijfjes. Ik kreeg dit ook vaak te horen toen ik overstapte van LaserDisc naar DVD,... maar nu 10 jaar later kan i...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina